Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Alternatieve Geneeswijzen » Bach Bloesem Remedies » Bachbloesem Dieren
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Bachbloesem Dieren en krijg online een antwoord van de specialist in Bachbloesem Dieren

Zelf een vraag over Bachbloesem Dieren? Klik hier.
Meer vragen over Bachbloesem Dieren.

Beheerder worden?

De rubriek Bachbloesem Dieren heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Bachbloesem Dieren Klik hier.

RSS over Bachbloesem DierenVragen over Bachbloesem Dieren via RSS. Klik hier.
RSS over Bachbloesem Dieren op jouw website?Vragen over Bachbloesem Dieren op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Bachbloesem DierenVragen over Bachbloesem Dieren via E-mail. Klik hier.

Vervolg krab-en rangordeprobleem bij onze 2 poezen

[Gesteld op: 13-01-2009]

Toelichting:
Beste Liesbeth,

graag bracht ik u op de hoogte van hoe het momenteel gaat met onze 2 poezen.

Bloemeke (dochterpoes) doet het steeds beter. Ze laat zich niet meer zo verdringen door ons Pieteke (moederpoes), behalve bij het eten dan, en ook het aandacht-claimende gedrag is opmerkelijk aan het afnemen. Ook het angstige gedrag is momenteel enorm aan het verbeteren. Wanneer we nu visite krijgen durft ze zich na een tijdje toch al eens vertonen, iets wat vroeger nooit gebeurde. Wel heb ik de indruk dat ze zich soms wat verveelt. Ze mag namelijk nauwelijks naar buiten ivm haar voedselallergie, en als we ze buiten laten is het onder toezicht zodat ze niets kan opeten.
Naar mijn mening geeft ze soms ook een ietwat triestige indruk. Misschien heeft dit wel te maken met het feit dat ze zo weinig naar buiten mag. Ze zit bij momenten namelijk vol energie die ze bij ons binnen niet echt kwijt kan, gezien de beperkte ruimte.
Haar Bachbloesemremedie is nu bijna leeg. Ga ik verder met de huidige remedie, start ik met een nieuwe of onderbreek ik even?

Ons Pieteke (moederpoes) heb ik de aangepaste remedie gegeven zonder de crab apple, maar helaas bracht dit op geen enkel moment verlichting in haar krabgedrag. Ik heb dan een consult dierencommunicatie aangevraagd bij dhr. Harmsma, maar dit bracht voor ons niet echt meer wijsheid in haar doen en laten. Blijkbaar is het een vrij gesloten poes die we best haar ding laten doen. Sinds vorige week ben ik bij haar gestopt met het toedienen van de bachbloesems. Ik heb bij haar de indruk dat ze er helemaal niet voor open staat, en hierdoor de werking teniet gaat. Het enige wat sinds een 2-tal weken wel verbeterd is, is dat ze minder blaast en uithaalt naar ons Bloemeke.
Ik weet niet of het zin heeft om bij haar verder te gaan met een (aangepaste) Bachbloesemremedie? We vermoeden wel steeds harder dat de oorzaak van het krabben stress en irritatie is. Ook met het feit dat ons Bloemeke meer op de voorgrond treedt, heeft ze naar onze mening last.

Het is voor ons heel bizar te zien dat de ene kat al zoveel vooruitgang geboekt heeft dankzij de bachbloesemremedies, terwijl de andere nauwelijks tekenen van veranderingen toont.
Kan het inderdaad zo zijn dat ze zich afsluit voor de werking ervan?

Alvast bedankt voor uw reactie en voor de goede resultaten die we dankzij uw advies tot hiertoe al behaald hebben bij ons Bloemeke!
Antwoord:
Beste mevrouw,
Bedankt voor het compliment over de goede resultaten. Ik ben blij voor u en vooral ook vvoor Bloemeke die het prima lijkt te doen. Ze reageert nog steeds op de remedies en groeit dus nog steeds in haar ontwikkeling in de goede richting. Daarom zou ik gewoon doorgaan met deze remedies. Voor het triestige moeten we even aanzien of dat blijft of weer wegtrekt mettertijd. Eventueel kunt u de remedie Gentian eraan toevoegen, voor het verliezen van de moed. Maar eigenlijk weet ik niet of dat al zo sterk uitgedrukt kan worden...

Pieteke reageert duidelijk minder. Dat kan. Ik heb zelf ook een kat die niet echt lijkt te reageren op de remedies, terwijl de ander juist prima er op reageert. Ook na een communicatieconsult kwam daaruit dat deze poes erg op zichzelf is, graag lekker haar gang gaat  en daarom heb ik maar besloten om dat deel zo te laten als het is, het hoort bij haar.
Bij Pieteke zou u echter nog eens Waterviolet kunnen geven, wordt wel eens ingezet om een doorbraak te bereiken, samen met Walnut om de verandering in gedrag te ondersteunen. Kijk even aan hoe dit werkt, en of dit werkt, en ook of ze minder blijft blazen en uithalen.

Bachbloesemremedies zijn net als andere therapieën nooit een garantie voor 100% succes. Naast alle prachtige resultaten die ik heb behaald met deze remedies bij mens en dier, zijn er helaas ook gevallen waarbij het niets of vrij weinig veranderde in de situatie. Hoe vervelend en frustrerend dat ook kan zijn, het is niet anders en als je echt alles gedaan hebt zoals het hoort, qua doseringen etc., en als je als mens er ook echt voor hebt opengestaan, en het niet werkt, dan moet je je daar bij neerleggen. Zo iemand of zo'n dier zal dan via een andere methode misschien wel resultaten kunen behalen. En er zijn altijd enkele therapieresistente gevallen, tegenwoordig vermoed ik dat dat toch te maken heeft met de diepere beweegredenen van de mens en dat je dan meer moet zoeken richting cognitieve gedragstherapie. Ook adviseer ik dan wel gedragstherapie voor dieren. Bij katten is dat zelfs ook mogelijk, alhoewel ik daar zelf absoluut niet in geschoold ben, voor alle duidelijkheid.
Probeert u het nog eens met bovenstaande tips, ik hor het wel weer.
Vriendelijke groet,
 
Reactie vraagsteller:
Goedenavond Liesbeth,

hierbij een "stand van zaken" betreffende onze 2 poezen.

Bloemeke (dochterpoes) dien ik momenteel Star of Bethlehem, Chicory, Mimulus, Walnut en Gentian toe. Alles gaat redelijk goed met haar: angstigheid is verbeterd en ze treed nog steeds voldoende op de voorgrond. Echter ben ikzelf sinds een 2-tal weken thuis wegens ziekte, en het beestje reageert hierop met een zeer aparte houding: ze volgt me constant en voelt zich blijkbaar heel verantwoordelijk voor mij. Het lijkt wel of ze vindt dat ZIJ voor MIJ moet zorgen. Wanneer ik een hele dag uit werken ben, dan denk ik dat ze nauwelijks iets anders doet dan slapen, en nu ik een hele dag thuis ben lijkt het wel of ze zich dit niet kan/mag veroorloven. Ze vind geen rust meer. Ze lijkt ook een enorme behoefte aan bevestiging te hebben, en ook het aandachtclaimende (of -gevende) gedrag is weer enorm op de voorgrond getreden.
Soms heb ik het gevoel dat zij een hooggevoelige kat is, die heel veel van mezelf opneemt en op zichzelf projecteert. Zou dit kunnen?

Pieteke dien ik momenteel Waterviolet en Walnut toe. Haar blaas- en uithaalgedrag is nog steeds minder, maar haar krabgedrag lijkt niet te verbeteren. Wat ook zo opvallend is, is dat ze er de ene dag meer last van heeft dan de andere dag. We zoeken ons suf naar mogelijke oorzaken.
Zelf ga ik naar een healer, en die heeft in de laatste sessie onze 2 katten meegenomen. Bij ons Pieteke kwam hij uit op irritatie en een lastig gevoel, maar geen lichamelijke oorzaak (Bij ons Bloemeke kreeg hij iets door met traag werkende nieren). Ik weet echt niet meer hoe ik het beestje kan helpen om haar krabgedrag te stoppen. Gedragtherapie zie ik niet echt zitten, daar de katten zich in het kleinste hoekje verschuilen wanneer we visite hebben. Pas na lange tijd durven ze zich soms eens vertonen.

Bij beide katten zijn de remedies bijna leeg. Kan u mij uw advies geven over hoe ik het best verder ga?

Bij voorbaat dank!
 
Antwoord Beheerder:
Beste mevrouw,
Zeker, katten kunnen net als andere dieren dingen goed aanvoelen en daarop reageren !Als nieuwe samenstelling voor Bloemeke zou ik daarom nemen Red Chestnut, Walnut, Chicory en Mimulus, voor het aandacht vragen en het overbezorgde naar u toe. (Hoop dat u gauw weer uit de ziektesituatie komt).
Ook voor Pieteke Mimulus (mensschuwe gedrag), Water Violet en Walnut. Zolang er nog verbetering optreedt gewoon doorgaan met deze remedies.
Qua krabgedrag: geen idee, ook ik niet, maar u gaat naar een healer toe zet u, is er iets wat tussen Pieteke en u kan spelen, dat zij onbewust van u overneemt?
Er is ÚÚn andere mogelijkheid: Holly geven en even alle andere remedies stopzetten en kijken of deze een doorbraak teweeg kan brengen.
Mijn antwoord is wat kort, excuus, maar er worden hier steeds meer vragen gesteld (leuk, dat wel, maar ik heb net als iedereen maar 24 uur in ÚÚn dag....) en de overige praktijkzaken draaien uiteraard gewoon door.
Ik hoor graag weer het vervolg.
Vriendelijke groet,
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Vervolg krab-en rangordeprobleem bij onze 2 poezen:

Kan men met valse beschuldigiging aanklagen?
      [Gesteld in Advocaten-Belgie]
2008-07-21 21:09:05
Kan men met valse beschuldigiging aanklagen?
      [Gesteld in Advocaten-Belgie]
2008-07-21 21:09:29
Trainingsschema?
      [Gesteld in Fitness]
2009-01-08 15:17:05
Is de poezenpil schadelijk ?
      [Gesteld in Katten]
2008-07-31 13:44:43
Thuis trainen met halters, gewichten EN bankje.
      [Gesteld in Fitness]
2009-01-02 10:39:56

Gemiddelde score Bachbloesem Dieren: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258156
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+