Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Personeel & Organisatie » Personeel & Organisatie-Overijssel
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Personeel & Organisatie-Overijssel en krijg online een antwoord van de specialist in Personeel & Organisatie-Overijssel

Zelf een vraag over Personeel & Organisatie-Overijssel? Klik hier.
Meer vragen over Personeel & Organisatie-Overijssel.
De huidige beheerder van de rubriek Personeel & Organisatie-Overijssel:
Naam: Martin van den Berg
Bedrijf: Buro paraplu
Reactiesnelheid: 28 uur
Waardering: 8.6 (van max. 10)
Meer informatie over Martin van den Berg vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Personeel & Organisatie-OverijsselVragen over Personeel & Organisatie-Overijssel via RSS. Klik hier.
RSS over Personeel & Organisatie-Overijssel op jouw website?Vragen over Personeel & Organisatie-Overijssel op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Personeel & Organisatie-OverijsselVragen over Personeel & Organisatie-Overijssel via E-mail. Klik hier.

Ik wil 24uur werken ipv 36uur nu ik moeder ben.

[Gesteld op: 06-01-2009]

Toelichting:
Ik werk 10 jaar nu bij dit bedrijf met de laatste 3 jaar de functie van assisent bedrijfsleider. Nu heb ik overlegd om 24 of 32 uur te gaan werken maar als ik dat doe wil mijn wergever mijn loon inkorten naar het minimumloon ondanks alles wat ik in de loop der jaren heb opgebouwd en "verdient". Kan hij dit zomaar doen? Alvast bedankt voor uw reactie.
Antwoord:

In de eerste plaats m'n excuses voor de (wegens omstandigheden) wat late beantwoording van uw vraag. Juridisch heeft u te maken met de WAA (Wet aanpassing arbeidsduur en art 4:1 Arbeidstijdenwet (ATW) als ook art 7:611 van het B.W. (Burgerlijk Wetboek). De WAA bepaalt -kort gezegd- dat de werkgever een verzoek van de werknemer om de arbeidsduur aan te passen honoreert, tenzij dit op grond van zwaarwegende bedrijfs- of dienstbelangen niet van hem kan worden verwacht. Voor kleine werkgevers met minder dan 10 werknemers geldt die regel niet. Deze moeten een eigen regeling treffen. De aanvraag is aan termijnen gebonden. En kent een vaste procedure. De ATW kent de bepaling dat de werkgever, voor zover dat redelijkwijs van hem gevergd mag worden, rekening moet houden met de persoonlijke omstandigheden van de werknemer buiten arbeid. Daar komt het B.W. nog bij met de verwijzing naar goed werkgeverschap. Gezien de sanctie wijst de werkgever uw verzoek in feite af. In dat geval moet hij de afwijzijng onder schriftelijk opgave van redenen (zwaarwegend bedrijfsbelang) mededelen. De wet bepaalt dat bij vermindering van van de arbeidsduur in ieder geval van een zwaarwegend bedrijfsbelang sprake is als de vermindering leidt tot ernstige problemen: voor de bedrijfsvoering bij herbezetting van de vrijgekomen uren; op het gebied van veiligheid; of van roostertechnische aard. De WAA gaat er van uit dat in beginsel deeltijdarbeid in iedere functie mogelijk is. Er zijn vele in de parlementaire geschiedenis ontstane niet-steekhoudende argumenten om een verzoek af te wijzen. Daarnaast zijn er steekhoudende argumenten om een verzoek af te wijzen. Op u waarschijnlijk niet van toepassing. Sinds de invoering van de WAA worden regelmatig uitspraken gepubliceerd over aanpasising van de arbeidsduur. In vrijwel het merendeel van de zaken waarbij de rechter werd ingeschakeld, werd de wens van de werknemer om minder te werken gehonoreerd. Wat de schoonheidsprijs evenmin verdient is het dreigen met het minimumloon. Dat is niet toegestaan. Wie minder gaat werken krijgt in totaal minder loon, maar per uur hetzelfde loon. Het dreigement is slechts een dreigement. Het lijkt me vanzelfsprekend dat uw wergkever uw verzoek honoreert.

Met vriendelijke groet,        

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Ik wil 24uur werken ipv 36uur nu ik moeder ben.:

Borderline moeder en bemiddelingsgesprekken
      [Gesteld in Borderline]
2009-07-20 09:02:35
Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
portretrecht ja of nee?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-19 16:48:08
hoe oud moet je zijn om thuiswerk te kunnen doen
      [Gesteld in Thuiswerk]
2010-05-01 14:33:34
Werken na vroegpensioen nieuwe werkgever.
      [Gesteld in Belastingen-Zeeland]
2011-01-14 19:13:33

Gemiddelde score Personeel & Organisatie-Overijssel: 8.7 (3x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+