Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Alternatieve Geneeswijzen » Aromatherapie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Aromatherapie en krijg online een antwoord van de specialist in Aromatherapie

Zelf een vraag over Aromatherapie? Klik hier.
Meer vragen over Aromatherapie.
De huidige beheerder van de rubriek Aromatherapie:
Naam: Olga Hulzink
Bedrijf: Praktijk voor aromatherapie en voedingsadviezen
Reactiesnelheid: 48 uur
Waardering: 6.5 (van max. 10)
Meer informatie over Olga Hulzink vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over AromatherapieVragen over Aromatherapie via RSS. Klik hier.
RSS over Aromatherapie op jouw website?Vragen over Aromatherapie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over AromatherapieVragen over Aromatherapie via E-mail. Klik hier.

Welke olie voor aromasteen en dergelijke?

[Gesteld op: 21-01-2009]

Toelichting:
Hallo,

Ik gebruik de etherische olieen in eerste plaats om het huis lekker te doen ruiken.Daarbij wil ik absoluut geen gebruik maken van synthetische geuren, en daarom kies ik voor pure olieen.Op dit moment heb ik er een aantal van Chi in huis.Mijn vraag is nu: kan ik ook voor een goedkopere (misschien van mindere kwaliteit) variant gaan als deze olie dus alleen in aromalampjes en steentjes gebruikt wordt? Daarbij moet de olie wel nog steeds van degelijke kwaliteit zijn, want ik wil geen rootzooi inademen.Het moet puur blijven.Wat zou uw advies zijn? Kent u een merk die goed genoeg is, maar wat goedkoper? Ik ben psychisch gevoelig voor veel dingen,dus wil me niet blootstellen aan chemische parfums.Alvast bedankt voor uw hulp.

P.S. Ik heb liever een flesje van goede olie voor mijn geld, dan drie van verdachte kwaliteit.Dus als u denkt dat je zelfs voor aromalampjes het beste voor kwaliteit moet kiezen dan hoor ik dat ook graag.Als ik maar weet dat ik goed bezig ben.
Antwoord:

Beste mevrouw/meneer,

Het is bijzonder te prijzen dat u kritisch bent met de aanschaf van uw etherische olie. Op de Nederlandse markt moet de consument het doen met voornamelijk Volatie en Chi, en dan nog wat andere merken die wellicht ergens in een winkel te koop zijn, maar waarvan ik nou niet weet of dat nou echt goede kwaliteit is. Op internet is het al helemaal onduidelijk voor de gemiddelde consument of je te maken hebt met een kwalitatief goede olie of met een synthetisch aangelengd mengsel. Goedkoper in de winkel of op markten betekent volgens mij althans haast altijd namaak of geheel of gedeeltelijk aangelengd met iets anders. Bij een aromatherapeut (die niet alleen de kant en klare Chi of Volatile flesjes verkoopt) bent u altijd goedkoper uit. Wij hebben van diverse oliën ook grotere afvulflessen staan van bijv. 50 of 100 ml. of nog meer. Als u daarvan neemt bent u altijd goedkoper uit met een kwalitatief goede olie. Zelf verkoop ik Pranarom, en heb daar een aantal afvulflessen van staan. Maar ook van een Zuid Frans bedrijf heb ik wat afvulflessen staan van goede biologisch geteelde oliën, waarvan zelfs een certificaat afgegeven kan worden aan de consument/aromatherapeut die dat wenst.
Grote bedrijven maken veel reclameonkosten en hebben veel bijkomende kosten. Bedrijven die dat niet doen, hebben minder kosten en verkopen voor een lagere prijs minstens zo goede olie. Alleen blijft het inderdaad onbereikbaar voor 99% van de consumenten.
Als u uzelf trouw wilt blijven, geen synthetische toevoegingen in uw olie wilt hebben en waar voor uw geld wilt hebben, dan zie ik in de Nederlandse winkels geen andere producten staan die én goed én betaalbaar zijn. Een goede winkel moet ook het advies kunnen geven wat erbij hoort, en daar hapert het enorm aan in mijn ogen, dat hoor ik wel vaak van mijn klanten.

Nu nog heel even een heel concreet antwoord op de vraag of je ook in een aromalampje de allerbeste kwaliteit olie moet doen of dat het ook minder kan: ja het kan minder, er zijn (alweer bij de aromatherapeut te vinden) bijzonder lekkere oliën, die heerlijk ruiken, maar die om reden van chemische samenstelling (verhouding bepaalde molecuulsoorten om het maar kort te houden) voor therapeutisch gebruik pas als 2e keus in aanmerking komen. Ik heb daar een scala van staan, ze zijn bijzonder fijn van geur, prima te gebruiken en ik sta er voor de volle 100% achter.
Maar omdat ikzelf de richting van de Franse Wetenschappelijke Aromatherapie opgegaan ben, waarbij ik een olie dus ook wil kunnen innemen, en waarbij de eisen qua herkomst nog veel hoger liggen) heb ik voor mijn écht therapeutische werkzaamheden bij voorkeur de olie van het merk Pranarôm. Dat betekent niet dat die andere olie niet goed is, integendeel. Het geeft aan dat ik (om het zo maar te noemen) een “zeurpiet” ben en mijn kwaliteitseisen bijzonder hoog liggen, wellicht vele malen hoger dan veel andere professionele gebruikers.
Het is uiteraard flauw om altijd maar te zeggen dat je eigen merk het beste is, maar ik kan er moeilijk omheen draaien dat het wel tot de betere behoort, want dan zou ik u niet het goede (gratis) advies geven waar u recht op heeft.....
Omdat ik nog niet echt mijn nieuwe webwinkel op orde heb kan ik u er nog niet naar verwijzen; wel kunt u eens een kijkje nemen op de site www.pranaromproducten.nl.

Als tip wil ik u meegeven dat u bij mij altijd monstertjes van etherische oliën kunt aanvragen tegen kostprijs, zodat u zelf thuis op uw gemak kunt beoordelen hoe u een olie vindt zonder eerst een flesje aan te schaffen. Maar dat verloopt uiteraard via de mail. Woont u in de buurt van Varsseveld, dan verwijs ik u door naar mijn collega, die dezelfde goede merken oliën in huis heeft en min of meer dezelfde werkwijze hanteert als ik. Het is een heel verhaal, en ik hoop dat u er wat aan heeft. Heel veel mensen kijken alleen naar de prijs, dat snap ik heel goed, maar ik vind het enorm jammer omdat ik weet dat ze dan vaak met “rommel” thuiskomen en veel erger nog: de geur valt vaak tegen én je kunt alleen van de beste kwaliteit ook daadwerkelijk verwachten dat die ook de effecten heeft waarom deze olie aangeprezen wordt.

Voor meer info mag u (maar ook de lezers...) me uiteraard altijd mailen. Dat kan via het contactformulier op de site www.ximenes.nl

Vriendelijke groet,

Beantwoord door:
Olga Hulzink
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Welke olie voor aromasteen en dergelijke?:

massage-olie van drogist of bijv. bodyshop
      [Gesteld in Aromatherapie]
2009-01-17 15:27:30
Is bakken in extra vierge olijfolie wel/niet goed?
      [Gesteld in Eten & Drinken]
2009-06-08 21:24:54
olijfolie goed voor je huid?
      [Gesteld in Aromatherapie]
2010-02-17 20:49:18
Is olie slecht voor het gezicht op langere termijn
      [Gesteld in Aromatherapie]
2010-09-19 10:44:49
Help zenuwpijn in mond
      [Gesteld in Ayurveda]
2013-08-21 19:59:38

Gemiddelde score Aromatherapie: 4.7 (87x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+