Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Interieur » Interieur-Utrecht
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Interieur-Utrecht en krijg online een antwoord van de specialist in Interieur-Utrecht

Zelf een vraag over Interieur-Utrecht? Klik hier.
Meer vragen over Interieur-Utrecht.

Beheerder worden?

De rubriek Interieur-Utrecht heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Interieur-Utrecht Klik hier.

RSS over Interieur-UtrechtVragen over Interieur-Utrecht via RSS. Klik hier.
RSS over Interieur-Utrecht op jouw website?Vragen over Interieur-Utrecht op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Interieur-UtrechtVragen over Interieur-Utrecht via E-mail. Klik hier.

Bank en gordijen

[Gesteld op: 09-01-2009]

Toelichting:
Ik wil een hoekbank kopen en nieuwe gordijnen voor de woonkamer. Op de vloer ligt beukenlaminaat. Wij hebben wat antieke houten meubels en wat moderne meubels. In de kamer hebben we de hoofmuren wit, en een muurtje (waar de deuren naar de trap naar boven) zitten in rood (beetje donkere tint rood) en de muren rondom de schuifpui en zijn heel lichtzachtgeel. Er staat een zwart leren strakke bank (2,5 zit). Op de vloer ligt ook een vloerkleed met allerlei kleuren (een perzisch vloerkleed). Wij willen een grote hoekbank in de kamer zetten en een goeie stoel. Het gaat om de stof en kleur van de bank en van de gordijnen. Ik houd van natuurlijke kleuren, maar vind gedurfd ook erg leuk. Alles heeft nu een wat oubollige uitstraling en dat zou ik wel wat vrolijker en flitsender willen.
Antwoord:

Om de wat oubollige sfeer in uw woonkamer te veranderen, raad ik u aan eerst een inrichtingsplan te (laten) maken. Zo’n plan bevat meestal een indelingsontwerp met een verlichtingsplan (tenzij de indeling van de kamer helemaal goed is), en een sfeerplan (sfeercollage en kleurenplan). Zonder u woonkamer te hebben gezien, kan ik niet beoordelen, hoe u de ruimte vrolijker en flitsender kunt maken. Zijn het alleen de gordijnen en de bank die uw ruimte wat oubollig maken, of ligt het ook aan de kleuren die er voorkomen of misschien andere meubels die niet (meer) voldoen aan het beeld dat u wilt? De sfeer van de ruimte wordt bepaald door het totale beeld ervan (dus alles wat in de ruimte staat, inclusief de details). Het zou jammer zijn als u (veel) geld uitgeeft aan een nieuwe bank en gordijnen, en dan toch niet het gewenste effect bereikt.

Verder is het helaas ook niet mogelijk om u via internet te adviseren welke stof voor de bank en de gordijnen u het beste kunt kiezen. Er zijn zoveel kleuren, patronen en soorten stof, het is ondoenlijk om daar zo een keus uit te maken. Hooguit kan ik u adviseren over de kleurrichting en het soort materiaal van de stof, maar dan heb ik eerst veel meer informatie nodig over uw huidige woonsituatie en uw woonwensen.

Ik geef u wat algemene tips voor het inrichten van een ruimte en kleurgebruik: 

·         Een goede ruimtelijke indeling is erg belangrijk voor het creëren van een prettige woonruimte. Zet dus niet te veel spullen neer. Door enkele grote meubels te plaatsen in plaatsen in plaats van meer kleinere stoelen en kastjes, oogt de kamer ruimer.

·         Zorg voor voldoende contrasten in een ruimte. Door donkere en lichte kleuren, ronde en hoekige vormen, zacht en hard materiaal, oude en nieuwe spullen, op de juiste manier te combineren, creëer je een goede balans in huis, zonder dat het saai wordt.

·         Weet u nog niet goed welke sfeer u wilt creëren en hoe dat eruit ziet? Maak een sfeercollage. Een sfeercollage (of moodboard) is een hulpmiddel bij het uitzoeken en bedenken van een nieuwe inrichting. Plak of prik knipsels uit (woon)tijdschriften, stukjes tapijt, stof, verfstaaltjes, en kleine materialen op een groot vel papier, stuk muur, of een prikbord. U kunt weer iets toevoegen of weghalen als het u toch niet bevalt. Ga net zolang door tot het bord de sfeer uitademt die u voor de ruimte zoekt.

·         Kleuren hebben een ruimtelijke werking. Zo laten donkere kleuren een ruimte kleiner lijken, en hebben lichte tinten een ruimtelijk effect. Verder is het zo dat warme kleuren (rood, geel, oranje) op je af komen en een ruimte dus kleiner laten lijken. Een muur in een koele tint (blauw, paars, de meeste groenen) daarentegen lijkt te wijken, waardoor de muur verder weg lijkt.

·         Voor kleine ruimtes raad ik af grote contrasten te gebruiken op grote oppervlakken. In een kleine ruimte wordt dat erg onrustig. Mooi op elkaar afgestemde kleuren zijn hier het beste. Bovendien lijkt een kleine ruimte groter als de muren verschillende, net andere kleurnuances  hebben. 

·         Maak een kleurenplan voordat u een ruimte gaat inrichten. Een kleurenschema voor een ruimte kan gemakkelijk vijf of zes kleuren bevatten. Een aantal lichtere tinten, een (of twee) accent kleuren en één of twee donkere kleuren. Betrek in het kleurenplan alle materialen, meubels en voorwerpen die in de kamer komen.

·         De makkelijkste manier om kleuren te combineren is ton sur ton. Neem twee of meer tinten van dezelfde kleur, dus in lichte en donkere variaties. Hoe meer tinten verschil de kleuren onderling hebben, hoe meer aandacht de combinatie trekt. En andersom, hoe dichter de kleuren bij elkaar liggen, hoe rustiger het oogt.

·         Voor actie en spanning kiest u complementaire kleuren, zoals lime groen met rood of citroengeel met paarsblauw.

·         Het aanbrengen van kleine kleurnuances binnen één kleurtoon verlevendigt een ruimte Denk maar aan de natuur. Waarom vinden we dat zo mooi? Omdat er wel duizenden verschillende tinten bruin of groen of geel in voorkomen. Als je bij de inrichting van een ruimte ook meer verschillende kleurnuances aanbrengt, kun je dat effect benaderen. Dus gebruik binnen een kleurtoon, meerdere nuances (licht en donker).

    ·         Haal verfstalen (hoe groter hoe beter) in huis en bekijk ter plekke hoe de
         kleuren eruit zien, hoe ze bij elkaar passen en hoe ze elkaar onderling
         beïnvloeden. Leg er ook de stoffen en andere materialen naast. Bekijk kleuren
         zowel overdag als bij kunstlicht, een groot verschil.

Als u met behulp van bovenstaande informatie nog niet goed weet, hoe u uw woonkamer er flitsender en vrolijker uit kunt laten zien, raad ik u aan een interieurstylist in te schakelen. Hij of zij kan u helpen in uw keus voor een andere bank en gordijnen. Door uw woonruimte te bekijken en een goede inventarisatie van uw wensen en eisen, kan de interieurstylist u in een paar uur al een heel eind op weg helpen. De interieurstylist kan ook een kleurenplan maken waarmee u zelf gaat shoppen of u in de winkel helpen met het kiezen van de juiste stoffen.  

Veel succes!

Met vriendelijke groet,

Merel Havenaar

Havenaar Interieurs
Oranje Nassaulaan 123
2051 HL Overveen
t 023 – 5269002
f 023 – 5269004
e info@havenaarinterieurs.nl
w
www.havenaarinterieurs.nl

 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Bank en gordijen:

Betaalmodule's van Ideal, paypal, etc, etc
      [Gesteld in Multichannel Retail & E-Tail]
2007-01-23 14:27:07
vraag over vals geld
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2008-11-27 14:39:12
Hypotheekaanbieders:
      [Gesteld in Woning Kopen]
2010-08-12 12:54:59
incassobureau heeft fout gemaakt, en nu?
      [Gesteld in Incasso]
2011-04-27 12:28:32
overbruggingshypotheek toestemming bank A
      [Gesteld in Hypotheken]
2014-07-06 20:05:08

Gemiddelde score Interieur-Utrecht: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+