Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Alternatieve Geneeswijzen » Aromatherapie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Aromatherapie en krijg online een antwoord van de specialist in Aromatherapie

Zelf een vraag over Aromatherapie? Klik hier.
Meer vragen over Aromatherapie.
De huidige beheerder van de rubriek Aromatherapie:
Naam: Olga Hulzink
Bedrijf: Praktijk voor aromatherapie en voedingsadviezen
Reactiesnelheid: 48 uur
Waardering: 6.5 (van max. 10)
Meer informatie over Olga Hulzink vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over AromatherapieVragen over Aromatherapie via RSS. Klik hier.
RSS over Aromatherapie op jouw website?Vragen over Aromatherapie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over AromatherapieVragen over Aromatherapie via E-mail. Klik hier.

massage-olie van drogist of bijv. bodyshop

[Gesteld op: 17-01-2009]

Toelichting:
Hallo,
Ik kwam op deze site via google en zag een vraag over massage-olie. Ik weet niet precies of dit het juiste adres is om deze vraag te stellen aangezien het niet over aromatherapie gaat.
Mijn vraag is of u mij kunt vertellen waar ik op moet letten als ik een massageolie wil kopen in een bekende drogist als kruidvat, etos, DA of bepaalde winkels als de bodyshop of rituals die geschikt is voor intiemer gebruik. Het liefst zou ik namelijk een massageolie willen hebben met een geur. Kan u mij vertellen welke ingrediŰnten deze olie bijvoorbeeld niet mag bevatten of kunt u mij een bepaalde olie aanraden? Alvast bedankt en mijn excuses als vragen over dit onderwerp niet gewenst zijn
Antwoord:

Beste vragenstelster/vragensteller,

Allereerst: een keurig gestelde vraag daar is niets mis mee. Ten tweede: je kunt beter niet massageolie met de slijmvliezen (dus intiem/inwendig) in contact laten komen, althans niet als er een etherische olie aan toegevoegd is. Als je die behoefte hebt, dan zijn er andere oplossingen te bedenken met bv. alleen cocosolie/amandelolie etc..

En ten derde heeft je vraag ook weer wél met aromatherapie te maken; heel veel zelfs. Je zoekt een massageolie met een geurtje. Doe je dat omdat je gewoon een lekkere geur zoekt voor het aangename, of zoek je een massageolie met een geur die je als “zinneprikkelend” kunt omschrijven? een bepaalde geur die jou en je partner in de stemming brengt, zeg maar.

Als je gewoon een geur zoekt voor het aangename zijn er net zoveel mogelijkheden als er koeien in de wei lopen in het voorjaar....de schappen staan er vol van. Kies maar iets uit, verwacht er echter niet te veel van, meer dan een lekker geurtje zal het niet opleveren, maar als jij je daar goed bij voelt dan is het ok.

Wat niet ok is, en dat realiseren een heleboel, de meeste, mensen zich niet, is dat het haast altijd gaat om synthetisch gemaakte geuren, laboratoriumgeuren zeg maar, die verrassend goed kunnen lijken op echte geuren van bv. roos of ylang-ylang. Dat gaat op, zolang je niet de pure, de echte natuurlijke geur hebt kunnen ruiken om te vergelijken. Bij het gebruik van die pure en zuivere geuren, de kwalitatief goede etherische olie-geur zeg maar, kun je namelijk véél meer verwachten dan alleen een lekker geurtje. De geuren uit de aromatherapie hebben via een bepaald deel in de hersenen (limbisch systeem) de mogelijkheid om op psychisch gebied ook echt effect te hebben. Men wil er niet helemaal aan, maar zo zijn er bijvoorbeeld al wetenschappelijke onderzoeken gedaan naar het gebruik van zuivere vanille geur bij premature babies met dyspneu, die positief reageerden op die zuivere geuren.Om terug te keren naar de massageolie die als doel heeft om jullie allebei in de stemming te brengen om eens lekker te genieten van elkaar en om diepe ontspanning teweeg te brengen in combinatie met spannende opwinding (jaja...) bereik je die effecten alleen met een etherische olie/geur of combinatie van geuren die door jullie beiden positief ervaren worden. Zo'n mengsel is eingelijk altijd op maat gemaakt voor de klant van de aromatherapeut/aromaconsulent.

Dan is er nog het verschil in plantaardige olie, zeg maar de olie die je gebruikt om te masseren. Dat kan heel simpel amandelolie zijn, altijd goed, maar je glibbert als een sardientje in een blikje. Daarom is het handig (ook voor de houdbaarheid) dat er bv. jojoba doorheenzit (een wassoort). Conserveermiddelen zijn bij mij uit den boze in massageolie, je gaat jezelf daar niet mee belasten.

Let op het etiket dus wat er in zit, dat moet er in het Latijn op staan, maar ook in begrijpelijk Nederlands. De winkelier zal je hopelijk ook achtergrondinformatie over de olie kunnen geven (maar daar ben ik waarschijnlijk wel erg idealistisch in....) maar een feit blijft dat de aromatherapeut daar meer over kan vertellen.

De synthetische parfums staan er altijd op aangegeven als Perfume, gevolgd door een opsomming van stofnamen waarvan men gevonden heeft dat ze allergie kunnen opwekken, die stoffen heten linalool bijvoorbeeld. Daar valt het nodige over op te merken, maar dat laat ik nu even achterwege.

Ga er in ieder geval van uit dat je bij de goedkope drogisten geen hoogwaardige massageoliën voor dat gebruik tegenkomt, niet dat ze onveilig zijn, of wat dan ook, maar als er al etherische olie in zou zitten, dan zit er véél te weinig in om een bepaald effect op te wekken denk ik.

Voor de betere olie zou de bodyshop een alternatief kunnen zijn, maar qua prijs doet die niet onder voor een persoonlijk samengestelde massageolie.

Heb je een budget van bv. 10-15 euro dan kun je al een twee kleine flesjes kunnen laten samenstellen om eens wat te proberen.

Je ziet, ik heb niet al je vragen (kunnen) beantwoorden, maar ik hoop dat ik je in ieder geval weer een stukje op weg geholpen heb met mijn antwoord.

Raak je van lieverlee toch geïnteresseerd in geuren en hun effecten dan kun je ook eens een kijke nemen op Hét Aromatherapieforum, te bereiken via www.ximenes.nl.

Veel genoegen met het masseren!

Beantwoord door:
Olga Hulzink
profielpagina


Gerelateerde vragen aan massage-olie van drogist of bijv. bodyshop:

poes wil geen blikvoer
      [Gesteld in Kattenvoeding]
2009-03-14 17:14:52
beste hulpverlener, vraag om hup
      [Gesteld in Borderline]
2010-11-04 18:14:59
welk recht heb ik als kind inspraak en inzage
      [Gesteld in Familierecht]
2011-10-04 21:22:47
moet ik inleveren op mijn bijstand als zoon 15 j.w
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2014-07-05 08:01:03
moet ik inleveren op mijn bijstand als zoon 15 j.w
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2014-07-05 08:01:05

Gemiddelde score Aromatherapie: 4.7 (87x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+