Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Fitness
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Fitness en krijg online een antwoord van de specialist in Fitness

Zelf een vraag over Fitness? Klik hier.
Meer vragen over Fitness.
De huidige beheerder van de rubriek Fitness:
Naam: Ton
Bedrijf: Bodyview
Reactiesnelheid: 121 uur
Waardering: 5.7 (van max. 10)
Meer informatie over Ton vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over FitnessVragen over Fitness via RSS. Klik hier.
RSS over Fitness op jouw website?Vragen over Fitness op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over FitnessVragen over Fitness via E-mail. Klik hier.

enkel toelichting

[Gesteld op: 13-01-2009]

Toelichting:
Wanneer je zegt dat je groei stop dmv bodybuilding dan heb je dat toch wel fout.Groei ligt genetisch vast, er is heel wat nodig om die te beinvloeden.bvb. ernstige ziekte of gebruik van kunstmatige hormonen.Je groei (meerbepaald groeischijven) kunnen wel aangetast worden dmv overbelasting,maar dit is enkel mogelijk wanneer je je maximum dagelijks, langdurig en intensief overschrijd tijdens de periode waarin je het sterkst groeit, maar het is bijna onmogelijk om zo ver te gaan.Ikzelf train al 3 jaar (van mijn 15j tot mijn 18j) tijdens deze drie jaar ben ik ong 20 kg bijgekomen en zo een 17 cm gegroeid.Ik heb dus intensief maar verstandig getrained tijdens mijn groeispurt zeg maar, zonder dat dit mijn groei heeft beinvloed.Het zit dus zo: bodybuilding KAN de groei beinvloeden maar dit is zeker niet altijd het geval.De reden waarom ik zo zeker van mijn stuk ben is omdat ik me zelf zorgen maakte ivbm de invloed van bodybuilding op de groei.Voordat ik begonnen ben met trainen heb ik eerst uitbundig vragen gesteld aan allerlei fitnessbegeleiders en aan mijn huisarts(tevens mijn nonkel) en artikels gelezen over het onderwerp.
Antwoord:
Ik ben het helemaal met je eens: je groei KAN stoppen wanneer je te jong met bodybuilding begint. Dit is erg individueel. Om elk risico uit te sluiten, want niet iedereen weet tot hoever hij kan gaan, wordt er op gewezen en is het advies altijd om pas voluit te gaan als je uit de groei, of boven een bepaalde lengte bent. Bij mij is dan ook de lengte een belangrijker criterium dan de leeftijd. Ook ik heb een klant die al een paar jaar geleden met bodybuilding is begonnen, toen hij 15 was. Maar deze jongen was al 1.80 lang, dus na een relatief lange opbouwperiode mocht hij voluit gaan. De resultaten zijn goed.

Ik hoop dat je begrijpt dat ik, vanachter een computer, niet kan controleren hoe zwaar of fanatiek een jong iemand gaat trainen. Ik moet gewoon elk risico uitsluiten. Ik moet adviezen geven die veilig zijn. En dat doe ik dus ook.
 
Reactie vraagsteller:
Ik ben het volledig met je eens en heb natuurlijk begrip voor de reactie de je eerder gegeven hebt, je speelt het inderdaad best safe. Bedankt voor je antwoord!(ik had er eerlijk gezegd geen verwacht).
 
Antwoord Beheerder:
Graag gedaan.
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Fitness:
Afvallen
Gewichtstraining & Bodybuilding
Personal Training
Pilates MethodeGemiddelde score Fitness: 5.7 (20x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258148
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+