Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Religie & Spiritualiteit » Christendom » Christendom Voor Zoekers
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Christendom voor Zoekers en krijg online een antwoord van de specialist in Christendom voor Zoekers

Zelf een vraag over Christendom voor Zoekers? Klik hier.
Meer vragen over Christendom voor Zoekers.
De huidige beheerder van de rubriek Christendom voor Zoekers:
Naam: Rica de Ruiter
Bedrijf: Contemplaties van de ziel
Reactiesnelheid: 10 uur
Waardering: 8.7 (van max. 10)
Meer informatie over Rica de Ruiter vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Christendom voor ZoekersVragen over Christendom voor Zoekers via RSS. Klik hier.
RSS over Christendom voor Zoekers op jouw website?Vragen over Christendom voor Zoekers op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Christendom voor ZoekersVragen over Christendom voor Zoekers via E-mail. Klik hier.

vragen over christendom

[Gesteld op: 10-12-2008]

Toelichting:
Ik heb een paar vraagjes!

Ten eerste.

Als God liefhebbend, almachtig en alwetend is..

waarom dan al dit leed?

Want, God wist wat er ging komen dus kon hij het stoppen, maar waarom doet hij dit niet?

Oh en de laatste vraag is dus.

http://www.godhatestheworld.com/netherlands/index.html
Antwoord:

Beste vragensteller,

God heeft de mens zijn eigen verantwoordelijkheid gegeven in de omgeving waarin hij/zij leeft. De mens is geen voorgeprogrammeerde robot, maar een wezen met eigen beslissingsbevoegdheden. Het idee dat God dus overal voor verantwoordelijk is, is dus niet reëel. Stel je vraag aan de mensheid: waar de mensheid er zelf zo'n zooi van maakt!

Daar waar de mens zich aan het gebod "heb je naaste lief als jezelf" zou houden, zou de wereld niet vol met leed zijn. Dit is wel de belangrijkste leefregel in de Bijbel. De alwetendheid van God is, dat het mis gaat, als je deze regel niet als uitgangspunt neemt. Daarom dus al dit leed. Want zoveel mensen leven met haat en geven noch zichzelf, noch de ander de ruimte om te leven.

 
Reactie vraagsteller:
Beste beantwoorder.

U haalt een heel mooi punt aan, maar ik heb er een probleem mee. God wist dat we er een zooitje van gingen maken. God wist dat wij de hele plek gingen verpesten, Waarom er niets aan doen? wil hij het soms niet?

Ook even over de vrije wil. Een leuk punt, wat veel christenen aanhalen, maar hoe vrij is die wil eigenlijk? Ik heb nooit kunnen kiezen of ik een man of een vrouw was, of ik sterk was of juist slim, of ik snel was of juist knap. In feite heb ik barweinig te kiezen. En als God al weet welke keuze ik ga maken, hoe vrij ben ik daar dan in?

Mijn definitie van almachtig of alwetend is dat je ook in de toekomst kan kijken. Mijn defenitie van almachtig is ook dat je het ten aller tijden nog kan veranderen.

Ik hoop dat u mij hier meer over kan uitleggen.

ps: Over dat "heb je naaste lief als jezelf", Christenen houden zich daar ook niet echt aan hŔ, als we naar de kruistochten kijken...
 
Antwoord Beheerder:
Deze rubriek is niet voor discussies. Daarom laat ik het hierbij.

Update

Vanaf heden ben ik de nieuwe beheerder van deze rubriek. Ik zie dat mijn voorganger uw vragen niet heeft beantwoord. Deels sluit ik mij wel aan bij het antwoord dat deze rubriek niet voor discussies is. Maar ik wil u toch proberen van een antwoord te voorzien.

God wist inderdaad dat we er een zooitje van zouden gaan maken, dat klopt. Suggereert u nu dat God de mensheid beter helemaal niet had kunnen scheppen? Ik wil u er op wijzen dat God juist wel alles heeft gedaan om tot een oplossing te komen. Hij heeft Zijn Zoon Jezus Christus gestuurd die als een eeuwig verzoeningsoffer de weg naar eeuwig leven, herstel, genezing en bevrijding heeft geopend. Dat is de oplossing die God bied en die oplossing omvat alles. Maar wanneer mensen die oplossing afwijzen en hun eigen weg gaan, en er vervolgens een zooitje van maken, is dat niet iets wat God aangerekend kan worden. De reden waarom God het toelaat is omdat er nog steeds mensen zijn die wel bereid zijn om voor Hem te kiezen en Zijn oplossing wel aannemen.

Uw vraag over keuzevrijheid is goed doordacht. Er zijn bepaalde zaken die reeds bepaald zijn. We komen soms allemaal in situaties terecht waar we zelf nooit voor hebben gekozen. In dat opzicht heeft u gelijk. Maar ik geloof ook dat hoe het vanaf daar verder met uw leven gaat iets is waar u zelf alle invloed op heeft. De keuzes die wij vandaag maken zijn van invloed op onze toekomst. Wat we zaaien zullen we oogsten. U heeft dan ook bijzonder veel vrijheid om de loop van uw leven te bepalen, hoewel niet alle keuzes die we maken altijd de juiste zijn. U doet het voorkomen alsof God al de touwtjes van uw leven in handen heeft. Ik ben van mening dat dit beeld niet correct is.

Uw definitie van almachtig en alwetend is m.i. een juiste kijk daarop. God weet inderdaad vooraf reeds wat de gevolgen van een keuze zijn. Juist daarom spoort Hij ons ook aan om een relatie met Hem aan te gaan en om Zijn stem te leren verstaan. Wanneer we dit doen, en bij iedere keuze Hem om raad vragen, dan zal Hij ons de weg tonen die we het beste kunnen gaan. Dan nog hebben we alle vrijheid om een andere weg te kiezen, maar God wil zeker openbaren welke keuzes de juiste zijn. Dat wil overigens niet zeggen dat Hij ook de toekomst voor u voorspelt. Soms laat God iets zien van het totale plaatje, soms ook niet. Hoe dan ook, Hij wil u altijd van Zijn advies voorzien.

 

Wat betreft uw p.s., daar heeft u helemaal gelijk in. De kruistochten zijn alleen een beetje gedateerd he. Zover hoeven we niet eens terug te gaan want in de kerken van vandaag zitten ook al genoeg mensen die het ene prediken en het tegenovergestelde doen. Wat kan ik er van zeggen… Het zijn mensen die graag een ticket to heaven willen, maar verder niet bereid zijn om gehoor te geven aan het op een na belangrijkste gebod om onze naasten lief te hebben. Het is triest, maar helemaal waar.

 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan vragen over christendom:

waarom viert de christenheid kerstmis?
      [Gesteld in Religie & Spiritualiteit]
2007-12-26 08:04:46
wat is de positie van de vrouw ?
      [Gesteld in Christendom]
2008-04-23 21:26:01
Waarom is het Christendom een succes geworden?
      [Gesteld in Christendom]
2008-11-23 17:15:28
waarom is het christom zo populair geworden?
      [Gesteld in Christendom]
2009-09-23 13:43:22
Welke naam geeft het christendom aan God?
      [Gesteld in Christendom]
2011-04-06 14:00:30

Gemiddelde score Christendom voor Zoekers: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+