Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Alternatieve Geneeswijzen » Chiropractie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Chiropractie en krijg online een antwoord van de specialist in Chiropractie

Zelf een vraag over Chiropractie? Klik hier.
Meer vragen over Chiropractie.
De huidige beheerder van de rubriek Chiropractie:
Naam: Dr. Alan Jenks
Bedrijf: Chiropractie westland
Reactiesnelheid: 170 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over Dr. Alan Jenks vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over ChiropractieVragen over Chiropractie via RSS. Klik hier.
RSS over Chiropractie op jouw website?Vragen over Chiropractie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over ChiropractieVragen over Chiropractie via E-mail. Klik hier.

Pijn in bovenbeen, straalt uit naar kuit

[Gesteld op: 13-01-2009]

Toelichting:
Beste LS,

Ik heb vorige week spit gehad, nadat dit na ongeveer 4 dagen vrijwel weg was heb ik last gekregen van mijn linker been. in sommige posities heb ik er geen last van, maar in de meeste wel. De pijn straat uit van de achterkand van mijn boven been tot de linkter achterkant van mijn kuit. Opstaan, lopen resulteert in een scherpe pijn. Ik heb ik in dit been een doof gevoel en ben ik we wat kracht uit kwijt (op mijn tenen staan op het linker been gaat moeizaam, op het rechter been zonder problemen). ik heb er reeds 3 dagen last van en heb spaarzaam geprobeerd om met pijnstillers de pijn te verzachten en op advies van enkele websites (gezocht op symptomen) toch geprobeerd rustig te bewegen en dit af te wisselen met bedrust.

Heb ik Ischias of is dit een aanloop op een hernia? (ik heb geen uitstulpingen ofzo)

Wat kan ik het best doen?
Antwoord:
Beste mevrouw / heer,

Hartelijk dank voor uw vraag aan de chiropractor.

Uit uw omschrijving van de klachten vermoed ik dat u helemaal correct bent en dat u last heeft van ischias.

De term ischias betekend eigenlijk niets meer en niets minder dan pijn in het uitstralingsgebied van de nervus ischiasdicus. Dus pijn in de bil en of been dat afkomstig is van irritatie van de grote beenzenuw, de nervus ischiadicus. Het zegt verder niets over waar deze zenuw precies is geirriteerd, of wat de oorzaak is.

De nervus (zenuw) ischiadicus. Het is een zenuwbundel die ontstaat uit een samenvoeging van zenuwen vanuit het lage ruggebied. Vanuit de lage rug loopt de ischias zenuw door de bil verder naar de knieholte en vervolgens richting de voet.

In het lage rug en bilgebied is de ischias zenuw relatief het meest kwetsbaar om bekneld of geïrriteerd te raken. Een doffe pijn onder in de rug kan een signaal zijn voor het beginstadium van ischias. Bij sommige bewegingen kan die pijn scherp en stekend zijn. Als de aandoening verergert, breidt de pijn vaak uit naar de bilspier aan één zijde en soms naar beide zijden. Als ischias zich nog verder ontwikkelt, kan de pijn via het dijbeen en de knie zelfs naar het onderbeen uitstralen. De pijn is dan vaak voelbaar aan de achterkant van het been, maar kan ook aan de zijkant van het been optreden. In enkele gevallen kan er ook wat spierzwakte ontstaan.

Oorzaken van ischias
  • Een veranderde functie van de lage rug, het bekken of het been
  • Overbelasting van de onderrug
  • Afwijkingen aan de wervels of tussenwervelschijven
  • Artrose (slijtage) en artritis (gewrichtsontsteking) in de lage rug en het bekken
  • In de bil loopt de ischias zenuw bij sommige mensen door een spier (piriformis spier). Als deze spier langere tijd samentrekt kan de zenuw ook hier bedrukt raken.
  • Bovenmatige inspanning
  • Overgewicht
  • Een slechte conditie of houding


Diagnose
De diagnose ischias en hernia worden vaak door elkaar gehaald, aangezien de klachten veel op elkaar kunnen lijken.
De Chiropractor begint met het stellen van specifieke vragen over uw rugpijn en over uw algemene gezondheidstoestand. De ischias pijn kan namelijk samenhangen met andere gezondheidsproblemen. Daarna volgt een lichamelijk onderzoek. Deze bestaat uit verschillende orthopedische, neurologische en chiropractische testen om te kijken waar de pijn vandaan komt en hoe het gesteld is met de beweeglijkheid en soepelheid van alle gewrichten die met de pijn te maken kunnen hebben. Ook zal de chiropractor de functie van de ischias zenuw testen en onderzoeken of er in het verloop van de ischias zenuw beknellingen aanwezig zijn.


Behandeling
In veel gevallen kan de chiropractor ischias klachten behandelen. In sommige gevallen is het echter nodig dat eerst verwijzing naar een huisarts of specialist plaatsvindt, om uitgebreider onderzoek te doen. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan het maken van een MRI of röntgenfoto’s. De behandeling is persoonlijk en toegepast op uw ischias klacht. Is bijvoorbeeld een geïrriteerd gewricht de oorzaak van de klachten, dan kan de chiropractor met verschillende handmatige bewegingstechnieken of “correcties”, het gewricht weer gezond functionerend maken waardoor de klachten veelal verdwijnen. Daadwerkelijke beknellingen of irritaties van zenuwen kunnen in veel gevallen dusdanig worden verminderd dat ze geen aanleiding meer geven tot ischias klachten.

Het beste wat u kan doen is in beweging te blijven en zo min mogelijk te zitten. Daarnaast kunnen pijstiller helpen om de pijn onder controle te blijven. Verder zou ik u willen adviseren om een afspraak te maken bij een chiropractor. Mocht u plotseling controle verliezen over de blaas of dikkedarm, gevoelloosheid rond de anus of echt totale verlammingsverschijnlijlen dan moet u direct contact opnemen met uw huisarts. Gelukkig gebeurt dit zeer zelden.

Voor meer informatie over chiropractie en de adressen van erkende en geregistreerde chiropractoren verwijs ik u naar de website van de Nederlandse Chiropractoren Associatie, www.chiropractie.

Ik hoop dat ik uw vraag voldoende hebt beantwoord. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u die altijd hier stellen of aan een chiropractor bij u in de buurt.

Ik wens u alle succes toe om zo snel mogelijk weer van uw klachten af te zijn.

Met vriendelijke groeten,

Marieke Zegelaar, DC
chiropractor
www.kliniekatlas.nl

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Pijn in bovenbeen, straalt uit naar kuit:

hoe krijg ik dunne benen en een patte buik ?
      [Gesteld in Kickboksen]
2009-06-25 17:35:32
geldt het recht van voorkoop bij bouwgrond
      [Gesteld in Notaris-Belgie]
2008-09-29 18:37:27
Trainingsschema?
      [Gesteld in Fitness]
2009-01-08 15:17:05
Verjaring 20 of 30 jaar ????
      [Gesteld in Tuin]
2008-12-01 20:19:05
hoe maak je een spreekbeurt over kickboksen
      [Gesteld in Kickboksen]
2010-03-30 18:30:49

Gemiddelde score Chiropractie: 8.1 (419x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+