Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Alternatieve Geneeswijzen » Bach Bloesem Remedies » Bachbloesem Dieren
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Bachbloesem Dieren en krijg online een antwoord van de specialist in Bachbloesem Dieren

Zelf een vraag over Bachbloesem Dieren? Klik hier.
Meer vragen over Bachbloesem Dieren.

Beheerder worden?

De rubriek Bachbloesem Dieren heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Bachbloesem Dieren Klik hier.

RSS over Bachbloesem DierenVragen over Bachbloesem Dieren via RSS. Klik hier.
RSS over Bachbloesem Dieren op jouw website?Vragen over Bachbloesem Dieren op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Bachbloesem DierenVragen over Bachbloesem Dieren via E-mail. Klik hier.

zoek middel om een paard rustig te houden?

[Gesteld op: 01-01-2009]

Toelichting:
Paard werd hardhandig aangepakt door hoefsmid. Vernageling, nageltred en nu 2 hoefzweren. Paard staat niet stil als hoefsmid ijzers afhaalt of opnieuw moet nagelen. Vooral achterhoeven zijn een probleem. Is niet stout maar trekt voet vroegtijdig terug. Risico is groot dat in de toekomst nog nagels verkeerd terecht komen. Sinds gisteren opnieuw hoefblein hierdoor. Ik zelf krijg al schrik als hoefsmid moet langs komen. Paard is erg wantrouwend tegenover vreemden en nieuwe zaken. Is vlug angstig, gaat aan halster hangen of bij het rijden, springt hij opzij. Is dan wel opnieuw vlug te kalmeren maar ondertussen is het kwaad geschied. Bezit het paard nu 2 jaar. In het begin zeer angstig, kon niet aangebonden staan, schrik van waterslang, tractor enz. Kan niet alleen zijn, volgde altijd ons ander paard. Nu speelt hij soms de baas over de andere. Is jaloers en laat hem niet in onze buurt komen. Hij jaagt hem weg en bedreigt hem. Ik deed grondwerk met hem. Het angstig en wantrouwend zijn, is al wat beter maar kan nog beter. Soms kalmeert hij als ik hem vertrouwen geef, maar niet altijd. Hoefsmid is een groot probleem. Voorhoeven geeft hij gemakkelijk. Bij beslaan van de achterhoeven moet ik hem steeds afleiden en dan nog loopt dit soms verkeerd. Door de boven vermelde problemen, gaat het van kwaad naar erger. Door deze medische problemen bij hem en peesontsteking van het andere paard en het feit dat wij hen niet kunnen scheiden, staan ze beiden al een tijdje op rust en zijn ze beiden te dik. Ik heb schrik voor hoefbevangenheid. Krijgen nog enkel hooi en 1/2 schep krachtvoer per dag.Kan bachbloesem helpen bij deze problemen? Waar kan ik het kopen? Hoe moet ik het toedienen en hoe lang? Ik woon in Belgie in Oost-Vlaanderen.
Antwoord:

Beste vragensteller/-ster,

Ik denk dat het zaak is om in eerste instantie vooral het verwerken van de trauma's en de angst aan te pakken. Als dit in goede banen geleid is zou ik als tweede stap zeker ook naar het volgen/jaloezie kijken. Wel is het zo dat dit laatste waarschijnlijk al op zal knappen als het eerste beter gaat.
Omdat er een wisselwerking is tussen dier-eigenaar zou ik uzelf eigenlijk ook een paar remedies willen adviseren. U geeft aan al de schrik te hebben als de hoefsmid moet komen en ook dat zijn zaken die onbewust op uw paard overgebracht worden/cq. uw paarden hebben de gave dat soort stemmingen op te pikken.
Voor uzelf zou ik dan op Star en Mimulus uitkomen voorlopig. Voor uw paard op Walnut, Mimulus, Aspen en Star, om te verwerken en minder angstig te worden.
Ik denk niet dat u er met één flesje komt, en ook zal er wellicht “onderweg”wat bijgesteld moeten worden. Remedies kunt u op veel plekken kopen, natuurvoedingswinkels bijvoorbeeld in Vlaanderen. Wat me wel opvalt, is dat er wél graag verkocht wordt, maar verder gebruiksersadvies wil nog wel eens tekort schieten. U kunt ze ook via het internet bestellen; en ook bij mij kunt u zowel de kant en klare flesjes als de voorraadflesjes om zelf druppels samen te stellen, bestellen. Als u er nog niet mee bekend bent, zou ik in eerste instantie gewoon gebruikersflesjes bestellen. In een later stadium kunt u dan kiezen voor aanschaf van een set of enkele voorraadflesjes om zelf mee aan de slag te gaan.
Op mijn site www.ximenes-bachbloesems.nl vindt u bestelinformatie hoe dat bij mij werkt en bij onduidelijheden is er altijd het reactieformulier op de site.

Een andere suggestei die ik u nog kan doen is ook eens in de hoek vand e aromatherapie te kijken voor het masseren van paarden met een voor hen geruststellende geur van een kwalitatief goede etherische olie. Dit kan ook aardig wat angst wegnemen en zou bijv. vóór het bezoek van de hoefsmid plaats kunnen vinden zodat uw paard goed ontspannen is. Doel is puur ontspannen, daarmee bereikt u al de helft van wat uw wilt bereiken. Ook groene leem kan toegepast worden in de hoefverzorging. Maar nu begeven we ons op een heel ander terrein.

Ik hoop voor u dat uw paard rust en innerlijke kalmte hervindt. en zijn er nog vragen dan kunt u mij daarover altijd nog mailen of een reactie plaatsen naar aanleiding van dit antwoord.

Vriendelijke groet,

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan zoek middel om een paard rustig te houden?:

Niet nakomen afspraken convenant
      [Gesteld in Rechtshulp-Noord Holland]
2008-05-19 14:54:15
wilt u mij helpen met deze vragen
      [Gesteld in Natuurgeneeskunde]
2009-06-17 16:14:57
Van wie zijn nu de uitzendrechten van het voetbal?
      [Gesteld in Sportrecht]
2009-12-02 20:49:21
Bedrijf verkopen,maar verhuurder wil niet meewerke
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2012-03-27 21:45:55
Mag de knvb een belgisch stadionverbod overnemen?
      [Gesteld in Sportrecht]
2014-01-23 02:59:16

Gemiddelde score Bachbloesem Dieren: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+