Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Geestelijke Stoornissen » Borderline
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Borderline en krijg online een antwoord van de specialist in Borderline

Zelf een vraag over Borderline? Klik hier.
Meer vragen over Borderline.
De huidige beheerder van de rubriek Borderline:
Naam: L.Koppenol
Bedrijf: Geen
Reactiesnelheid: 3 uur
Waardering: 4.0 (van max. 10)
Meer informatie over L.Koppenol vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over BorderlineVragen over Borderline via RSS. Klik hier.
RSS over Borderline op jouw website?Vragen over Borderline op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over BorderlineVragen over Borderline via E-mail. Klik hier.

Afspraken maken met een bordeliner?

[Gesteld op: 09-01-2009]

Toelichting:
Zo'n 9 maanden geleden, heb ik een voormalige vriendin gezegt, dat ik tijd en ruimte nodig heb om na te denken over onze vriendschap (geen sexuele). Die heel intensief was maar slechts 1 jaar heeft geduurd. We leerden elkaar kennen via de kinderdagverblijf waar ze 'n aardige opmerking maakte over het jasje van mijn dochtertje. Ze begon, na 3 maanden van onze vriendschap, copieergedrag te vertonen. Eerst kocht ze kleding voor haar dochtertje, die ik voor mijn dochter ookal had gekocht. Daarna kocht ze kleding die ik had en deed ze het af met een 'Goh, ik wist niet dat jij die ook had gekocht'. Daarna wilde ze me bijna elke dag zien, noemde ze me 'haar zus' en ging qua uiterlijk steeds meer op me lijken. Ze gebruikte zelfs mijn woorden, uitdrukkingen, humor. Strooide met complimenten richting mij en mijn kinderen maar zichzelf beschreef ze als 'ik ben niet zo creatief, sorry dat 'k er niet uit zie' of 'excuses dat mijn kind flaporen heeft' of 'mijn kind praat nog niet en die van jou wel'. Het enige wat we nog samen leken te hebben was het shoppen en over merkkleding praten. Een competitiestrijd over wie het mooiste/duurste had gekocht, het misgunnen en loze beloftes van haar kant, bleven niet uit. Wanneer een ander over haar/zijn problemen gingen praten, sloot ze zichzelf af en liep weg. Het viel meer op dat haar man een rol had als 'haar leermeester', hij verteld haar wat te doen in situaties maar is verder veel werken. Voor de buitenwereld gedroeg ze zich als iemand met 'status' terwijl ik meemaakte dat ze zich zeer onzeker gedroeg en ik wist dat ze 'teveel' geld uitgaf. Haar dochtertje vertoonde gedrag, tegenover mijn dochtertje, dat ik niet vind horen niet bij een kindje van een paar jaartjes oud. Van de kant van mijn voormalige vriendin, was er geen aanpak/waarschuwing voor dat gedrag want altijd had iets/iemand anders dat gedaan of was in het openbaar niet geoorloofd. Dat laatste deed de deur dicht! Het liegen over wat ze haar verleden, over wat ze had gedaan en wat ze zou bezitten.. Ik baalde van dat schoneschijn gedrag! Dat is niet wat ik wil uit een vriendin en zeker niet uit een vriendschap.
De tijd en ruimte die heb ik echter nooit gekregen. De ene sms of mail de andere, het vermoedelijk inloggen op mijn hyves en vermoedelijk stelen van mijn mobiel. Ik wil zwart op wit met haar afspreken dat ze geen contact meer met me moet zoeken. Is dat met een bordeliner af te spreken? Houd ze zich eraan?
Antwoord:

Ik zie in het verhaal een heleboel bekende zaken genoemd.

Allereerst de kinderen als die er zijn. Beschermen tegen gedrag als men vindt als omstander dat kinderen schade oplopen. Actie ondernemen dus richting hulpverlening inzake melding etcetera.

U geeft niet aan of u te maken heeft met iemand met BL. Ik neem maar aan dat u dat dan niet weet. Als het zo wel mocht zijn, dan zal afspraken maken moeilijk zijn. Aangezien zij zich er of niet aan willen houden of niet houden om voor hen in hun vermeende gedachten. Met andere woorden tussen alleen hun oren een oorzaak zit. En zeer zeker vaak niet bij de omstanders als oorzaak.

U noemt overigens een paar zaken die zij gepleegd zou hebben? Als er strafbare zaken bij zitten. Onmiddellijk aangifte doen net als bij andere mensen als deze dader zijn. Het beeld is GEEN excuus voor handelen.

Beantwoord door:
L.Koppenol
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Afspraken maken met een bordeliner?:

Hoe los te laten, te accepteren en verder te leven
      [Gesteld in Bach Bloesem Remedies]
2009-12-12 21:59:32
Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
portretrecht ja of nee?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-19 16:48:08
door wie is televisie ontstaan?
      [Gesteld in Televisie]
2011-05-10 11:51:41
Aankoop camera voor beginner
      [Gesteld in Amateur fotografie]
2012-04-02 19:05:39

Gemiddelde score Borderline: 3.7 (637x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+