Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Financieel » Belastingen » Belastingen-Flevoland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Belastingen-Flevoland en krijg online een antwoord van de specialist in Belastingen-Flevoland

Zelf een vraag over Belastingen-Flevoland? Klik hier.
Meer vragen over Belastingen-Flevoland.
De huidige beheerder van de rubriek Belastingen-Flevoland:
Naam: A.P.de Ruyter RA
Bedrijf: A+a voor accountancy & advies
Reactiesnelheid: 13 uur
Waardering: 7.3 (van max. 10)
Meer informatie over A.P.de Ruyter RA vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Belastingen-FlevolandVragen over Belastingen-Flevoland via RSS. Klik hier.
RSS over Belastingen-Flevoland op jouw website?Vragen over Belastingen-Flevoland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Belastingen-FlevolandVragen over Belastingen-Flevoland via E-mail. Klik hier.

verzoek betalingsregeling

[Gesteld op: 20-12-2008]

Toelichting:
Na 75% van een vordering te hebben betaald blijf ik met een restant bedrag zitten. Hiervoor heb ik een terug betalingsregeling aangevraagd. alleen deze is niet geaccepteerd(hoogte van betalings regeling was destijds nog niet bekend) . Omdat ik zelf redelijk veel botsingen heb gehad met de betreffende inspecteur, heb ik het idee dat het een persoonlijke kwestie is. Zijn motivatie voor weigering was dat de hele kwestie te oud is? Kan dit zo maar?
Ik wil het bedrag in mei 2009 afbetalen. Dus een betalngsregeling over 6 maanden over een bedrag van 946 euro. Kunt u mij adviseren wat te doen? Zijn er nog ander ingangen? Het is niet een kwestie van niet willen maar niet in 1x kunnen. is het verstandig om geoon van mijn kant ieder maand een bedrag te gaan overmaken ovv mijn sofinummer? Verder willen ze mijn huis gaan veilen (na 1 juli 2009) over een bedrag van 946 euro... dat is toch te gek voor woorden??
Alvast bedankt voor uw advies.
Antwoord:

Als een betalingsregeling door de belastingdienst is afgewezen kunt u niet op een andere manier een dergelijek regeling bewerkstelligen. Zelfs als er sprake zou zijn van persoonlijke gevoelens kunt u niet vragen om herbeoordeling door een andere inspecteur. U moet dus een andere oplossing zoeken.

Een mogelijkheid is dat u er voor zorgt dat u het geld via bijvoorbeeld een bank of familielid regelt, en uw schuld ineens aflost. Hiermee houdt u de belastingdienst van u af, met de dreiging van verkoop van het huis. De bank zal hier wel aan mee willen werken. U heeft immers een huis als onderpand, en 946 euro is slechts een klein bedrag. Als u dat niet wilt, kunt u voor een dergelijk klein bedrag ook een kortlopende financiering elders afsluiten. Heeft u niets wat u kunt verkopen, waarmee u op korte termijn over het geld kan beschikken?

In ieder geval is het wel verstandig om nu al aan de belastingdienst te betalen wat u kunt missen. Hierdoor ziet de belastingdienst dat u van goede wil bent, en zal men uw verzoek wellicht toch nog inwilligen. Maar vermelding van alleen uw sofinummer bij de betaling zou ik niet aanraden. De belastingdienst weet niet dan niet op welke aanslag de betaling betrekking heeft, en zal het geld dan terugstorten. Bij uw aanslag is altijd een acceptgiro gevoegd, waar een betalingskenmerk op is vermeld. Als u betalingen doet, dus ook voor minder dan dat u verschuldigd bent, moet u dit betalingskenmerk altijd vermelden bij de betaling, omdat dit de code is voor het aanslagnummer.

Kort samengevat: probeer zo snel mogelijk uw schuld aan de belastingdienst af te lossen. Omdat uw huis toch pas na 1 juli wordt verkocht heeft u de tijd om alles te betalen volgens de door u voorgestelde betalingsregeling. Houd echter wel rekening met extra kosten van de belastingdienst omdat u te laat betaalt.

Beantwoord door:
A.P.de Ruyter RA
profielpagina


Gerelateerde vragen aan verzoek betalingsregeling:

Niet nakomen afspraken convenant
      [Gesteld in Rechtshulp-Noord Holland]
2008-05-19 14:54:15
Bedrijf verkopen,maar verhuurder wil niet meewerke
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2012-03-27 21:45:55
Complete verwarring, hoger beroep
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2010-06-29 09:46:37
Naamswijziging van mijn dochter.
      [Gesteld in Familierecht]
2011-04-26 18:10:50
dwangakkoord zonder verklaring art. 287 a
      [Gesteld in minnelijk traject]
2013-03-27 22:28:44

Gemiddelde score Belastingen-Flevoland: 6.7 (547x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+