Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Personeel & Organisatie » Personeel & Organisatie-Gelderland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Personeel & Organisatie-Gelderland en krijg online een antwoord van de specialist in Personeel & Organisatie-Gelderland

Zelf een vraag over Personeel & Organisatie-Gelderland? Klik hier.
Meer vragen over Personeel & Organisatie-Gelderland.

Beheerder worden?

De rubriek Personeel & Organisatie-Gelderland heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Personeel & Organisatie-Gelderland Klik hier.

RSS over Personeel & Organisatie-GelderlandVragen over Personeel & Organisatie-Gelderland via RSS. Klik hier.
RSS over Personeel & Organisatie-Gelderland op jouw website?Vragen over Personeel & Organisatie-Gelderland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Personeel & Organisatie-GelderlandVragen over Personeel & Organisatie-Gelderland via E-mail. Klik hier.

Dreigen met ontslag tijdens beoordelingsgesprek

[Gesteld op: 15-01-2009]

Toelichting:
Ik werk voor een detacheringsbureau. Bij dit detacheringsbureau heb ik een vast contract. Door het detacheringsbureau ben ik beoordeelt (met een beoordelingsgesprek) op mijn functioneren in mijn functie bij het bedrijf waar ik gedetacheerd ben. Mijn beoordeling was goed en niks op aan te merken. Dit zou betekenen dat ik bij het bedrijf waar ik werkzaam ben als inleenkracht een loonstap zou krijgen. Uiteindelijk krijg ik geen beloning voor het goed functioneren. Hierdoor voel ik mij benadeelt en heb ik tijdens het gesprek gedreigt mijn ontslag in te dienen. De werkgever (het detacheringbureau) kan mij ook niet aangeven op welk vlak ik niet functioneer en dus geen loonstap verdien.
Ik heb hier geen termijn genoemt wanneer ik dit zal doen.
Doordat de werkgever (detacheringsbureau) niet CAO gebonden is kent dit bedrijf geen loonschalen en schermen zij met het feit dat zij marktconform betalen. Hier ben ik het niet mee eens en wil een loonstap krijgen omdat ik een goede beoordeling heb gekregen.

Wat voor gevolgen kan dit hebben dat ik dreig met mijn ontslag als ik geen loonstap krijg? Kan de werkgeven mij wat maken?
Antwoord:

Om uw vraag te kunnen beantwoorden zal ik uw tekst nauwkeurig moeten analyseren omdat me toch wat tegenstrijdigheden opvallen. U werkt voor een detacheringsbureau. Daar heeft u een vast arbeidscontract, naar ik aanneem voor onbepaalde tijd. In dat contract, of waar dan ook, zal geregeld zijn dat er op enig moment een beoordelingsgesprek zal plaatsvinden. Is dat niet het geval dan zal de beoordeling om een andere reden hebben plaatsgevonden. U bent door het detacheringsbureau beoordeeld en uw beoordeling was goed. Het is gebruikelijk dat daarvan een verslag wordt gemaakt. De vraag dient zich aan waar is vastgelegd dat u bij een goede beoordeling een loonstap zult krijgen zoals die bij de inlener gebruikelijk is. Staat dat in het arbeidscontract of is er wellicht sprake van een aanvullende detacheringsovereenkomst. U stelt vast dat u recht heeft op een loonstap, maar die niet krijgt. Als dat inderdaad zo is dan kunt u de loonsverhoging bij uw werkgever claimen. Het is opvallend dat uw werkgever daar van afziet. Het komt in de praktijk dan ook heel zelden voor dat toezeggingen bij een goede beoordeling niet worden nagekomen. Naast uw juridische recht moet de werkgever zich ook nog eens als een goed werkgever gedragen. Zoals u zelf aangeeft is er wat anders aan de hand. Uw werkgever stelt, het zijn uw woorden, dat u helemaal geen recht zou hebben op een loonstap zoals gebruikelijk bij de inlener. Uw werkgever is niet CAO gebonden, kent geen loonschalen en betaalt marktconform, wat dat ook moge zijn. De werkgever verklaart in feite dat uw verhaal niet klopt. Hopelijk heeft u nog het e.e.a. op papier. Een redelijke werkgever zal niet zo zwaar tillen aan een dreiging met ontslag. Hij zal begrip moeten hebben voor een werknemer die in de veronderstelling verkeert dat hij na een goede beoordeling een hoger loon zal ontvangen maar te horen krijgt dat dit toch niet het geval is. Let er wel op dat als gevolg van de teleurstelling het functioneren er niet op achteruit gaat. Hopelijk kunt u nog papieren vinden die uw gelijk bevestigen.

Gegroet,

Jan Voskuil      

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Dreigen met ontslag tijdens beoordelingsgesprek:

Is er een rechtsartikel aan wijzigen ontslaggrong.
      [Gesteld in Ambtenarenrecht]
2011-01-19 17:59:52
heb ik recht op een uitkering na strafontslag
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Noord Brabant]
2009-07-07 19:24:33
Kan contract veranderd worden? (Arts-assistent)
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Noord Brabant]
2009-05-31 00:56:57
behoud ik recht op herleving uitkering
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2008-09-08 18:27:13
Ontslag tijdens zwangerschap
      [Gesteld in Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant]
2009-03-17 09:54:06

Gemiddelde score Personeel & Organisatie-Gelderland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+