Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Zakelijke Dienstverlening » Mediation » Alimentatie Mediation
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Alimentatie mediation en krijg online een antwoord van de specialist in Alimentatie mediation

Zelf een vraag over Alimentatie mediation? Klik hier.
Meer vragen over Alimentatie mediation.
De huidige beheerder van de rubriek Alimentatie mediation:
Naam: Nico K.J. Wiggers
Bedrijf: Wiggers mediation
Reactiesnelheid: 26 uur
Waardering: 8.2 (van max. 10)
Meer informatie over Nico K.J. Wiggers vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Alimentatie mediationVragen over Alimentatie mediation via RSS. Klik hier.
RSS over Alimentatie mediation op jouw website?Vragen over Alimentatie mediation op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Alimentatie mediationVragen over Alimentatie mediation via E-mail. Klik hier.

advies over partneralimentatie

[Gesteld op: 02-01-2009]

Toelichting:
Geachte adviseur,

Elk jaar moet ik mijn inkomstenbelasting invullen, i.v.m. ontvangen alimentatie. Het bedrag van mijn alimentatie is voor 12 jaar vastgesteld. Alleen wordt het bedrag wat ik aan de Belastingdienst moet betalen steeds hoger. Mijn ex kan een gedeelte terugvragen maar ik dus niet. Ik ben de laatste twee jaar iets meer gaan werken, maar zoals het er nu voorstaat gaat er een groot gedeelte naar de Belasting. Huursubsidie krijg ik niet en mijn Zorgtoelage wordt ook gekort i.v.m. ontvangen alimentatie, dit telt bij mijn inkomen. En zo overdreven veel verdien ik niet eens, maar moet houd steeds minder over. Dit werkt erg frusterend.

Wat is nu wijsheid, kan ik het bedrag van de alimentatie laten verlagen? En zo ja kan dat onderling met mijn ex geregeld worden, wel op papier natuurlijk. Of moet dit via een advocaat of rechter? En gaat dit dan veel kosten? Helemaal zonder alimentatie red ik het niet. Als ik ooit meer uren zou gaan werken, kan je dan de alimentatie helemaal stopzetten of verlagen? Wat kan ik in dit geval nu het beste doen??

Graag zou ik u advies hier over willen hebben, want ik denk dat er toch een andere manier moet zijn.

In afwachting van uw antwoord verblijf ik.

Met vriendelijke groet,

Jaukje
Antwoord:

Beste, ik ga ervan uit dat u langer dan 5 jaar gehuwd bent geweest en dat daarom de alimentatie maximaal 12 jaar is.
Bij het vaststellen van de partneralimentatie is toen  rekening gehouden met de belastingaftrek van uw partner. Daardoor ontvangt u meer.

Meestal wordt de alimentatie verlaagd als de ontvangende partij (meer) gaat verdienen. Dit gebeurd met een evenredig deel. Ik neem aan dat dit In uw geval niet is gebeurd.

Natuurlijk kunt u de alimentatie verlagen. Wat belangrijk is dat u er meer aan overhoud. Rommel wat met de belastingaangifte om te bezien wat voor u het voordeligst is.

Laat u ex partner dan weten dat u de partneralimentatie wilt verlagen. Ik ga ervan uit dat hij daar altijd mee akkoord gaat. Als u straks meer verdiend kunt u het weer verlagen en tenslotte niets meer ontvangen.

Ik weet niet hoelang u reeds gescheiden bent en tot hoelang de alimentatie nog loopt.  Ik zie nog meer mogelijkheden voor u om het inkomen op peil te houden. Als u wilt kunt u mij hierover bellen tijdens kantooruren.
Eventueel wil ik u helpen een en ander op papier te zetten Dit is niet gratis maar gelet op wat u nu schrijft komt u wellicht wel in aanmerking voor rechtsbijstand (toevoeging). Hierover kan ik u meer uitleg geven als u mij belt.

Met vriendelijke groetenLida SteekersMediation Collectief RijnmondWillem Alexanderlaan 113171 CR Poortugaalwerktijden: maandag t/m donderdag 09:00 uur - 17:00 uurtelefoon: 010-50.126.17/ mobiel: 06-401.09.255web: www.mediationcollectiefrijnmond.nlmail:lidasteekers@mediationcollectiefrijnmond.nl
 
Reactie vraagsteller:
Beste Lida,

Dank je voor je snelle reactie. Je hebt me al wat verder geholpen! Ik was bijna 25 jaar getrouwd en krijg nu nog zes jaar alimentatie Maar ik kan dus mijn alimentatie verlagen. Moet dit via een advocaat gebeuren of via een rechter? Wat zijn ongeveer de kosten hier van?

Verder geeft u aan rommel een beetje met de belastingaangifte, maar hoe dan? Elk jaar moet ik het zelfde bedrag van mijn alimentatie bij mijn bruto jaarsalaris als inkomstenbelasting opgeven. Dus ik ga steeds meer betalen omdat ik iets meer ben gaan verdienen. Alimentatie wordt nog extra belast ook heb ik begrepen. ik kan toch geen ander bedrag opgeven lijkt me? Mijn ex kan het weer terugkrijgen, dus ze weten precies wat ik ontvang.

Graag zou ik hier nog een reactie van u op willen krijgen.

Met vriendelijke groeten

Jaukje

 
Antwoord Beheerder:
Beste Jaukje, het beste is dat je mij belt dan kan ik een en ander verduidelijken. Ik zie ook nog andere mogelijkheden. Met rommelen bedoelde ik niet echt rommelen maar creatief zijn vandaaar dat ik u vraag mij even te bellen.

U hoeft de verlaging niet via een advocaat te laten doen en het hoeft ook niet naar de rechtbank. Als u mij belt zal iku ook vertellen wat de kosten zijn zodat u elf een afweging kun tmaken.

Met vriendelijke groetenLida SteekersMediation Collectief RijnmondWillem Alexanderlaan 113171 CR Poortugaalwerktijden: maandag t/m donderdag 09:00 uur - 17:00 uurtelefoon: 010-50.126.17/ mobiel: 06-401.09.255web: www.mediationcollectiefrijnmond.nlmail:lidasteekers@mediationcollectiefrijnmond.nl.
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan advies over partneralimentatie:

Moet ik mijn partner altijd alimetatie betalen.
      [Gesteld in Familierecht]
2010-01-12 00:23:59
Partneralimentatie terug betalen?
      [Gesteld in Scheidingsadvocaat]
2010-02-02 15:03:29
Tijdelijk stopzetten partneralimentatie mogelijk?
      [Gesteld in Familierecht]
2011-12-19 22:53:10
weigerd partneralimentatie te betalen
      [Gesteld in Alimentatie mediation]
2009-05-27 10:13:25
Hoogte partner alimentatie berekenen?
      [Gesteld in Scheidingsadvocaat]
2009-07-25 00:32:45

Gemiddelde score Alimentatie mediation: 8.3 (22x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258138
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+