Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Levenswijzen
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Levenswijzen en krijg online een antwoord van de specialist in Levenswijzen

Zelf een vraag over Levenswijzen? Klik hier.
Meer vragen over Levenswijzen.

Beheerder worden?

De rubriek Levenswijzen heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Levenswijzen Klik hier.

RSS over LevenswijzenVragen over Levenswijzen via RSS. Klik hier.
RSS over Levenswijzen op jouw website?Vragen over Levenswijzen op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over LevenswijzenVragen over Levenswijzen via E-mail. Klik hier.

hoe kan ik werk, tot iets maken wat ik graag doe?

[Gesteld op: 11-12-2008]

Toelichting:
het liefste zit ik gewoon lekker een beetje te mediteren yoga doe ik ook. alleen ik kan maar geen werk vinden wat ik langer dan 2 maanden kan volhouden. daarna word ik of ontslagen omdat ik het gewoon niet meer leuk vind of neem ik ontslag omdat het te saai is. zo ben ik al bijna 3 jaar bezig en wik weet niet hoe ik verder moet want de financiŰle problemen rijzen de pan uit omdat ik geen goede baan heb.
Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Sinds vandaag – 9 juni 2009 – ben ik beheerder van deze rubriek, en hoewel uw vraag alweer van enige tijd geleden is neem ik toch even de gelegenheid om te reageren.

Net als u mediteer ik graag en ben ik heel veel bezig met spiritualiteit. Meditatie heeft me sinds mijn kinderjaren heel, heel veel opgeleverd en ik raad het dus ook iedereen aan. Ik krijg echter het gevoel dat u liever daarmee bezig bent, dan met de realiteit van het hier en nu op deze aarde. Ik ken deze interne strijd als geen ander. Echter, het leven wat ons is geschonken is wel op deze aarde, met het leven dat alle mensen tesamen er van hebben gemaakt. Daarin is geld een manier om ons die dingen te verschaffen die we nodig hebben in ons leven. De ene mens heeft meer nodig dan de andere en dat is prima. Kennelijk ervaart u inmiddels dat de noodzaak van geld niet goed samengaat met uw wens om het liefst (wellicht de hele dag?) te mediteren en yoga te doen. Om het nuttige met het aangename te verenigen, zou u bijvoorbeeld yoga- of meditatieleraar kunnen worden. Dit vereist uiteraard ook tijd en geld, maar het kan een prachtig en motiverend doel zijn voor u om na te streven. Het mooiste zou zijn als u voor uzelf een flinke periode kunt vrijspelen (doordat u bijvoorbeeld heeft gespaard) zodat u gewoon langere tijd kunt leven zoals u wilt leven, zonder werk kunt zijn en in die tijd laten onstaan wat er ontstaat.

Heeft u al eens gedacht aan een loopbaanadvies, of capaciteitentests of beroepskeuzetests gedaan op internet? Die kunnen u misschien leiden naar een idee, op weg helpen naar een werkomgeving die boeiend voor u is.

In het Hier en Nu zijn, spiritueel bezig zijn etc wordt ook vaak gezien als tegenovergesteld aan het leven van alle dag. Nisargadatta Maharadj zei ooit tegen iemand die van USA naar India was gegaan om daar verlichting te vinden, terug te gaan naar waar hij vandaan kwam en gewoon nederig te gaan doen wat hij altijd al deed. Geen grootse dingen, geen verheven spiritualiteit bedrijven, maar gewoon je leven leven. Voorzien in je levensonderhoud is daar deel van zolang je het niet voor elkaar hebt dat anderen in jouw levensonderhoud voorzien. Hetgene doen wat u graag doet, gewoon blijven doen. Maar balans is waar het om draait en dus breng uw leven in balans. Daar zal u wat voor moeten doen, moeten accepteren dat het leven niet alleen bestaat uit leuke dingen. Gelukkig niet! Licht bestaat immers ook bij de gratie van donker? De ervaringen die u heeft gekregen heeft u niet voor niets gekregen, er wordt u iets geduid.

Uiteraard heb ik met deze korte vraagstelling geen compleet beeld, maar mijn gevoel zegt dat het raadzaam is dat u verantwoordelijkheid neemt voor wat u echt wilt. Kies wat u wilt en handel ernaar. Wilt u de hele dag yoga doen en mediteren? Doe dat en accepteer de consequenties. Wilt u dat wel maar de consequenties niet? Dan zult u moeten nadenken over hoe u wilt dat uw leven er uit zou zien en daar de acties op uitvoeren – stap voor stap en goed doorvoeld en doordacht – die u brengen bij het leven dat u wilt leven. Conflicteert dit ergens met uw spirituele overtuigingen of ervaringen? Mocht u verder de diepte in willen en begeleiding willen in uw pad, weet dan dat u me hiervoor kunt benaderen. Ik heb niet alleen ervaring als counselor en coach en op diverse spirituele terreinen, maar ook als loopbaanadviseur en manager. Dit is echter wel maatwerk. Maar neem rustig contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Levenswijzen:
Kindervrij
Naturisme
Straight Edge
Veganisme
Vegetarisme


Gerelateerde vragen aan hoe kan ik werk, tot iets maken wat ik graag doe?:

wanneer loon na ontslag?
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2008-07-18 11:00:06
Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
portretrecht ja of nee?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-19 16:48:08
verdelen contracturen
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Zuid Holland]
2010-07-04 22:54:11
Minuren mee naar volgend kalenderjaar...mag dat?
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2011-03-21 11:02:33

Gemiddelde score Levenswijzen: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+