Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Alternatieve Geneeswijzen » Bach Bloesem Remedies » Bachbloesem Dieren
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Bachbloesem Dieren en krijg online een antwoord van de specialist in Bachbloesem Dieren

Zelf een vraag over Bachbloesem Dieren? Klik hier.
Meer vragen over Bachbloesem Dieren.

Beheerder worden?

De rubriek Bachbloesem Dieren heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Bachbloesem Dieren Klik hier.

RSS over Bachbloesem DierenVragen over Bachbloesem Dieren via RSS. Klik hier.
RSS over Bachbloesem Dieren op jouw website?Vragen over Bachbloesem Dieren op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Bachbloesem DierenVragen over Bachbloesem Dieren via E-mail. Klik hier.

Is een Bachbloesem zinvol voor ons?

[Gesteld op: 12-01-2009]

Toelichting:
Hij eerst eerst naar de kliniek gegaan om te keuren en te castreren. Na en paar dagen is hij naar huis gekomen. Helaas ging de wond ontsteken en moest hij weer terug naar de kliniek waar hij 2 weken heeft gestaan. Daarna is hij weer naar huis gekomen. Dit moet een stressvolle tijd voor hem geweest zijn; het rijden in de trailer vond hij erg spannend en hij moest enkele keren per dag afgespoeld/schoongemaakt worden. Daarnaast heeft hij lang op antibiotica gestaan. Ondanks alles bleef hij superlief en braaf en mocht je alles doen! Zelfs zijn castratiewond schoonmaken.
In die tijd heeft ook de zomerexceem (waarschijnlijk) zich geopenbaard.
Ik heb hem eerst een poosje rust gegund en toen hij helemaal genezen was verklaard ben ik rustig aan met hem aan het werk gegaan. Eerst longeren en later erop. Dit was tegen het eind van de zomer. Ook hier was hij rustig en braaf, schrik nergens van en vond alles leuk. Erg gericht op de omgeving, als er iemand bij de bak kwam staan om iets te zeggen wil hij erbij gaan staan.
Ongeveer een maand geleden is hij tijdens het rijden erg geschrokken van een aantal vogels. Hij is toen hard gaan rennen en mijn eerste, instinctieve reactie was 'op de rem'. Na een half rondje stond hij stil. Ik ben toen gelijk rustig doorgereden, ook langs de plek waar hij schrok en dat ging goed.
De keer erna dat ik ging rijden had ik geen goed gevoel (onbestemd) maar ben wel opgestapt. Na een half rondje dat hij rommelde met het bit is hij heel hard gaan rennen, een paar rondjes lang en ook tegen het hek aan gekomen. Toen hij bijna stilstond ging hij weer. Gelukkig ben ik erop blijven zitten en kwam hij tot stilstand. Ik ben toen afgestapt (in paniek en hyperventilerend, ik ben niet meer zo'n held). Athilla was toen alweer de rust zelve!bijna alle keren dat ik sindsdien gereden heb is hij er wel een paar keer vandoor gegaan. De ene keer was er een aanwijsbare oorzaak, een andere keer kon ik niets bedenken waar hij van geschrokken zou kunnen zijn. Inmiddels rij ik zo'n drie weken alleen aan de longeerlijn (voor mij eigen veiligheid). De ene keer is hij superbraaf en rustig, de andere keer weer heel schrikachtig. Aan de longeerlijn is dit minder.
Wat ik weet is dat Athilla heel gevoelig is voor mijn spanning. Als ik het eng vind dan word hij ook gespannen. Maar ook als ik lekker ontspannen aan het draven ben kan hij opeens ervandoor gaan.
ik had een uitgebreider verhaal, maar dat past hier niet..
Antwoord:
Beste vragenstelster/vragensteller,
Het ging dus om een paard...;<)....begreep ik halverwege...
Athilla is dus duidelijk zich te pletter geschrokken en sinds die tijd beïnvloedt dat zijn gedrag, niet altijd zoals u schrijft, maar wel zeer regelmatig. Daarvoor is er Star of Bethlehem, om dat te verwerken. Daarnaast kan zeker Mimulus nuttig zijn (angst voor bijv. vogels op zijn parcours), Rock Rose als er sprake is van echte paniek, en Walnut om hem wat minder beïnvloedbaar te laten zijn door wat er om hem heeng ebeurt én om de verandering in het gedrag te ondersteunen.
En dan bent u ook aan de beurt.....want zoals u schrijft reageert Athilla op u, dus het is zaak om, zoals wel vaker gebeurd, baas én paard goed in hun vel te krijgen.
In feite kunt u dezelfde remedies nemen, om te beginnen.
Iets wat wellicht voor u beiden een mooie manier kan zijn om geruststellend te werk te gaan en vertrouwen in elkaar te versterken, is het masseren van uw paard met een etherische olie die u beiden aanspreekt. Meer daarover leest u ook op de home pagine van de site www.ximenes-bachbloesems.nl
U schrijft dat het verhaal langer is, wellicht nog even via de mail verder bekijken als  e.e.a. u aanspreekt?
In ieder geval veel succes én veel plezier samen met Athilla.
Vriendelijke groet,

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Is een Bachbloesem zinvol voor ons?:

wat te proberen? Bachbloesem of toch relatine?
      [Gesteld in Bach Bloesem Remedies]
2008-10-03 07:08:09
Ik heb reeds 20jr hyperventilatie
      [Gesteld in Bach Bloesem Remedies]
2007-12-13 10:20:59
Kat plukt zijn buik en achterpoten kaal.
      [Gesteld in Bachbloesem Dieren]
2008-02-26 13:04:14
dag in dag uit bachbloesem geven Ó paarden ?
      [Gesteld in Bach Bloesem Remedies]
2008-08-20 17:05:59
reactie Hoe stalgedrag (rondjes draaien) paard.
      [Gesteld in Bachbloesem Dieren]
2008-08-22 11:22:24

Gemiddelde score Bachbloesem Dieren: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+