Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Huisdieren » Honden
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Honden en krijg online een antwoord van de specialist in Honden

Zelf een vraag over Honden? Klik hier.
Meer vragen over Honden.
De huidige beheerder van de rubriek Honden:
Naam: Elizabeth Koper van Elten
Bedrijf: Hondentrimsalon
Reactiesnelheid: 10 uur
Waardering: 7.7 (van max. 10)
Meer informatie over Elizabeth Koper van Elten vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over HondenVragen over Honden via RSS. Klik hier.
RSS over Honden op jouw website?Vragen over Honden op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over HondenVragen over Honden via E-mail. Klik hier.

Oudste kind bang voor pup. Moet de pup weg?

[Gesteld op: 24-11-2008]

Toelichting:
Onze jongste 2 kinderen (bijna 4 en bijna 2) zijn dol op dieren en wijzelf ook, daarom hebben we vorige week een pup gekocht. Maar de oudste (bijna 5) blijkt nu doodsbenauwd. Ze gilt en rent weg en springt op de tafel van angst, kruipt weg en wil steeds dat de pup weggaat. Maar als 1 van ons de pup vasthoudt durft ze wel voorzichtig te aaien, zolang de pup haar maar niet aankijkt. Hoelang kan dit gaan duren, kunnen we er iets aan doen of moet de pup weer weg? Onze dochter heeft toen ze 1 jaar was een lik gehad van een grote hond, vanaf die tijd moet ze er niet zo veel van hebben, maar wij dachten zo haar angst te kunnen en helpen overwinnen. Niet dus... Willen de pup graag houden maar niet ten koste van ons kind. Denkt u dat het nog beter gaat worden of is dit hopeloos? Hadden zelf gedacht om het nog een week of 2 aan te zien. De pup zit trouwens in een kamerkenneltje, zogauw ze los mag lopen (buiten of binnen) is het gillen en huilen. Ben zelf 6 maanden zwanger en nu vraagt ze steeds 'als de baby komt is de hond dan weg?' Vinden het zo sneu voor haar, maar de hond kan er niets aan doen, ze is erg lief en kinderen gewend. Het is een klein blijvende hond, dus een heel klein pupje. Wat moeten we hiermee? Ben er zelf wel een beetje klaar mee, mijn kind gaat voor een hond. Alvast bedankt!
Mvg H.
Antwoord:

Beste H.

Allereerst gefeliciteerd met de zwangerschap. Maar wat een vervelende situatie. Ik kan u wel mijn visie van deze kwestie geven, maar ik zou u ook willen vragen om deze vraag bij een adviseur neer te leggen die gespecialiseerd is in kindergedrag. Dit omdat er eigenlijk niks is met het gedrag van de pup, maar het betreft wel de angst van uw dochter. Dit valt dus eigenlijk buiten mijn gebied.

Ik zal u in ieder geval wel mijn visie van dit probleem geven, maar let wel. Het is dus geen specialistisch antwoord.

U kunt eventueel proberen om aan uw dochter te vragen waarom zij zelf denkt waarom ze zo bang is en wat er volgens haar moet gebeuren waardoor zij ook leuk met de pup kan spelen...misschien komt ze met ideetjes waar uzelf nog niet aan had gedacht...Misschien is de enige optie voor haar dat de hond weg moet, maar probeer eventueel met haar het over de opties tot verbetering te hebben.

ook bij kinderen kunnen bloesemremedies worden toegepast voor angsten icm een bepaalde training. Waarschijnlijk zit er bij gratisadviseurs ook wel een specialist op het gebied van bloesemremedies en kinderen. Vaak kan dat net het zetje bieden om de angsten wat te relativeren.

Het is natuurlijk altijd mogelijk dat het inderdaad niet verbeterd, maar helaas kan ik dat niet bepalen. Ik hoop in ieder geval dat u een passend advies van de "kinder-adviseur" krijgt waar u iets mee kunt. En dat de pup mag blijven (aangezien dat wilt zeggen dat ze d'r angsten heeft leren of leert te overwinnen)

In ieder geval heel erg veel succes gewenst met deze vervelende kwestie.

Met vriendelijke groeten,

Katja Springintveld-Stolwijk

Diergezondheidsadviseuse/diertherapeute

PS: mocht u uiteindelijk de pup moeten wegdoen naar een ander liefhebbend gezin, dan zou ik u als advies willen meegeven om de pup vlak voor tot enkele tijd na de overplaatsing een bloesemremedie toe te dienen, aangezien sommige overplaatsingen zelfs tot op latere leeftijd niet volledig zijn verwerkt en dit kan weer leiden tot probleemgedrag (bijv. v erlatingsangst) (voor eventuele info kunt u mij bereiken via katja@canisfeles.nl) Maar ik hoop dat dit niet nodig is. Nogmaals succes

 

 
Reactie vraagsteller:
Hartelijk dank! Ik heb de vraag al verstuurd aan een adviseur voor vragen over kinderen. Zal dat antwoord even afwachten. Het is inmiddels nog hetzelfde. We vinden het zelf ook heel moeilijk, gisteren gaf onze dochter zelfs aan dat ze ergens anders wou wonen, waar ze geen hondje hebben... Dat trof behoorlijk diep, wat doen we zo'n kind ook aan. Maar we kunnen niet te lang afwachten, de andere 2 kinderen vinden het super zo'n beestje en zou ze straks weg moeten dan kan het beter niet te lang duren omdat ze anders zich ook erg gaan hechten en we weer andere problemen krijgen. We zullen dan in ieder geval proberen een leuk tehuis te zoeken voor de pup, want hier zit hij nu de halve dag in een hokje en dat is ook geen leven. Maar u wordt in ieder geval hartelijk bedankt voor uw reactie, we wachten de reactie van de kinderadviseur nog even af en ik hoop dat we tot de goede beslissing komen.
Met vriendelijke groet, H
 
Antwoord Beheerder:
Excuses voor de late beantwoording, helaas ben ik door hardnekkige griep een tijdje uit de running geweest...


Ik hoop dat u inmiddels een goed antwoord heeft gehad van de adviseur voor kinderen, zodat u een weloverwogen beslissing heeft kunnen/kan nemen. Ik kan me heel goed voorstellen dat de opmerking van uw dochter u flink heeft geraakt. Nogmaals heel veel succes gewenst in deze situatie.

Met vriendelijke groeten,
Katja Springintveld-Stolwijk
Diergezondheidsadviseuse/diertherapeute
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Honden:
Bewegingsprobleem Hond
Hondengedrag
Hondenopvoeding
Hondensporten
Hondentrimmen
Hondenvoeding
PuppiesGerelateerde vragen aan Oudste kind bang voor pup. Moet de pup weg?:

Diagnose Ontwikkelingsachterstand, hoe gaat dat?
      [Gesteld in Groei & Ontwikkeling]
2007-06-11 14:42:50
Leeftijd dat kind zelf mag bepalen waar hij woont
      [Gesteld in Kinderbescherming]
2009-02-14 12:35:16
niet erkent, geen alimentatie?
      [Gesteld in Persoonsrecht en familierecht]
2010-10-14 16:02:38
Verhuizen met moeder naar duitsland na scheiding.
      [Gesteld in Kinderpsychologie]
2011-02-03 14:20:09
zoon heeft problemen wisselmoment co-ouderschap
      [Gesteld in Kinderpsychologie]
2012-02-09 14:50:08

Gemiddelde score Honden: 7.7 (752x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+