Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Huisdieren » Honden » Bewegingsprobleem Hond
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Bewegingsprobleem hond en krijg online een antwoord van de specialist in Bewegingsprobleem hond

Zelf een vraag over Bewegingsprobleem hond? Klik hier.
Meer vragen over Bewegingsprobleem hond.

Beheerder worden?

De rubriek Bewegingsprobleem hond heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Bewegingsprobleem hond Klik hier.

RSS over Bewegingsprobleem hondVragen over Bewegingsprobleem hond via RSS. Klik hier.
RSS over Bewegingsprobleem hond op jouw website?Vragen over Bewegingsprobleem hond op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Bewegingsprobleem hondVragen over Bewegingsprobleem hond via E-mail. Klik hier.

hoe kan ik het best pijn bestrijden bij arthrose?

[Gesteld op: 11-01-2009]

Toelichting:
Mijn duites herder teef van 8 jaat heeft ernstige arthrose aan de elleboog. Voorgeschreven is metacam maar aangezien ze daardoor bijn ageen pijn meer voelt gaat ze over haar grenzen. Graag zou ik alleen willen pijnbestrijden als ze pijn heeft. Om alleen nog kleine stukken rustig te wandelen is geen optie aangezien ze nog erg "jong in de kop"is en gaat rennen en gek doen. Als ik haar daarin ga beperken is ze doodongelukkig en kwijnt ze weg.
Antwoord:

Beste schrijver,

8 jaar oud en nu al ERNSTIGE Arthrose in de voorpoten ai, ai,ai... Dat is zeker een probleem. Ook snap ik je dilemma inzake pijnbestrijding helemaal, want i.d.d. gaat een hond te ver als hij geen pijn voelt en natuurlijk kun je hem/haar niet rustighouden. Echter is Metacam of Rimadyl wel het juiste middel voor de kwaal want pijn hebben is vreeslijk dus dat die bestreden wordt is de hoofdzaak. Een pijnbestrijder die je alleen toedient als de pijn er is, die is er eigenlijk niet.

Ook kan ik je niet helpen m.b.t. mijn eigen vakgebied 'Hondenrolstoelen' want wij zijn er geen voorstander van om een hond in een hondenrolstoel voor de voorhand te zetten (uitsluitend na een operatie in de revalidatieperiode, dus tijdelijk) omdat wij vinden dat het leven in een hondenrolstoel voor de voorkant (niet een hondenrolstoel voor de achterkant!!!) geen hondwaardig bestaan is omdat de hond dan te veel beperkt wordt in zijn doen en laten.

Je zou nog kunnen overwegen (maar als het echt ernstige Arthrose is dan schiet je daar niet veel mee op) om eens te kijken naar de voedingssupplementen zoals Acproh Dynam (tik maar in bij Google dan vind je waar je het bij jou in de buurt kunt kopen). Dan zou je even tijdelijk moeten stoppen met de medicijnen en kijken of dit middel effect heeft. (Je ziet het binnen twee weken direct dus je hebt maar 1 potje nodig -ongeveer 25 euro-. Als je na twee weken niets ziet dan heeft het geen zin voor jouw hond dus stop dan maar gelijk.) Gewichten zijn ...zeg maar... een bol die draait in een kom. Bij Artrose is de bol zoals je vuist (hobbelig) en dus draait deze niet lekker in de kom. Dat geeft pijn. In de kom zit een laagje ...zeg maar... smeermiddel/stootkussen. Dit voedigssupplement zorg er voor dat het laagje smeermiddel/stootkussen dikker wordt en dus wordt de pijn dan minder of verdwijnt. Maar nogmaals, bij ERNSTIGE Arthrose ga je het niet redden met voedingssupplementen.

Wat dus te doen..... Ik denk dat het het beste is als ik je naar de beste orthopedisch dierenspecialist die ik ken (en die Nederland rijk is) doorverwijs. De heer Crama in Rotterdam. (Tik maar in bij Google dan vindt je hem). Als er iemand is die wat kan doen (en wonderen kan verrichten) dan is hij het wel. Ik zou hem eens bellen/langs gaan en je probleem voorleggen. Als hij je niet kan helpen dan kan niemand het. Vragen kan geen kwaad toch.

Met vriendelijke groet,

Vivienne Jans - Hondenrolstoel.nl

 
Reactie vraagsteller:
Bedankt voor je antwoord, jammer genoeg heb ik de meeste dingen al geprobeerd en is in overleg met de dierenarts dr Crama niet echt een optie onmdat het bijna zeker is gezien haar manier van bewegen dat het oon in de rug en de heupen zit en dus elke vorm van operatie uitsel van executie is en voor de hond niet wenselijk. Zijn advies is dan ook pijnstillen en hopen dat ze nog een tijdje meekan. Mijn vraag is darom ook echt gericht op doelmatige pijnbestrijding zonder haar noodzakelijk te "vergiftigen"met een dagelijks dosis metacam.
Ik zoek nog even verder maar ben bang dat dat toch de enige optie is.

Nogmaals bedankt,
vriendelijke groeten, Madeleine
 
Antwoord Beheerder:
Beste Madeleine,

Op dokter Crama kun je 100% blindvaren!! Ik ben heel blij dat je met de hond naar hem bent gegaan.

Groetjes en succes,

Vivienne Jans-Hondenrolstoel.nl
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan hoe kan ik het best pijn bestrijden bij arthrose?:

Chronische spanningshoofdpijn
      [Gesteld in Chiropractie]
2008-03-23 18:13:10
zelfde vraag vanuit de penningmeester gesteld.
      [Gesteld in Recht-Gelderland]
2008-07-17 11:48:38
Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
portretrecht ja of nee?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-19 16:48:08
outlook express importeren op mac
      [Gesteld in Computersoftware]
2012-11-22 15:59:17

Gemiddelde score Bewegingsprobleem hond: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+