Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Seksualiteit » Prostitutie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Prostitutie en krijg online een antwoord van de specialist in Prostitutie

Zelf een vraag over Prostitutie? Klik hier.
Meer vragen over Prostitutie.
De huidige beheerder van de rubriek Prostitutie:
Naam: Karel Danko
Bedrijf: Adult entertainment company
Reactiesnelheid: 24 uur
Waardering: 7.8 (van max. 10)
Meer informatie over Karel Danko vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over ProstitutieVragen over Prostitutie via RSS. Klik hier.
RSS over Prostitutie op jouw website?Vragen over Prostitutie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over ProstitutieVragen over Prostitutie via E-mail. Klik hier.

Betalen prostituees belasting?

[Gesteld op: 10-05-2007]

Toelichting:
Geachte adviseur Danko,

Al reeds heb ik 1 verhandeling van u op deze vraag kunnen lezen, maar ik kan er nog steeds niet uit opmaken of er nu wel of niet belasting betaald word. Ikzelf ben nu bezig 2 dames uit het oosblok door de zzp papierwinkel

Vooral het feit dat de belasting dienst de opgegeven verdiensten weigert te accepteren? (weigeren ze hier letterlijk belasting te heffen zelfs nadat het aangeboden is om te betalen?)

Kan ik hier uit opmaken dat we gewoon de belasting formulieren in moeten vullen, waarna we een 0 tarief krijgen? (dat is feest!!)

Kan een belasting dienst op deze beslissing terug komen over de periode waar zij zelf de opgave weigeren te accepteren? M.A.W. nu niet incasseren beteken later ook niet meer.
Kan en mag ik eisen van de belastingdienst dat hun "weigeren" tot incasseren van de belastingen zwart op wit komt en dat zij later ook niet meer over deze "weiger" periodes alsnog een trap na kan geven?
Antwoord:
Hallo, wie je ook bent,

even een reaktie,

De Belastingdienst weigert de dames als zelfstandig ondernemers te zien, hierover dien ik in juni op gesprek te komen bij de staatssecretaris van Financien, omdat ik hiervoor een oplossing heb, maar dit terzijde van jou vraag.

ZZPer met een VAR verklaring in de prostitutie word (nog) niet geaccepteerd. Ik zelf heb deze weg al in 2004 bewandelt en toen had niemand nog gehoord van zzpers. Deze is door de Belastingdienst afgewezen.

even de regeltjes,
alleen de boekhouder van de dames kan een VAR verklaring alleen met een VAR verklaring zijn de prostituees voor de belastingdienst zelfstandig ondernemer.

Dames die in clubs werken worden niet gezien als zelfstandig ondernemer en krijgen geen VAR verklaring van de Belastingdienst. Als de dames achter het raam gaan werken krijgen zij wel een VAR verklaring maar deze is alleen geldig voor achter het raam in de plaats waar de dames deze opgeven waar zij werkzaam zijn. Dit staat ook op de VAR verklaring. (de belastingdienst komt ongeveer 2 keer per maand langs bij de dames achter het raam om hun omzet te chekken, deze dient contanct te worden voldaan) Ook hierover heb ik in juni een orieterend gesprek met de Staatssecretaris van Financien.


Opgeven van de verdiensten
Opgeven van verdiensten dien je door een Boekhouder te laten doen, dit moet je niet zelf doen. Het dames deel word over het algemeen gezien op 19% BTW, maar de belastingdienst ziet de dames liever in loondienst want een exploitant blijft zitten en de oostblokdames zijn naar 3maanden al weer gevlogen, dus kan de belastingdienst de BTW niet innen en dus hebben zij een probleem die over de rug van een exploitant word uitgevochten.

Ikzelf ben van mening dat het damesdeel op 6% zit, Hierover heb ik ook nog in juni tijdens het gesprek met de Staatssecretaris een gesprek.Echter 0 procent zal het never nooit niet worden.


Let op
Als je het zelf doet en je schrijft dat je zelf bezig bent met 2 oostblok dames, kun j e nog eens opgepakt worden voor vrouwen handel, want jij begeleid hen hier in Nederland. Als zodanig ben jij hun opdracht gever en hierdoor weigert de belastingdienst hun opgave, want zij zien de dames bij jou in loondienst. Daarom weigeren zij hun aangifte en over een jaar ...kan ook 5 jaar wezen, dan komen zij bij jou en slaan ze je aan. Als de Arbeidsinscpectie komt dan heb je helemaal een probleem want dan heb je buitenlanders in dienst die niet voldoen aan de wettelijke eisen en krijg je per dame 8000 euro boete. En let op de belastingdienst komt altijd, is het niet nu dan over 5 jaar.

Zij weigeren de aangiftes van de dames, maar weigeren niet jou aangifte, de belastingdienst kan altijd 5 jaar terug gaan.


Ik ben bezig met een oplossing.

Ook de VER = Vereniging Exploitanten Relaxbedrijven is met deze materie bezig, zij strijden al meer dan 20 jaar en ook zij kunnen niets doen. De VER beschikt over een denktank en heeft middelen om de strijd aan te gaan met de Belastingdienst, echter ook zij kunnen niet meer strijden. De overheid is bezig met regels maar deze zijn nog niet klaar.

Regels
De nieuwe regeling is opting in echter op 29 mei krijgen wij met zijn allen uitleg over deze materie van de Belastingdienst. Opting in is een verkapt loondienst verband, ongeveer 40% moet dan ingehouden worden bij de dames en afgedragen worden aan de fiscus. Dit geeft nog enige problemen!!!


Ikzelf ben bezig om een geheel andere opzet te maken, deze is een franchise formule, op mijn eigen website www.aec.adviseert.com staat hier meer over te lezen. vandaar ook mijn gesprek met de Staatssecretaris over de problemen waar jij ook tegen aan loopt.

De regels die gelden voor voormalig oostblok dames heb ik zelf in 2004 samen gesteld in samenwerking met de IND Politie Justitie en de Gemeente, deze regels zijn door hen ook geaccepteert, nu alleen de Belastingdienst nog.


TOT NU TOE
tot nu toe zullen de dames niet gezien worden als zelfstandig ondernemer, de belastingdienst ziet hen in loondienst. Ze zien jou als de opdrachtgever van de dames en zullen jou in de toekomst aanslan voor loonbelasting en omzet belasting. Dat dit de reden is dat zij de aangiftes niet accepteren is hoop ik nu voor jou duidelijk. Je zult net als ik even gedult moeten hebben.

als je vragen hebt kun je mij ook bereiken op 06-2345-7008

Ik hoop dat ik zo het ÚÚn en ander duidelijk voor je hebt uitgelicht.

Met vriendelijke groeten karel
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Betalen prostituees belasting?:

ik wil graag thuis kappen maar hoeveel mag ik bijv
      [Gesteld in Thuiswerk]
2010-01-06 20:42:39
Dividendbelasting
      [Gesteld in Administratie]
2010-02-25 11:44:08
Schenken, belasting, wat is het voordeligst?
      [Gesteld in Belastingen-Overijssel]
2010-05-07 08:31:11
Opting-in naast reguliere baan
      [Gesteld in Prostitutie]
2010-06-24 17:09:18
Inkomen uit Engeland.
      [Gesteld in Belastingen-Overijssel]
2012-08-17 21:40:01

Gemiddelde score Prostitutie: 7.8 (282x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+