Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Alternatieve Geneeswijzen » Homeopathie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Homeopathie en krijg online een antwoord van de specialist in Homeopathie

Zelf een vraag over Homeopathie? Klik hier.
Meer vragen over Homeopathie.
De huidige beheerder van de rubriek Homeopathie:
Naam: Bianca Wezenberg
Bedrijf: Praktijk voor klassieke homeopathie
Reactiesnelheid: 38 uur
Waardering: 8.5 (van max. 10)
Meer informatie over Bianca Wezenberg vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over HomeopathieVragen over Homeopathie via RSS. Klik hier.
RSS over Homeopathie op jouw website?Vragen over Homeopathie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over HomeopathieVragen over Homeopathie via E-mail. Klik hier.

Ik gebruik Aurum met. D30 tegen angst en depressie

[Gesteld op: 14-01-2009]

Toelichting:
2x daags 2 korrels. Hierna probeer ik D80 en D200, daarna C4 omdat die meer op identiteitsniveau werken. Kan dat in deze volgorde??????????? Ik hoop dat u verstand van zaken heeft op dit, nauw luisterende, gebied. Ik ben geen zuiver aurum-type, maar ik heb zeer veel van de klachten die erbij passen en intu´tief voelde ik dat het een goede keus kon zijn. Na 2 weken helpt de voornoemde potentie al iets, maar een miasma is chronisch en herstel zal dus lang duren maar moet wel met zorg in de potentŰring gebeuren. Mijn voorgeschiedenis is als volgt: hooikoorts en bronchitis als kind. Heel gevoelig en onzeker. Paniekaanvallen vanaf 15, opnames (psych). sinds 29. Van 2001-2007 goede periode, geen opname, minder stressvol leven met baby en gezin. Na de geboorte, sukkelen met ontlasting, veel diarree. Begin 1997 diagnose: m. Crohn. Ambulante be geleiding tot eind 2000. 2007: te hoge werkdruk, vader sterft, kind is lastig en agressief. Plotselinge instorting. Nu al : ÚÚn jaar ambulante behandeling, nog niet over. Nog steeds zwak en bang en bij tijden, su´cidaal. Wil wel verder. Was als kind volgens moeder, druk energiek, vrolijk, ondernemend en nergens bang voor. Vroeger was gezinssituatie niet altijd optimaal voor mij. Dit is tot op de bodem uitgezocht in therapie. Ik heb al heel veel geprobeerd: magnetiseur, NLP, rtms, psychotherapie en dat helpt ook wel iets, maar ik herriner me dat ik als kind optimistisch en sterk was, zoveel is voor mij duidelijk, Later moest ik van mijzelf altijd presteren, het was nooit goed genoeg, ikzelf was nooit goed genoeg en ik was bang voor het oordeel van anderen. Toch heb ik soms hele uitgesproken meningen en kan mijn eigen gang gaan. Dat smaakt naar meer, wat er dan niet meer uitkomt. Daarom voel ik dat het goed is mijn constitutie te versterken en blijvend te onderhouden met Aurum? Hoe lijkt u dit als homeopaat? Geeft u mij een antwoord waar ik tevreden mee ben, dan honoreer ik dat, waardoor uw cijfergemiddelde omhoog gaat. Met vriendelijke groet en bij voorbaat dank voor het uitpluizen, Pascale
Antwoord:

Beste Pascale,

Dat is en heel verhaal en een hele geschiedenis. En wel heel persoonlijk om dat zo op een openbare website te zetten.

Ja kunt de ptoemnties in die volgorde innemen. Je klun de D reeks niet echt vergelijken met de C reeks.

Op zich is het intuitief innemen van een homeopathisch geneesmiddel niet verkeerd. Maar je moet er wel mee oppassen omdat homeopathische geneesmiddelen wel degelijk kwaad kunnen als ze niet goed gebruikt worden.
Ik werk zelf nooit met D potenties dus daar kan ik je niet in adviseren. Ik werk uitlsuitend met C en met LM potenties.
Die potenties laat ik nooit op de manier herhalen zoals jij dat nu inneemt. Hahenmann, de grondlegger van de homeopathie, heeft lang op die manier voorgeschreven maar ontdekte dat als je langer c potenties zo droog inneemt er het risico is dat de verschijnselen van het geneesmiddel gaat vertonen in plaats van dat het geneest. Je doet dan eigenlijk een homeopathische geneesmiddelproef. Daaromn is hij later het middel gaan op lossen en tussendoor gaan schudden (door-potentieren). Dat zorgt ervoor dat de levenskracht van de mens steeds op een iets ander manier wordt geprikkeld waardoor er geen geneesmiddelproef effect ontstaat. Van groot belang daarbij is de frequentie van innemen. Daar kan ik niets over zeggen omdat die heel individueel blijkt te zijn.

Zeker zijn uw klachten chornisch en miasmatisch van oorzaak. Dat wil niet per se zeggen dat aurum ook het geneesmiddel is dat uw problemen zou kunnen oplossen of verbeteren. En als het dat doet dient het "snel, zachtzinnig en duurzaam" te zijn (zie organon paragraaf 2). Dus het is niet de bedoeling dat iemand tijdens een geneesproces jaren het zelfde middel inneemt. soms kan het niet anders maar als homeopaten proberen we dat te vermijden.
ik heb in de praktijk verschillende malen gezien dat iemand D potentiesgedurende zeer lange tijd heeft ingenomen en daardoor allerlei klachten heeft gekregen!

Gezien uw geschiedenis is een zorgvuldig gebalanceerde homeopathische behandeling wenselijk. Mijn advies zou dan ook zijn om met een homeopaat in de buurt met wie u een vertrouwensband kunt opbouwen te zoeken. Ik vermoed namelijk als ik uw verhaal lees dat er een aantal dingen gebeurd zijn die uw constituite aardig overhoop hebben gehaald. Door die te behandelen zouden er veel problemen kunnen oplossen. Maar daarvoor is wel een goede anamnese nodig.

Als je belsuit zelf te blijven innemen, en niet een consult bij een klassiek homeopaat te doen, dan adviseer ik je de C4 te gaan oplossen. Je neemt daarvoor, bijvoorbeeld, een 250 CC flesje (zo'n donkerbruine van de apotheek) gals - geen plastic. Die vul je voor 2/3 met gedestileerd water (gekookt en afgekoeld water mag ook). Daarin doe je een paar korrels C4. Je wacht tot die zijn opgelost. Daarna schud je de fles steeds 2x krachtig (bijvoorbeeld door hem met de bodem op een telefoonboek te slaan). Daarvan neem je een theelepel in. Ik zou dat om de dag doen en kijken of er in tussenliggende dag verrschil is. Is dat het geval dan is het misschien wijs de frequentie te verlagen. Zo niet kun je die frequentie aanhouden. er dient een gestage verbetering op te treden. Doet het dat niet dan is aurum niet het juiste middel. Neem het middel niet langer in dan ± 2 maanden.

succes

Franc Müller

p.s. de score op deze website is zeer te beïnvloeden. Iemand heeft ooit, ik heb geen idee waarom, een aantal lage beoordelingen ingevoerd waardoor de score in één dag van 9 naar 5 duikelde. Ik trek me er dus niet zo veel van aan. Het gaat erom dat mensen goede infromatie krijgen.

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Ik gebruik Aurum met. D30 tegen angst en depressie:

Heb ik bindingsangst?
      [Gesteld in Psychologie]
2011-03-28 17:27:51
mijn vriend heeft adhd .i
      [Gesteld in Psychologie]
2011-05-02 14:28:05
Bindingsangst of niet?
      [Gesteld in Psychologie]
2011-05-02 18:43:55
hoe ga ik om met verlatingsangst?
      [Gesteld in Psychologie]
2011-06-05 00:25:42
bindingangst of niet?
      [Gesteld in Psychologie]
2011-06-21 14:32:29

Gemiddelde score Homeopathie: 8.5 (92x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+