Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Interieur » Interieur-Utrecht
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Interieur-Utrecht en krijg online een antwoord van de specialist in Interieur-Utrecht

Zelf een vraag over Interieur-Utrecht? Klik hier.
Meer vragen over Interieur-Utrecht.

Beheerder worden?

De rubriek Interieur-Utrecht heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Interieur-Utrecht Klik hier.

RSS over Interieur-UtrechtVragen over Interieur-Utrecht via RSS. Klik hier.
RSS over Interieur-Utrecht op jouw website?Vragen over Interieur-Utrecht op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Interieur-UtrechtVragen over Interieur-Utrecht via E-mail. Klik hier.

Welke kleur muren bij notenkleur laminaat.

[Gesteld op: 19-12-2008]

Toelichting:
Ik heb witte kozijnen met brede ramen (4 + 3m). Wil het hele huis de muren wit schilderen. (flexa dekkend) (dus hal, woonkamer, keuken, en 2 slaapkamers)
De meubels worden wit leder met hoogglans witte tafels, tvkast etc. Wil hoogpollige tapijt daarbij gebruiken (gebroken wit of ecru).

Ik wil een rustig harmonieus effect in de ruimte creeren maar vraag ik me af of dat gaat lukken. Ik heb me nog afgevraagd of ik de wand waar de tv komt met licht olijven groene kleur ga aanbrengen.

Graag wil ik advies over de muren. (ik houd ook van ecru, creme en roomkleuren maar weet niet hoe en wat, op welk muur etc). Plafond zijn al wit geschilderd en is van dat standaard korrel structuur.
Antwoord:

Wit is in de meeste gevallen de juiste keus voor het plafond. Op welke muur u welke kleur verft, hangt af van de vorm van de ruimte en hoe de ruimte is ingedeeld. Zonder die  informatie kan ik u daar geen advies over geven. (maar de algemene tips kunnen u misschien verder helpen) Als u allemaal lichte tinten aanbrengt, dan geeft een donkere kleur een groot contrast en springt er echt uit. Dat contrast kan ook te groot zijn, zeker als u een harmonieus effect wilt. Een harmonieus en rustig effect krijgt u als u kleuren kiest die dicht bij elkaar liggen. Dat kunnen dus bijvoorbeeld ook allemaal wittinten zijn, maar dan verschillende nuances, dus donkere en lichtere variaties. Uw idee om een lichte kleur te gebruiken als verder alles wit is, is dus goed. Die kleur komt in een lichte omgeving donkerder over dan naast donkere kleuren. Ik geef u hieronder nog wat algemene tips over kleur en kleurgebruik. Bij wit kunt u eigenlijk elke kleurtoon kiezen, maar een (olijf)groene kleur geeft zeker rust en past ook mooi bij de notenkleurige vloer. Kies in elk geval een kleur die u heel mooi vindt.

·         De makkelijkste manier om kleuren te combineren is ton sur ton. Neem twee of meer tinten van dezelfde kleurtoon, dus in lichte en donkere variaties. Hoe meer tinten verschil de kleuren onderling hebben, hoe meer aandacht de combinatie trekt. En andersom, hoe dichter de kleuren bij elkaar liggen, hoe rustiger het oogt.

·         Voor actie en spanning kiest u complementaire kleuren, zoals limegroen met rood of citroengeel met paarsblauw.

·         Kleuren hebben een ruimtelijke werking. Zo laten donkere kleuren een ruimte kleiner lijken, en hebben lichte tinten een ruimtelijk effect. Verder is het zo dat warme kleuren (rood, geel, oranje) op je af komen en een ruimte dus kleiner laten lijken. Een muur in een koele tint (blauw, paars, de meeste groenen) daarentegen lijkt te wijken, waardoor de muur verder weg lijkt.

·         Voor kleine ruimtes raad ik af grote contrasten te gebruiken op grote oppervlakken. In een kleine ruimte wordt dat erg onrustig. Mooi op elkaar afgestemde kleuren zijn hier het beste. Bovendien lijkt een kleine ruimte groter als de muren verschillende, net andere kleurtonen hebben. 

·         Houdt er verder rekening mee dat donkere en felle kleuren in het zonlicht lichter en fletser lijken. Een ruimte op het zuiden met grote ramen, kan dus meer kleur “hebben” dan een ruimte met weinig daglicht op het noorden.

·         Welke wanden een donkere kleur krijgen en welke lichter blijven, hangt af van de afmetingen van de kamer. Een smalle langwerpige kamer, lijkt nog smaller en langer als de lange wanden donker worden geschilderd. Niet doen dus. Houd die lange wanden overwegend licht. Geef in zo’n ruimte de korte wanden een donkerdere kleur (’s avonds kunnen de gordijnen voor dit effect zogen) en/of breng één of twee donkere kleurvlakken aan op de lange lichte wanden. Met die kleurvlakken wordt ook de lengte van die wand gebroken.

·         Het plafond kan het beste wit worden geschilderd, tenzij de kamer heel hoog is. Dan is een (donkere) kleur beter. Daarmee wordt het plafond voor het zicht verlaagd.

·         Als kozijnen en deurposten (en/of deuren) in de kleur van de wand worden geschilderd, vallen ze niet op. Dat geeft een rustig beeld. Is het de bedoeling dat ze worden geaccentueerd, geef ze dan een andere of contrasterende kleur.

·         Het aanbrengen van kleine kleurnuances binnen één kleurtoon verlevendigt een ruimte Denk maar aan de natuur. Waarom vinden we dat zo mooi? Omdat er wel duizenden verschillende tinten bruin of groen of geel in voorkomen. Als je bij de inrichting van een ruimte ook meer verschillende kleurnuances aanbrengt, kun je dat effect benaderen. Dus gebruik binnen een kleurtoon, meerdere nuances (licht en donker).

·         Maak een kleurenplan voordat u een ruimte gaat inrichten. Een kleurenschema voor een ruimte kan gemakkelijk vijf of zes kleuren bevatten. Een aantal lichtere tinten, en in uw geval een (of twee) wat donkerdere kleuren. Dat kunnen bijvoorbeeld ook twee olijftinten zijn met een klein nuance verschil. Betrek in het kleurenplan alle materialen, meubels en voorwerpen die in de kamer komen.

 

Als u het na deze tips nog lastig vindt om de kleuren te kiezen, vraag dan advies in een goede verfzaak. Zij kunnen u bijvoorbeeld helpen met het vinden van de verschillende nuances binnen één kleurtoon. Of gebruik de kleurstalen van Histor. Kleuren die eindigen op hetzelfde nummer, bijvoorbeeld G90Y (een geelgroen), maar waarvan de eerste vier cijfers verschillen zijn allemaal nuances van die geelgroene kleur.

Veel succes.

Vriendelijke groet,

Merel Havenaar

Havenaar Interieurs
Oranje Nassaulaan 123
2051 HL Overveen
t 023 – 5269002
f 023 – 5269004
e info@havenaarinterieurs.nl
w
www.havenaarinterieurs.nl

 

 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Welke kleur muren bij notenkleur laminaat.:

Kleuren in de hal
      [Gesteld in Interieur]
2007-09-26 00:05:07
Welke kleur op de muur/plafond?
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2008-04-11 21:16:44
welke kleur past er het best.
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2009-08-27 23:19:09
Ik ben op zoek naar een warme witte vloer en muur!
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2010-04-23 13:07:42
Welke kleur wit is geschikt voor op kantoor?
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2010-09-03 11:59:51

Gemiddelde score Interieur-Utrecht: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+