Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Management » Interim Management » Wet Werk En Bijstand
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Wet Werk en Bijstand en krijg online een antwoord van de specialist in Wet Werk en Bijstand

Zelf een vraag over Wet Werk en Bijstand? Klik hier.
Meer vragen over Wet Werk en Bijstand.
De huidige beheerder van de rubriek Wet Werk en Bijstand:
Naam: Legal2People
Bedrijf: Legal2people
Reactiesnelheid: 14 uur
Waardering: 8.7 (van max. 10)
Meer informatie over Legal2People vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Wet Werk en BijstandVragen over Wet Werk en Bijstand via RSS. Klik hier.
RSS over Wet Werk en Bijstand op jouw website?Vragen over Wet Werk en Bijstand op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Wet Werk en BijstandVragen over Wet Werk en Bijstand via E-mail. Klik hier.

studeren met bijstand?

[Gesteld op: 20-12-2008]

Toelichting:
Ik ben een alleenstaande moeder. Ik heb een bijstandsuitkering. Graag zou ik mezelf om willen scholen. Van de uitkeringsinstantie mag dat niet. Als ik ga studeren, trekt de instantie de tegemoetkoming voor het studeren van mijn bijstand af. M.a.w. dan kan ik dus niet mijn opleiding volgen. Is er een oplossing voor mij? Ik wil graag een studie volgen, zodat ik deel kan uitmaken van de maatschappij. Maar als de tegemoetkoming van mijn studie wordt afgetrokken, kan ik niet studeren. Daar is dan geen geld voor.
Antwoord:
Als u bijstand ontvangt is het in de regel moeilijk daarbij toestemming te krijgen voor het volgen van een eigen uitgekozen studie. De sociale dienst bepaalt namelijk de snelste weg naar uitstroom. Dit kan in bepaalde gevallen het volgen van een studie zijn. Krijgt u geen toestemming dan kunt u daartegen bezwaar maken, maar de kans van slagen is klein. Uiteraard zijn er wel gevallen bekend waarin het volgen van een bepaalde studie de snelste weg naar uitstroom bleek. Indien u een bedrag aan studiefinanciering krijt mag de sociale dienst dat korten op uw uitkering maar alleen dat deel dat voor levensonderhoud is bepaalt.De bedragen kunt u terugvinden in artikel 33 van de Wet Werk en Bijstand.  Art. 33. Bijzonder inkomen  [-1. Indien inkomen in natura in aanmerking wordt genomen, wordt de waarde daarvan vastgesteld op het daarvoor door belanghebbende opgeofferde bedrag.
-2. Het inkomen uit studiefinanciering op grond van de Wet studiefinanciering 2000 wordt in aanmerking genomen naar het normbedrag voor levensonderhoud waarnaar deze is berekend, met dien verstande dat het normbedrag voor levensonderhoud als bedoeld in artikel 3.2 van die wet wordt gesteld op:
a. voor een thuisinwonende studerende: €|297,89 per kalendermaand;
b. voor een uitwonende studerende: €|535,11 per kalendermaand.
-3. De tegemoetkoming in de onderwijsbijdrage en de schoolkosten op grond van hoofdstuk 4 van de Wet tegemoetkoming onderwijsbijdrage en schoolkosten wordt in aanmerking genomen naar het normbedrag voor de basistoelage, bedoeld in artikel 4.3 van die wet.
-4. Indien de belanghebbende de woning bewoont met één of meer huurders, onderhuurders of kostgangers, worden de daaruit voortvloeiende lagere algemene noodzakelijke kosten van het bestaan als inkomen in aanmerking genomen voor zover het college daarmee nog geen rekening heeft gehouden bij de verhoging of verlaging van de norm, bedoeld in paragraaf 3.3.
-5. Indien de alleenstaande, de alleenstaande ouder of één van de echtgenoten 65 jaar of ouder is, wordt voor de vaststelling van de hoogte van de algemene bijstand een in de vorm van een periodieke uitkering ontvangen particuliere oudedagsvoorziening buiten beschouwing gelaten tot een bedrag van:
a. voor een alleenstaande en een alleenstaande ouder: €|17,60 per kalendermaand;
b. voor de gehuwden tezamen: €|35,20 per kalendermaand.
 Mocht u naar aanleiding hiervan nog vragen hebben neemt u dan gerust contact met ons op via onze mail of website. Met vriendelijke groet,Michel en Linda Legal4People, de specialisten op het gebied van WWB & Wmo
Beantwoord door:
Legal2People
profielpagina


Gerelateerde vragen aan studeren met bijstand?:

Inkomsten hoger dan WWB Bijstandsnorm?
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2009-03-30 17:17:32
rechten en verplichtingen bij wwb uitkering
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2009-09-22 13:28:33
Aanvullende bijstand
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2009-11-19 20:46:46
Uitleg artikel 55 WWB
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2011-05-14 11:59:34
zwanger en bijstand?
      [Gesteld in Recht-Zuid Holland]
2012-03-06 15:32:30

Gemiddelde score Wet Werk en Bijstand: 8.7 (4703x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+