Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Personeel & Organisatie » Personeel & Organisatie-Overijssel
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Personeel & Organisatie-Overijssel en krijg online een antwoord van de specialist in Personeel & Organisatie-Overijssel

Zelf een vraag over Personeel & Organisatie-Overijssel? Klik hier.
Meer vragen over Personeel & Organisatie-Overijssel.
De huidige beheerder van de rubriek Personeel & Organisatie-Overijssel:
Naam: Martin van den Berg
Bedrijf: Buro paraplu
Reactiesnelheid: 28 uur
Waardering: 8.6 (van max. 10)
Meer informatie over Martin van den Berg vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Personeel & Organisatie-OverijsselVragen over Personeel & Organisatie-Overijssel via RSS. Klik hier.
RSS over Personeel & Organisatie-Overijssel op jouw website?Vragen over Personeel & Organisatie-Overijssel op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Personeel & Organisatie-OverijsselVragen over Personeel & Organisatie-Overijssel via E-mail. Klik hier.

vervanging contract door nieuw contract

[Gesteld op: 22-01-2009]

Toelichting:
Ik heb al enkele jaern een contract voor onbepaalde tijd voor de functie waar in nu in zit. Nu is deze funcite geherwaardeerd en kom ik een schaal hoger. Inhoudelijk is het functieprofiel wat uitgebreid met iets meer verantwoordelijkheden, maar de functiebenamiing in het contract is dezlefde gebleven. Wel wenst de werkgever dat ik een nieuw contract voor onbepaalde tijd teken die per 1/1/2009 ingaat en alle voorgaande contracten doet laten vervallen. Verder is het enige dat feitelijk gebeurt in het nieuwe contract dat men aangeeft dat ik een schaal hoger kom en de opmerking dat alle voorgaande contracten komen te vervallen. Maar in het vorige contract had ik bedongen dat ik mijn eigen pensioenregeling mocht behouden, hetgeen afgesproken was toen ik in dienst kwam destijds.. In dit nieuwe contract staat dat ik onder de huidige pensioenregeling van de organiassatie ga vallen, en dat wil ik niet.

Mijn vraag: kan men mij dwingen om dit nieuwe contract te tekenen voor dezelfde funcitebenaming of kan het oude contract blijven bestaan en is een eventueel addendum over schaalwijziging voldoende.

Welke rechten zou ik eventueel nog meer gaan verliezen op deze manier?

Bij voorbaat dank voor uw reactie!
Antwoord:

Het komt niet alle dagen voor dat een werkgever een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd beeindigt en vervangt door een nieuwe overeenkomst voor onbepaalde tijd. Dit omdat er sprake is van een op enig moment bezoldigingstechnisch wat hoger gewaardeerde functie. In feite komen dergelijke ingrepen alleen voor als de werkgever denkt dat zoiets moet, dan wel wanneer er een adder onder het gras zit. Het is exact zoals u veronderstelt: Een addendum over de schaalwijziging is voldoende. Ik mag toch aannemen dat daar waar u zegt dat alle voorgaande contracten komen te vervallen dat niet letterlijk is bedoeld. Het zal toch de bedoeling zijn dat het laatste contract juridisch eindigt en vervangen wordt door een nieuw contract voor onbepaalde tijd. Als men alle voorgaande contracten laat vervallen lijkt het of ze niet bestaan hebben. U heeft dan geen arbeidsverleden meer met alle risico's van dien. Deze opmerking lijkt wellicht wat naief, maar wees voorzichtig. Uw werkgever lijkt belang te hebben bij de pensioenvoorziening. Handhaving van uw huidig contract betekent dat hij van uw pensioenregeling moet afblijven. Doet hij dat niet dan wijzigt hij eenzijdig uw arbeidsovereenkomst. dat mag niet, tenzij hij er een zeer gegronde reden voor heeft. Die zal hij niet gemakkelijk vinden. Met name nu hij de pensioenregeling van de organisatie dwingend voor wil schrijven gedraagt hij zich in dit verband niet als een goed werkgever. Hij zal zich dat gerealiseerd hebben en wellicht om die reden over willen gaan naar een geheel nieuwe  arbeidsovereenkomst. Kortom het addendum is voldoende. Ik mag echter toch aannemen dat u hem gevraagd heeft naar de aanleiding van deze beslissing.

Met vriendelijke groet,

Jan Voskuil    

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan vervanging contract door nieuw contract:

nieuw contract en lagere salaris bij overname
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Noord Holland]
2008-06-23 23:05:03
welk contract?
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Noord Brabant]
2009-04-20 10:53:49
Kan contract veranderd worden? (Arts-assistent)
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Noord Brabant]
2009-05-31 00:56:57
contract verlengen
      [Gesteld in Personeelsmanagement-Flevoland]
2009-07-13 13:17:58
Verlening van 2 maanden met minder uren aanbieden?
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Overijssel]
2010-03-15 15:48:39

Gemiddelde score Personeel & Organisatie-Overijssel: 8.7 (3x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+