Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franÁaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiůn espaŮola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Voeding » DiŽtetiek
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek DiŽtetiek en krijg online een antwoord van de specialist in DiŽtetiek

Zelf een vraag over DiŽtetiek? Klik hier.
Meer vragen over DiŽtetiek.
De huidige beheerder van de rubriek DiŽtetiek:
Naam: Bart van Gelder
Bedrijf: Barima sport & welzijn
Reactiesnelheid: 86 uur
Waardering: 6.7 (van max. 10)
Meer informatie over Bart van Gelder vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over DiŽtetiekVragen over DiŽtetiek via RSS. Klik hier.
RSS over DiŽtetiek op jouw website?Vragen over DiŽtetiek op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over DiŽtetiekVragen over DiŽtetiek via E-mail. Klik hier.

voeding en uitslag

[Gesteld op: 26-12-2008]

Toelichting:
ik ben iemand die alle dagen sport zoals fitness, judo,..
waardoor ik voedingssupplementen neem zoals proteine, creatine, multivitaline.
verder eet ik gezond maar mijn "voorhoofd" staat vol bulten.
ik ben 34 jaar en ik denk toch dat ik de puberteit al ontgroeid ben.
Of komt dit door verkeerde voeding???
Antwoord:
Zolang sport een hobby is en je er plezier aan beleeft is dat prima. Als het een last wordt uit prestatiedrang of om je lichaam te versterken, dan werkt het meer negatief dan positief. In dat geval is het meest efficiënt om je de vraag te stellen of je het niet wat rustiger aan zou doen.
Als je gezond sport, volstaat gezonde voeding. Als je competitief prestatiegericht gaat sporten, is het aanbod supplementen verleidelijk om nog een stap hogerop te geraken.
Supplementen zijn in de eerste plaats bedoeld om producenten te verrijken, niet om klanten te dienen. Negatieve neveneffecten zijn er helaas meestal meer dan positieve effecten.
De supplementen die je noemt zie ik als volgt.
Proteine: onze westerse voeding bevat over het algemeen al te veel proteïne. Daardoor krijgen we rotting in de darmen (stinkende winderigheid) en slechte stoelgang. Ons lichaam stapelt daardoor gifstoffen op. Dit zou de uitslag op je voorhoofd al kunnen veroorzaken. Als je iets van vlees of zuivelproducten gebruikt heb je zelfs al voldoende essentiële aminozuren zonder bijkomende inname. Proteinesupplementen zijn totaal zinloos. In het beste geval zijn ze waardeloos en onopneembaar. Als ze wel opneembaar zijn, veroorzaken ze enkel overlast in het lichaam.
Creatine: Het wetenschappelijke onderzoek spreekt elkaar nog tegen. Sommigen onderzoeken kankerremmende werkingen, anderen maken melding van kankerverwekkende werking. Niet overdoseren is alleszins de boodschap, want ook hier is overdosis totaal onwerkzaam en overlast. Richtinggevend is als volgt:
  • een dagelijkse inname van 3 tot 5 gram doet de creatineconcentratie in de spieren geleidelijk stijgen over een periode van tien tot veertien dagen. Je kan deze dosis continu nemen.
  • een inname van ongeveer 20 gram verdeeld over 3 doses (‘s morgens, ‘s middags en ‘s avonds) gedurende 5 tot 7 dagen. Hierdoor bekomt men een snelle stijging van de concentratie in de spieren en daarna wordt de toediening voortgezet met een dagelijkse dosis van 3 tot 5 gram.
Ook bij deze dosis is het niet uitgesloten dat de lever en nieren overbelast raken en de bulten op het voorhoofd veroorzaken.

Multivitaminen: (ik veronderstel dat je dit bedoelt, want multivitaline is een merk van haarverzorging). In een evenwichtige voeding vinden we ook voldoende vitaminen. Sporters hebben daarvan ook geen extra's nodig. Integendeel gaan synthetische vitaminepreparaten concurreren met de werking van natuurlijke vitaminen in uw lichaam. Daardoor verzwakt de werking van vitaminen ven ontstaan verschijnselen van tekorten, waardoor dokters weer extra's gaan voorschrijven. Zo raak je in een visieuze cirkel van groeiend tekort en groeiende behoefte. Alleen door gewoon te stoppen met de synthetische vorm, herstelt het lichaam daarvan. Dat kan niet zonder ondersteuning. Zie verder. Alleen bij echt overdreven dosis daarvan kan dit uitslag veroorzaken. De wetgeving op maximale vitaminedosering wordt steeds strenger, waardoor ik dit niet als voornaamste oorzaak beschouw.

Natuurlijk kan slechte voeding ook de uitslag veroorzaken, of stoffen uit lichaamsverzorgingsproducten of zelfs wasmiddelen (resten blijven in de kledij hangen en worden via de huid opgenomen).

Alleszins raad ik je aan om echte kombucha te drinken. Dit werkt het meest natuurlijk en krachtigst lichaamszuiverend. De beste kombucha kan je bestellen via www.thylbert.be (webwinkel). Thylbert heeft ook regulatoren. Dit zijn de enige levende en natuurlijke supplementen die je in de handel vindt. Vooral de enzymeregulator zou ik je aanraden. Deze stimuleert de lever en de nieren en omvat de (dikwijls vermeende) functie van vele andere supplementen zoals creatine en vitaminen. Als je vitaminesupplementen wil afbouwen is dat perfect veilig als je dit combineert met kombucha en enzymeregulator. Deze bevatten alle nodige natuurlijke vitaminen in de nodige aanvullende dagdosis.
Zelfs als je de andere supplementen blijft gebruiken zijn kombucha en de enzymeregulator een prima aanvulling om de verwerkbaarheid van andere supplementen te optimaliseren.
Aquakefir en de probiotic regulator van Thylbert helpen dan weer de darmflora herstellen en de opname en verwerking van onder andere proteine versterken.
Als je in die richting verder wil zoeken, kan ik vrijblijvend een meer gedetailleerd voorstel uitwerken op eenvoudig verzoek via info@thylbert.be

Alvast succes.


Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan voeding en uitslag:

Hoeveel moet een kitten wegen?
      [Gesteld in Kattenvoeding]
2009-09-19 15:04:15
MIJN KITTEN WIL HAAST NIET ETEN EN DRINKEN
      [Gesteld in Kattenvoeding]
2009-09-20 13:20:01
Mijn kat heeft kattenaids
      [Gesteld in Kattenvoeding]
2009-09-24 20:32:12
Voeding Sphinx Royal Canin Hair en Skin
      [Gesteld in Kattenvoeding]
2009-09-27 12:38:42
Is Whiskas zo slecht voor de kat (wordt beweerd)
      [Gesteld in Kattenvoeding]
2009-10-05 13:48:48

Gemiddelde score DiŽtetiek: 7.4 (44x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+