Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Interieur » Interieur-Noord Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Interieur-Noord Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Interieur-Noord Holland

Zelf een vraag over Interieur-Noord Holland? Klik hier.
Meer vragen over Interieur-Noord Holland.

Beheerder worden?

De rubriek Interieur-Noord Holland heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Interieur-Noord Holland Klik hier.

RSS over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Interieur-Noord Holland op jouw website?Vragen over Interieur-Noord Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via E-mail. Klik hier.

Welke kleur gaat niet vervelen en geeft warmte?

[Gesteld op: 30-11-2008]

Toelichting:
Wij gaan verhuizen naar een woning met een woonkamer met open keuken. Onze meubelen zijn van grijs/ paars fineer, we hebben een lime kleurige bank met chaise longe en hocker. Alle assecoires (kussen, plantenpotten, kaars) zijn zwart of zilver. De keuken wordt 'off' white met zwart blad. De trap naar de eerste verdieping staat in de woonkamer en is zwart. in princiepe hebben we maar lange 2 muren, de korte muren zijn merendeel raam. In ons huidige huis is 1 muur aubergine, na 2 jaar gaat dit behoorlijk vervelen.
Graag advies welke kleur we het beste kunnen kiezen om een warme uitstraling aan deze grote open ruimte te geven. Is het aan te raden om 1 muur neutraal (net niet wit) te houden of kunnen alle 2 de muren in kleur? Bedankt!!!
Antwoord:

Bent u iemand die van verandering houdt? Dan zijn er niet veel kleuren die uiteindelijk niet gaan vervelen. Om het jaar een verfkwast hanteren of een behang uitzoeken om één muur te veranderen lijkt me dan de oplossing. Als u zoekt naar een kleur die niet gauw gaat vervelen, kies dan een zogenoemde complexe kleur. Complexe kleuren zijn kleuren waaraan andere kleuren zijn toegevoegd, bruin of grijs of het complement van de kleur die gebruikt wordt. (dat is de tegenoverliggende kleur in de kleurencirkel) Deze kleuren zijn interessanter en zien er op verschillende tijdstippen van de dag anders uit door de verandering van het licht. Dit is een wat technisch verhaal, en misschien niet helemaal duidelijk. Als u er meer over wilt weten, vraag dan advies bij een goede verf- of schilderszaak. Maar het belangrijkste van alles is dat u een kleur kiest die u ongelooflijk mooi vindt.

Aubergine en een limekleurige bank combineren goed. Als het uitgangspunt voor de kleuren in uw nieuwe woonkamer grijs/paarse meubels en een lime kleurige bank zijn (met zwarte en zilverkleurige accessoires, maar die passen bij veel kleuren), kunt u in plaats van een aubergine kleur iets zoeken in geelgroen (een limekleur dus) of als u van een flink contrast houdt rood. Geelgroen is een warme, zonnige kleur die goed past bij donkerbruinen en ook bij zwart. Wilt u een muur of muurvlak accentueren, kies dan een wat felle en donkerdere geelgroen op een kleiner vlak. De rest van de wand en de tegenoverliggende muur zou ik dan in een bijpassende offwhite of hele lichte limekleur schilderen. U kunt ook beide wanden in een wat vergrijsde niet te donkere limekleur schilderen. Kiest u voor rood, bij uitstek een warme kleur en mooi contrasterend bij uw limekleurige bank, dan zou ik één kleiner muurvlak in die kleur verven (een muurvlak achter de bank bijvoorbeeld) en de rest van de wanden in een offwhite met een zweem geelgroen erin. Wat de beste keus is, hoe de verhouding moet worden en hoe donker of licht de kleuren, hangt af van de indeling van de ruimte, de lichtinval, uw voorkeur en de vloer! Wat voor vloer komt er te liggen? De vloer is erg bepalend voor een ruimte omdat dat net als de muren een groot oppervlak beslaat. Een ander kleurmogelijkheid bij de kleuren van uw meubels en accessoires voor de wand is een grijs. Of een combinatie van grijs en geelgroen of grijs en rood. Voor een zonnig effect kiest u een geelgroen, bijvoorbeeld de kleuren Zon 0540-G80Y of Contact 1030-G90Y of Allure 1010-G80Y van Histor. Het is belangrijk dat de verfkleuren voor de wanden goed worden afgestemd op de kleuren van de bank en de grijs/paarse meubels. En de vloer niet te vergeten! De kleurnummers die ik noem zijn slechts suggesties.

Ik geef u nog wat algemene tips over kleur en kleurgebruik.

·         Het is aan te raden een kleurenplan te maken voordat een ruimte wordt ingericht. Een kleurenschema voor een ruimte kan gemakkelijk vijf of zes kleuren bevatten. Een aantal lichtere tinten, een (of twee) accent kleuren en één of twee donkere kleuren. Betrek in het kleurenplan alle materialen zoals gordijnen, vloer en bekledingsstoffen, meubels en voorwerpen die in de kamer komen.

·         De makkelijkste manier om kleuren te combineren is ton sur ton. Neem twee of meer tinten van dezelfde kleurtoon, dus in lichte en donkere variaties. Hoe meer tinten verschil de kleuren onderling hebben, hoe meer aandacht de combinatie trekt. En andersom, hoe dichter de kleuren bij elkaar liggen, hoe rustiger het oogt.

·         Voor actie en spanning kies je complementaire kleuren, bijvoorbeeld limegroen met rood of citroengeel met paarsblauw.

·         Kleuren hebben een ruimtelijke werking. Zo laten donkere kleuren een ruimte kleiner lijken, en hebben lichte tinten een ruimtelijk effect. Verder is het zo dat warme kleuren (rood, geel, oranje) op je af komen en een ruimte dus kleiner laten lijken. Een muur in een koele tint (blauw, paars, de meeste groenen) daarentegen lijkt te wijken, waardoor de muur verder weg lijkt.

·         Voor kleine ruimtes raad ik af grote contrasten te gebruiken op grote oppervlakken. In een kleine ruimte wordt dat erg onrustig. Mooi op elkaar afgestemde kleuren zijn hier het beste. Bovendien lijkt een kleine ruimte groter als de muren verschillende, net andere kleurtonen hebben. 

·         Houdt er verder rekening mee dat donkere en felle kleuren in het zonlicht lichter en fletser lijken. Een ruimte op het zuiden met grote ramen, kan dus meer kleur “hebben” dan een ruimte met weinig daglicht op het noorden.

·         Welke wanden een donkere kleur krijgen en welke lichter blijven, hangt af van de afmetingen van de kamer. Een smalle langwerpige kamer, lijkt nog smaller en langer als de lange wanden donker worden geschilderd. Niet doen dus. Houd die lange wanden overwegend licht. Geef in zo’n ruimte de korte wanden een donkerdere kleur (’s avonds kunnen de gordijnen voor dit effect zogen) en/of breng één of twee donkere kleurvlakken aan op de lange lichte wanden. Met die kleurvlakken wordt ook de lengte van die wand gebroken.

·         Het plafond kan het beste wit worden geschilderd, tenzij de kamer heel hoog is. Dan is een (donkere) kleur beter. Daarmee wordt het plafond voor het zicht verlaagd.

·         Als kozijnen en deurposten (en/of deuren) in de kleur van de wand worden geschilderd, vallen ze niet op. Dat geeft een rustig beeld. Is het de bedoeling dat ze worden geaccentueerd, geef ze dan een andere of contrasterende kleur.

·         Haal verfstalen in huis en bekijk ter plekke hoe de kleuren eruit zien, hoe ze bij elkaar passen en hoe ze elkaar onderling beïnvloeden. Leg er ook de stoffen en andere materialen naast. Bekijk kleuren zowel overdag als bij kunstlicht, een groot verschil.

·         Bekijk verfkleuren voor de wand niet van boven maar houdt ze rechtop tegen de muur. Als de kleurstalen op tafel liggen valt er meer licht op, en lijken de kleuren wat lichter.

Veel succes.

Met vriendelijke groet,

Merel Havenaar

Havenaar Interieurs
Oranje Nassaulaan 123
2051 HL Overveen
t 023 – 5269002
f 023 – 5269004
e info@havenaarinterieurs.nl
w
www.havenaarinterieurs.nl

 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Welke kleur gaat niet vervelen en geeft warmte?:

welke soort sauna?
      [Gesteld in Sauna]
2007-05-04 11:43:09
subsidie
      [Gesteld in Duurzame Energie]
2007-09-20 14:01:09
kan ik subsidie krijgen voor een warmtepomp
      [Gesteld in Duurzame Energie]
2007-10-11 21:48:43
Is er subsidie op toepassing warmtepomp part.
      [Gesteld in Duurzame Energie]
2007-10-21 10:21:58
subsidiemogelijkheden voor aanschaf warmtepomp
      [Gesteld in Duurzame Energie]
2007-11-21 14:48:23

Gemiddelde score Interieur-Noord Holland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+