Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Zakelijke Dienstverlening » Mediation » Echtscheiding Mediation
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Echtscheiding mediation en krijg online een antwoord van de specialist in Echtscheiding mediation

Zelf een vraag over Echtscheiding mediation? Klik hier.
Meer vragen over Echtscheiding mediation.
De huidige beheerder van de rubriek Echtscheiding mediation:
Naam: Trudy van Nieuwenhuizen
Bedrijf: Tvn scheidingsbemiddeling
Reactiesnelheid: 26 uur
Waardering: 8.4 (van max. 10)
Meer informatie over Trudy van Nieuwenhuizen vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Echtscheiding mediationVragen over Echtscheiding mediation via RSS. Klik hier.
RSS over Echtscheiding mediation op jouw website?Vragen over Echtscheiding mediation op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Echtscheiding mediationVragen over Echtscheiding mediation via E-mail. Klik hier.

kinderalimentatie+omgangsregeling

[Gesteld op: 24-12-2008]

Toelichting:
ik ben 7 maanden gescheiden vrouw met een kind, mijn expartner heeft tot nu toe geen kinderalimentatie gegeven, hij ziet wel zijn kind 2 x pe week.
Hij neemt gelijk zijn schulden naar boven, dat hij zijn huis niet kan betalen en zijn auto
Kunnen deze genoemde punten de reden zijn van niet betalen kinderalimentatie
Ik heb binnenkort een zitting, en wil dan weten of hij het alsnog moet betalen?
En als hij het toch moet betalen, moet hij al de maanden die hij niet heeft betaald, betalen?

Mijn kind ziet zijn vader 2 dagen per week, dat vind ik zelf te veel voor hem , we hebben het onderling geregeld, nu heb ik er wel spijt van, want hij toont agressieve gedrag naast het kind,ik persoonlijk breng mijn kind niet naar hem omdat ik het niet wil en heb het overgedragen aan mijn zusje en hij heeft 2x geprobeerd om mijn zusje te slaan en uit te schelden
Mijn zuske is wel naar de politie gegaan voor aangifte, nu breng ik mijn kind wel naar zijn vader want mjin zusje durft niet meer
Kan deze situaties de redenen zijn om zijn kind minder te zien oftewel via kinderrechecer

Ik durf zelf ook niet om mijn kind te brengen naar hem?

ik hoop antwoord te krijgen omdat ik binnenkort een zitting heb

alvast bedankt
Antwoord:

Beste, als u binnenkort een zitting heeft dan zal de advocaat uw vragen toch wel beantwoord hebben? Ik vind het altijd lastig om dat als andere mensen zich met uw aak bemoeien er ook altijd andere antwoorden komen. Iedereen heeft een andere invalshoek. Dus lees mijn antwoord met ingedachten wat uw advocaat uw heeft gezegd.

Eerst uw eerst vraag. het niet betalen van alimentatie staat los van de omgangsregeling. De rechter zegt altijd alimentatie is geen kijkgeld. Wel heeft iemand verantwoordelijkheden tegenover zijn kind en moet iedereen zijn deel bijdragen in het levensonderhoud.

Aangezien u een advocaat heeft zal deze een berekening hebben gemaakt op zijn salaris. Als dit niet is gebeurd dan zou u erom kunnen vragen. Of uw advocat vraagt het aan zijn advocaat.

Gebeurd dit niet dan zal de rechtbank een berekening maken. De normen die men hanteert zijn voor iedereen hetzelfde.  Met schulden wordt wel rekening gehouden mits zij zijn aangegaan tijdens het huwelijk of samenwoning. Hypotheekrente is aftrekbaar evenals een paar andere kosten. Afhankelijk van zijn inkomen moet hij betalen of niet. De rechter beslist of hij dit met terugwerkende kracht moet betalen. Dit is soms wel en soms niet. De redenen zal de rechter altijd motiveren. 

U schrijft dat 2 dagen per week teveel is. Ik persoonlijk (dus mijn mening) vindt dit niet teveel. Uit ervaring weet ik dat steeds meer mensen kiezen voor co-ouderschap. U schrijft dat uw ex argressief gedrag vertoont naar zijn kind.  Als u dit naar voren brengt dan (en dit zal uw advocaat ook wel verteld hebben) zal de rechter een onderzoek aan de raad van kinderbescherming vragen.

Het is lastig om van deze plaats te oordelen wat de redenen zijn van zijn argressief gedrag.  U moet er rekening mee houden dat de rechter ook mediation zal kunnen voorstellen. Let wel op dat u de vrijheid heeft om een uitspraak van de rechter te verwachten en geen mediation te willen.

Voor de zitting moet u met uw advocaat afspreken wat u wil en daar moet zij voor pleiten. Dat kan natuurlijk ook een hij zijn.

Wat het halen en brengen betreft heeft u wel eens aan uw ex gevraagd waarom hij argressief is en hoe het komt dt het tot een handgemeen is gekomen. Wat zit daar achter. Wellicht voelt hij zich achtergesteld of wil hij eigenlijk het kind niet zien. Als u het hem mondeling niet wilt vragen kan u dit schriftelijk doen. Echter ik vind hier ook een rol voor de advocaat weggelegd.

Ik hoop dat u aan dit antwoord voldoende heeft. zodat u in overleg kan met uw advocaat. Laat hem of haar ook deze vragen beantwoorden als u hem spreekt. Kijk of zijn antwoord in de buurt van mijn antwoord zit. Zeg a.u.b. nooit dat iu via de gratis adviseur op zoek bent geweest naar antwoorden en dat u dit antwoord heeft gekregen. Uit ervaring weet ik dat sommige advocaten hier moeilijk over doen.

ALs u nog vragen heeft stel ze dan.

Met vriendelijke groeten Lida SteekersMediation Collectief RijnmondWillem Alexanderlaan 113171 CR Poortugaalwerktijden: maandag t/m donderdag 09:00 uur - 17:00 uurtelefoon: 010-50.126.17/ mobiel: 06-401.09.255web: www.mediationcollectiefrijnmond.nl< font face="Calibri" size="3" color="#000000">mail: lidasteekers@mediationcolllectiefrijnmond.nl 

 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan kinderalimentatie+omgangsregeling:

niet erkent, geen alimentatie?
      [Gesteld in Persoonsrecht en familierecht]
2010-10-14 16:02:38
Vraag over kinderalimentatie en studiebijdrage
      [Gesteld in Alimentatie mediation]
2013-05-15 20:08:55
ex heeft ruzie met ouders maar die willen kinderen
      [Gesteld in Familierecht]
2013-04-27 14:04:08
Hebben wij recht op verlaging van de alimentatie?
      [Gesteld in Persoonsrecht en familierecht]
2013-09-12 14:57:40
vergoeding om mijn dochter tezien
      [Gesteld in Advocaten-Zuid Holland]
2011-04-15 08:41:36

Gemiddelde score Echtscheiding mediation: 8.4 (11x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+