Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Alternatieve Geneeswijzen » Chiropractie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Chiropractie en krijg online een antwoord van de specialist in Chiropractie

Zelf een vraag over Chiropractie? Klik hier.
Meer vragen over Chiropractie.
De huidige beheerder van de rubriek Chiropractie:
Naam: Dr. Alan Jenks
Bedrijf: Chiropractie westland
Reactiesnelheid: 170 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over Dr. Alan Jenks vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over ChiropractieVragen over Chiropractie via RSS. Klik hier.
RSS over Chiropractie op jouw website?Vragen over Chiropractie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over ChiropractieVragen over Chiropractie via E-mail. Klik hier.

wat kan een chiropractor doen bij een hernia?

[Gesteld op: 17-12-2006]

Toelichting:
wat is het nou precies?
Antwoord:
Een hernia is een veelvoorkomende aandoening aan een tussenwervelschijf, die vooral pijn veroorzaakt in benen en rug. Op drie plekken in de wervelkolom kan een hernia voorkomen: onderin de rug, in de nek of (heel zelden) tussen de schouderbladen. Chiropractische behandeling kan veel herniaklachten verhelpen of verminderen.

Welke klachten veroorzaakt een hernia?
Een hernia veroorzaakt rugpijn op ÚÚn van de drie bovengenoemde plaatsen. De pijn kan uitstralen naar ÚÚn been of beide benen. Ook tintelingen in been of voet kunnen op een hernia wijzen. Bij het verergeren van de klachten kunnen de beenspieren kracht verliezen of wat gevoelloos raken. Een ernstige hernia kan zelfs leiden tot het verlies van controle over blaas en darmen. In dat geval moet er direct worden doorverwezen naar de neuroloog.

Wat is een hernia?
Een hernia is een uitstulping van de tussenwervelschijf. De uitstulping drukt op zenuwen en dat veroorzaakt de pijn. Een hernia ontstaat wanneer de tussenwervelschijf zijn soepelheid verliest. Deze schijf, die werkt als een soort 'schokbreker' in de wervelkolom, kan bepaalde bewegingen dan niet meer goed opvangen. Met als gevolg dat er scheurtjes komen in de buitenkant van de schijf, waardoor de zachte binnenkant van de schijf niet meer goed beschermd wordt. Als een deel van de zachte stof in de tussenwervelschijf naar buiten stulpt, spreken we van een hernia.

Waardoor ontstaat een hernia?
Allereerst: bij heel veel mensen zitten er zwakke plekken in de tussenwervelschijven. Het leidt echter lang niet altijd tot pijnklachten. De scheurtjes ontstaan doorgaans geleidelijk als gevolg van verkeerde lichaamshouding en -beweging.
Weinig afwisseling in de houding (zoals bij veel soorten van zittend of staand werk) vergroot de kans op hernia. Hetzelfde geldt voor werk waarbij steeds dezelfde bewegingen worden gemaakt, zoals tillen en draaien. Soms ontstaat een hernia plotseling door een ongeval.

o Diagnose
Allereerst stelt de chiropractor vragen over uw rugpijn en over uw algehele gezondheidstoestand. De pijn kan namelijk samenhangen met andere gezondheidsklachten. Daarna volgt een grondig lichamelijk onderzoek. De chiropractor maakt daarbij gebruik van verschillende medische methoden. (Soms wordt er naar r÷ntgenfoto's gevraagd.)

o Behandeling
De chiropractor gebruikt diverse druktechnieken om de beweeglijkheid van de wervelkolom zoveel mogelijk te herstellen. Daardoor gaat de uitstulping minder op de zenuw drukken en neemt de pijn af. Meestal is de behandeling zelf niet pijnlijk, maar als dat wel het geval is zal de chiropractor u dat vooraf laten weten.

o Behandeling van ernstige hernia
Bij een ernstige hernia zal de chiropractor u naar een neuroloog verwijzen. Dan kan alleen een operatie uitkomst bieden. Echter, na de operatie is weliswaar de herniaplek van pijn verlost, maar kunnen andere plaatsen in rug of bekken nog pijnlijk zijn. Daar kan chiropractische behandeling verlichting brengen.

Naast de behandeling met druktechnieken maakt advisering over een goede houding deel uit van de behandeling. Daarnaast is het mogelijk dat u oefeningen voorgeschreven krijgt. Uw eigen inzet kan in belangrijke mate bijdragen aan de genezing.
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan wat kan een chiropractor doen bij een hernia?:

geeft stenose zelfde klacht als hernia?
      [Gesteld in Chiropractie]
2007-03-06 18:00:06
hernia of niet?
      [Gesteld in Chiropractie]
2008-12-19 22:45:22
pijn in rug met uitstraling in 1 been
      [Gesteld in Chiropractie]
2009-06-15 22:27:27
ik heb 5 nekhernia's is hier iets aan te doen
      [Gesteld in Neurochirurgie]
2009-11-01 11:31:17
helpen levensmiddelen bij genezing nekhernia?
      [Gesteld in Chiropractie]
2009-11-24 03:34:51

Gemiddelde score Chiropractie: 8.1 (419x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+