Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Interieur » Interieur-Noord Brabant
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Interieur-Noord Brabant en krijg online een antwoord van de specialist in Interieur-Noord Brabant

Zelf een vraag over Interieur-Noord Brabant? Klik hier.
Meer vragen over Interieur-Noord Brabant.
De huidige beheerder van de rubriek Interieur-Noord Brabant:
Naam: Caroline Taal
Bedrijf: Kleurentaal kleur en interieur vormgeving
Reactiesnelheid: 185 uur
Waardering: 8.7 (van max. 10)
Meer informatie over Caroline Taal vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Interieur-Noord BrabantVragen over Interieur-Noord Brabant via RSS. Klik hier.
RSS over Interieur-Noord Brabant op jouw website?Vragen over Interieur-Noord Brabant op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Interieur-Noord BrabantVragen over Interieur-Noord Brabant via E-mail. Klik hier.

Welk type vloer past bij onze houten meubelen?

[Gesteld op: 30-11-2008]

Toelichting:
In onze vrij grote Z-woonkamer (inclusief open keuken ca. 62 m2) hebben wij 18 jaar geleden (bij)vloerverwarming aangebracht en lichte tegels laten leggen. Inmiddels zijn de kinderen ouder en zijn we toe aan een nieuwe vloer. De vloerverwarming werkt nog steeds (prettig!), maar is niet persÚ noodzakelijk. We willen de tegels liever niet verwijderen, omdat dat schade toebrengt aan de vloerverwarming en veel werk met zich meebrengt. We overwegen (lamel)parket, maar vragen ons af of dat verstandig is, niet alleen vanwege de vloerverwarming, maar ook omdat wij veel (grote) oude/antieke houten meubelen hebben (kleur licht kersen). Zou u (lamel)parket aanraden en zo ja, waar moeten we op letten bij de kleurkeuze?

Is een ander type vloer (bijvoorbeeld marmoleum) misschien meer geschikt? Zo ja, waarop moeten we vooral letten?
Antwoord:

Vloerverwarming en parket werd tot nog niet zo lang geleden als een niet zo raadzame combinatie gezien. Tegenwoordig schijnen er parketsoorten te zijn, die wel in combinatie met vloerverwarming gebruikt kunnen worden. Dit zal ook afhangen van het soort vloerverwarming dat u heeft. De reden dat parket en vloerverwarming geen goede combi waren, heeft te maken met het feit, dat de vloer afwisselend erg warm wordt en dan weer helemaal afkoelt. Door de temperatuurverschillen werkt het hout erg en kan mogelijk gaan scheuren.

Of het slim is om het parket op de tegelvloer aan te brengen en dan nog profijt (plezier) van de vloerverwarming te hebben, weet ik niet. De warmte moet immers door nog een laag vloerbedekking heen. Ook al moet het met beleid gebeuren, lijkt het mij verstandiger om wel eerst de tegelvloer te verwijderen en opnieuw af te smeren.

Een houten vloer staat eigenlijk bij elke interieurstijl prachtig. Dus ook jullie antieke meubels zullen er prachtig op uitkomen, misschien nog wel mooier dan op een tegelvloer. Waar je op moet letten bij de kleurkeuze, is dat de kleur van de houten vloer niet te dicht de kleur van de meubels benadert. Op die manier gaan de meubels wegvallen op de vloer en wordt het één homogene massa hout. Je schrijft dat de meubels de kleur van licht kersen hebben, dan adviseer ik de vloer een paar tinten donkerder te nemen. Het kan handig zijn om voor de kleurkeuze een laatje uit een meubelstuk mee te nemen naar de parketleverancier, zodat je een eerste keuze kunt maken door het laatje bij verschillende parketsoorten te houden. Laten we zeggen, dat er twee of drie keuzes overblijven, dan kunt u die stalen mee naar huis nemen en in de woonkamer op diverse plaatsen (ivm verschillende lichtinval) en bij de meubelstukken zelf beoordelen. Ook is het van belang, dat u de parketkleuren zowel overdag (liefst zowel bij zonnig en bewolkt weer) en 's avonds bij kunstlicht beoordeelt.

Je vraagt naar een ander type vloer als alternatief. Gezien het feit, dat er antieke meubels in de kamer staan, zegt mij dat iets over het interieur. Ik zou daar geen marmoleum bij adviseren. Marmoleum past beter in een strak en modern interieur.

Een andere keuze, die jullie zouden kunnen overwegen, is een natuurstenen vloer, zoals bijvoorbeeld een marmersoort of een hardsteensoort. Uiteraard is natuursteen wel enigszins krasgevoelig en moet ook goed onderhouden worden. Tegenwoordig zijn er ook vloertegels te koop, waarbij men de uitstraling (tekening) van bijvoorbeeld hardsteen zo goed benadert, dat je eigenlijk geen verschil ziet met het echte hardsteen. De hele donkere grijze/antraciete kleur zou ook mooi zijn bij jullie meubels. Het is dan wel weer een tegelvloer, maar zo verschillend qua kleur en uitstraling dan de huidige tegels, dat het toch een heel andere vloer is. En een dergelijke vloer is natuurlijk prima te combineren met vloerverwarming.

Met vriendelijke groet,

Ingrid Gommers

Interieuradviesbureau Huis & Interieur

www.huis-en-interieur.com

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Welk type vloer past bij onze houten meubelen?:

Welke kleur vloer (donker/licht) in woonkamer
      [Gesteld in Interieur-Zuid Holland]
2008-01-21 14:07:56
is een witte tegelvloer/keukenkasten mooi?
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2008-10-17 03:59:54
Waarom worstel ik met de normale levensloop.
      [Gesteld in Re´ncarnatietherapie]
2009-12-05 21:43:21
wat is er gebeurd tussen mij en mijn ex
      [Gesteld in Vorige Levens]
2010-02-17 19:56:10
Wat is mijn vorige leven? Hoe ben ik zo geworden?
      [Gesteld in Vorige Levens]
2009-12-02 17:44:36

Gemiddelde score Interieur-Noord Brabant: 8.6 (67x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258132
  Beheerders:  1028

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+