Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Relaties » Familie » Ouders
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Ouders en krijg online een antwoord van de specialist in Ouders

Zelf een vraag over Ouders? Klik hier.
Meer vragen over Ouders.

Beheerder worden?

De rubriek Ouders heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Ouders Klik hier.

RSS over OudersVragen over Ouders via RSS. Klik hier.
RSS over Ouders op jouw website?Vragen over Ouders op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over OudersVragen over Ouders via E-mail. Klik hier.

wat moet ik doen?

[Gesteld op: 02-01-2009]

Toelichting:
ik heb geen goede relatie met mijn moeder. als vanaf mijn kinderjaren hen ik een zeer onaangenaam gevoel al sik bijmijn moeder in de buurt ben. ik kan haar niet vertrouwen. vroeger loog ze constant en ik weet nu niet meer wat ik moet geloven als ze iets zegt. ik heb haar altijd geholpen in het huishouden. ik heb mijn broer en zussen opgevoed terwijl ik zelf nog een tiener was. ik heb haar fincanciele problemen moeten oplossen. ze heeft mij heel veel ontzegt vooral liefde, zekerheid, geborgenheid en zelfvertrouwen. ze heeft me zelfs uitgemaakt voor hoer. ze heeft de jongen die ik heel graag zag gekoppeld aan mijn zus die hem dan heel veel pijn heeft gedaan. alles wat ik doe is niet goed. op alles heeft ze commentaar. zelfs op mijn huidigge partner. ik heb er zo erg vanaf gezien dat ik een eigen droomwereld heb gecreëerd zodat ik kon ontsnappen van haar.
van haar moest ik verpleging studeren. ik heb dat gedaan. het heeft mij mijn gezondheid gekost. tot op heden weet ik nog steeds niet wat ik heb aan mijn eigen moeder. ik zou zo graag eens mijn moeder verwennen maar niet de moeder die ik nu heb. zelf stel ik altijd mijn eigen opvoedkundige waarden en normen in vraag. stel mij ook dikwijls de vraag dat ik geschikt ben om een kind op te voeden en ik ben bang dat ik mijn dochter ga traumatiseren.
Antwoord:

Hallo,

Jou schreeuw om hulp, begrip en de weg.... is hard heel hard !!  Daarom zou het verstandig zijn om profesionele hulp in te gaan roepen.  Maar geen hulp die jou de schuld geeft want dit heb jij zeker niet. Uit jou verhaal blijkt sterk dat jou moeder niet bij machten was om jou liefde en aandacht te geven die jij nodig had.

Of dit komt omdat jou moeder dit ook niet gehad had in haar jeugd is vaak ook de vraag?  En die vraag zal misschien nooit beantwoord worden, daarom zou het heel verstandig zijn om alles eens vanjou af te schrijven.... en hulp te zoeken en te ontvangen.  Jou leeftijd heb je niet verteld dus ik moet uitkijken wat ik zeg.... maar ondanks hulp blijft jou twijfel altijd nog bestaan.    Je zal toch assertiefer moeten worden en meer op jou eigen kunnen moeten leren vertrouwen.

Het is een lange weg om tot een goed eind te komen, maar als jij wilt lukt alles !!  Maar ga ten eerste hulp zoeken, en pak jou eigen leven op. Leef in de Zenn.... het nu ... wat geweest is is geweest ! pak het NU en maak er het beste van !!

Maar doe het stap voor stap... dan is er heel veel mogelijk !!!

Sterkte....

schrijf maar meer...... altijd goed !!!

André....

Goed 2009 Toegewenst......

 
Reactie vraagsteller:
dank u voor uw antwoord. ik leef regelmatig nog in het verleden zeker als het op haar aankomt. mijn moeder heeft ook veel problemen met haar eigen moeder. ik MOET afstand nemen want mijn eigen leven gat er anders aan onder. ik wil leven! niet overleven. dat heb ik zo lang moeten doen. ik wil voelen, liefhebben en mezelf vertrouwen want mijn zelfvertrouwen is beneden alle peil. ik heb heel dikwijls agressie aanvallen en ben bang dat ik het eens niet onder controle kan houden vandar dat ik bij de huisarts ben gewest voor betere medicatie maar ik moest ook het onderliggend probleem aanpakken. het onderliggend probleem is complex. toch ben ik er al een deel ingeslaagd om mijn eigen leven op punt te stellen. mijn aandoening is al verbetert. ik ben op zoek naar een job die bij mij past en mijn huwelijk is terug beter. de goden hebben voor mij niet bepaald een gemakkelijk pad uitgestippeld maar ik denk wel dat ik er ga komen, beetje bij beetje.
dank u voor uw uitleg

ka
 
Antwoord Beheerder:
Hallo,

Precies wat ik al dacht en jou probeerde te vertelen.... schaam je niet en nooit om hulp te vragen... dit altijd beter dan onder de pillen te zitten, durf ook te huilen en wees niet stoer tegenover jezelf.
Praten, praten en nog eens praten kan je helpen.... durf te doen en te laten wat je niet wilt.


Ik wens je heel veel kracht en moed om het pad van de genezing te bewandelen. Heb vertrouwen in jezelf en schijt aan alle negatieve personen die het (zogenaamd) beter weten..... LEEF en voel weer LIEFDE....

André van Well
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Ouders:
Ouderschap Na Scheiding


Gemiddelde score Ouders: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+