Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Voortplanting » Onvruchtbaarheid
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Onvruchtbaarheid en krijg online een antwoord van de specialist in Onvruchtbaarheid

Zelf een vraag over Onvruchtbaarheid? Klik hier.
Meer vragen over Onvruchtbaarheid.
De huidige beheerder van de rubriek Onvruchtbaarheid:
Naam: JosÚ Knijnenburg
Bedrijf: Freya, vereniging voor mensen met vruchtbaarheidsp
Reactiesnelheid: 28 uur
Waardering: 8.9 (van max. 10)
Meer informatie over JosÚ Knijnenburg vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over OnvruchtbaarheidVragen over Onvruchtbaarheid via RSS. Klik hier.
RSS over Onvruchtbaarheid op jouw website?Vragen over Onvruchtbaarheid op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over OnvruchtbaarheidVragen over Onvruchtbaarheid via E-mail. Klik hier.

Bang dat er iets mis is?

[Gesteld op: 26-12-2008]

Toelichting:
Leeftijd:25 jaar. Partner 28 jaar. Bezig met zwanger worden nu ongeveer 1 jaar. Vrij stabiele cyclus tussen 26 en 32 dagen. Is dit stabiel? daarnaast voel ik eisprong af en toe, maar alleen links. Rechts voel ik haast nooit wat. Is dit normaal?
Lees veel over mogelijkheid tot slikken van hormonen (clomid) is dit nog een optie? Wij weten: we zullen eerst gesprek bij huisarts moeten aanvragen, maar wil toch graag uw reactie. M.vr.gr.
Antwoord:
Hallo,
Je hebt zo te horen een normale cyclus. Dat je je eisprong soms wel en soms niet voelt is ook normaal. Je bent nu bijna een jaar bezig en ik kan me voorstellen dat je ongeduldig wordt. Of Clomid voor jou een optie is, kan ik zo niet zeggen. Dat hangt echt af van de resultaten van onderzoek, niet in alle gevallen is Clomid de eerst aangewezen behandeling. Stel bijv. dat de oorzaak bij je partner ligt, dan heeft het weinig zin als jij medicijnen gaat gebruiken!
Ik zou je adviseren om te beginnen met het bijhouden van je temperatuur en dit een maand of 3 te doen, om hiermee te zien of je inderdaad maandelijks een eisprong hebt. Deze temperatuurstaten kun je dan over een paar maanden meenemen naar je huisarts, zodat hij/zij deze kan beoordelen (anders loop je de kans dat je dit alsnog moet doen). Onderstaand een nadere uitleg over het temperaturen. Teken op het overzichtje ook aan wanneer je gemeenschap hebt gehad.

Veel meer dan dat kun je nu nog niet doen. Straks dus naar de huisarts en dan ook in elk geval een spermatest, want dat is het makkelijkst uit te voeren deel van de onderzoeken.

Succes!


Meer info over het temperaturen:

Om na te gaan of een vrouw een menstruele cyclus heeft kan zij de zogenaamde Basale Temperatuur Curve (BTC), gaan bijhouden. Bij vrouwen bestaan er schommelingen in de lichaamstemperatuur die samenhangen met de menstruele cyclus. Na de eisprong (die bij een cyclus van 4 weken meestal op de 12e-14e dag valt), gaat de temperatuur enkele tienden van een graad omhoog, om bij de menstruatie weer te dalen. Aan de BTC kan men dan zien of er wel of niet een eisprong plaatsvindt en dus inzicht krijgt in de vruchtbare dagen (de 2 tot 3 dagen voor de eisprong).

 

Voor een betrouwbare BTC moet de vrouw de volgende aanwijzingen volgen:

De temperatuur moet 's ochtends worden opgenomen direct na het ontwaken, vóór het opstaan, bij voorkeur dagelijks op hetzelfde tijdstip (Dus niet eerst naar het toilet gaan of iets dergelijks).

De temperatuur moet rectaal gemeten worden, dit wil zeggen in de anus. Bij voorkeur wordt een digitale thermometer gebruikt die een sein geeft wanneer de temperatuur juist gemeten is. Om de gevonden waarden bij te houden kan een BTC formulier (= grafiek) worden gebruikt zodat de vrouw elke ochtend de temperatuur in het desbetreffende hokje kan invullen.

Op elke eerste dag van de menstruatie, dit wordt cyclusdag 1 genoemd, moet men beginnen met een nieuwe curve. Bovenaan de grafiek wordt de cyclusdag, de maand en de datum ingevuld. Er is steeds 1 curve voor 1 menstruele cyclus. Op de dagen dat u medicijnen inneemt, bijvoorbeeld medicijnen die de eisprong bevorderen, moet dit ook ingevuld worden.

 

Onder de volgende link kunt u een formulier vinden om de BTC gegevens op in te vullen:  www.freya.nl/web_medisch/btc.phpBeantwoord door:
JosÚ Knijnenburg
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Onvruchtbaarheid:
Gynecologie


Gerelateerde vragen aan Bang dat er iets mis is?:

Sinds kort heb ik COPD 85% (man 63 jaar).
      [Gesteld in Hyperventilatie]
2007-05-19 10:06:07
Kan het tij keren en op welke manier
      [Gesteld in Astrologie]
2007-06-08 17:57:10
inkomsten belasting
      [Gesteld in Belastingen-Noord Holland]
2009-06-23 09:11:41
wordt er heffing betaald over import biokatoen?
      [Gesteld in Import & Export]
2009-12-16 10:54:23
MIJN BESTEMMING STAAT ONDER WATER HOE KAN IK DOEN
      [Gesteld in Reizen]
2011-10-30 13:22:37

Gemiddelde score Onvruchtbaarheid: 8.9 (120x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+