Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Personeel & Organisatie » Personeel & Organisatie-Gelderland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Personeel & Organisatie-Gelderland en krijg online een antwoord van de specialist in Personeel & Organisatie-Gelderland

Zelf een vraag over Personeel & Organisatie-Gelderland? Klik hier.
Meer vragen over Personeel & Organisatie-Gelderland.

Beheerder worden?

De rubriek Personeel & Organisatie-Gelderland heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Personeel & Organisatie-Gelderland Klik hier.

RSS over Personeel & Organisatie-GelderlandVragen over Personeel & Organisatie-Gelderland via RSS. Klik hier.
RSS over Personeel & Organisatie-Gelderland op jouw website?Vragen over Personeel & Organisatie-Gelderland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Personeel & Organisatie-GelderlandVragen over Personeel & Organisatie-Gelderland via E-mail. Klik hier.

ontslag op staande voet na vermeende diefstal

[Gesteld op: 20-01-2009]

Toelichting:
tot mijn grote verbazing kreeg ik vandaag op staande voet ontslag na diefstal. Mijn manager zegt aan te kunnen tonen dat ik tot 3 keer toe geld uit de kas zou hebben ontvreemd. ik ben mij echter van geen kwaad bewust. Na een aantal kasverschillen hebben ze mij diverse keren op een "schone" kassa gezet en daar is 3 keer een kasverschil geconstateerd van een volgens de manager aanzienlijk bedrag, om welke bedragen het gaat wilde hij mij niet zeggen. ik heb dit uiteraard direkt ontkent en heb hem dan ook gevraagd hiervan aangifte te doen als hij zo zeker van zijn zaak is, maar dat deed hij niet, hij probeerde op elke mogelijke wijze een bekentenis van mij los te krijgen maar ik heb hem telkens gezegd dat ik niet iets ga bekennen wat ik niet heb gedaan, hij ging zelfs zo ver om mij te dreigen om de carriere van mijn man te dwarsbomen als ik niet toegaf. er hangen ook diverse camera's in het winkelpand en op die beelden is niets aan te tonen. ik werk overdag en de avondploeg verwijderd de kassalade's en de volgende dag worden ze geteld, dus na mij zitten er zeker nog 1 of 2 personen aan de lade's. ik ben zelf nooit bij het tellen van een la aanwezig geweest en ik ben ook nooit gewaarschuwd voor welk kasverschil dan ook. ik heb al langer een wat slechtere verstandhouding met mijn manager en ik heb zelf het gevoel dat dit een manier is om mij "eruit" te werken. er is voor zover mij bekent tot nu nog geen aangifte gedaan, mijn werkgever wil het spelen via het bedrijf "Risk&Security. heeft mijn werkgever op deze grond genoeg bewijs om mij op staande voet te ontslaan. en mag hij dit via het bedrijf Risk&Security spelen???
Antwoord:

Beste mevrouw. Ik ga er van uit dat u direct bent ontslagen en dat uw werkgever per omgaande de loonbetaling heeft stop gezet. Een dergelijk ontslag kan alleen plaatsvinden als er sprake is van een dringende reden. Volgens de wetgever is diefstal daar een van. U geeft aan dat er geen enkele reden is voor ontslag en dat diefstal totaal niet aan de orde is. U moet bij de werkgever aangeven, dat heeft u dacht ik al gedaan, dat de beschuldiging absoluut niet aan de orde is en dat u uw werkzaamheden wilt voortzetten. Dat kan van belang zijn voor een eventuele ww-uitkering in geval er geen sprake is van een dringende reden maar wanneer voortzetten van het dienstverband onvermijdelijk is. Er kan eventueel sprake zijn van een schade vergoeding. Wat u moet doen is direct contact op nemen met het Juridisch Loket in een van de plaatsen bij u in de provincie. Het Juridisch Loket is de opvolger van het vroegere Bureau voor Rechtshulp. Dat is een gesubsidieerde instantie en daar kan men direct gratis  hulp bieden. Op Internet zijn de Juridische Loketten te vinden. Als u niet schuldig bent kan uw werkgever ook geen bewijs hebben. Hoe hij e.e.a. bewijst is zijn zaak, als er maar sprake is van een onomstotelijk bewijs. Sterkte.

Jan Voskuil

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan ontslag op staande voet na vermeende diefstal:

Mag de knvb een belgisch stadionverbod overnemen?
      [Gesteld in Sportrecht]
2014-01-23 02:59:16
Inhouden studiekosten
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Zuid Holland]
2007-11-23 14:14:40
Van wie zijn nu de uitzendrechten van het voetbal?
      [Gesteld in Sportrecht]
2009-12-02 20:49:21
Ontslag op staande voet tijdens detachering?
      [Gesteld in Arbeidsrecht advocaat-Zuid Holland]
2010-09-07 20:15:30
Is er een rechtsartikel aan wijzigen ontslaggrong.
      [Gesteld in Ambtenarenrecht]
2011-01-19 17:59:52

Gemiddelde score Personeel & Organisatie-Gelderland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+