Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Doe Het Zelf
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Doe het zelf en krijg online een antwoord van de specialist in Doe het zelf

Zelf een vraag over Doe het zelf? Klik hier.
Meer vragen over Doe het zelf.
De huidige beheerder van de rubriek Doe het zelf:
Naam: Geert Leusman
Bedrijf: -
Reactiesnelheid: 877 uur
Waardering: 0.0 (van max. 10)
Meer informatie over Geert Leusman vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Doe het zelfVragen over Doe het zelf via RSS. Klik hier.
RSS over Doe het zelf op jouw website?Vragen over Doe het zelf op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Doe het zelfVragen over Doe het zelf via E-mail. Klik hier.

Hoe herstel je scheuren in stucwerk

[Gesteld op: 23-11-2008]

Toelichting:
Wij hadden aardig wat scheuren in ons stucwerk op gipsplaten. Na enig aandringen van onze kant, heeft onze aannemer dit laten oplossen door de schilder. Echter na een halve week verschenen de scheuren opnieuw, sommige in iets mindere mate dan voor de herstelwerkzaamheden, maar nog steeds behoorlijk zichtbaar. De schilder heeft de scheuren dichtgezet met iets? en vervolgens eroverheen geschilderd. Wellicht is hier de verkeerder oplossing gezocht?

Stucwerk betekent hier dat alleen de naden tussen de gipswanden gestuct zijn. Is het geheel hierdoor gevoeliger voor het ontstaan van scheuren dan in een situatie waar de wanden geheel gestuct zouden zijn?

Wat wordt eigenlijk verstaan onder krimp- en haarscheuren? Bij ons betreft het verticale scheuren van plafond tot vloer, voornamelijk op de naden van de gipsplaten. Valt dit hier ook onder?
Antwoord:

Goedemorgen,

Normaal gesproken wordtt er op de naden van de gipsplaten een kunststof "krimpnetje" geplakt waardoor scheuren tegengegaan wordt. Als je de gipsplaten bekijkt zie je ook dat de plaat aan beide zijden iets dunner is, de eerste paar centimter. Dit is precies de ruimte voor dat band en het stucmiddel. Als er geen band gebruikt is zal het gaan scheuren. scheurt het ook nog met band dan is dat wel vreemd. Wellicht een ouder gebouw met houten vloeren?

Goedemiddag,

Dit is inderdaad het bandje ter voorkoming van krimp. Hier kan het dus niet aan liggen.Het kan natuurlijk zijn dat de nieuwe aanbouw zich zet, een normale werking bij nieuwbouw en bij aanbouwen. het gebouw "zet"zich onder invloed van temperatuur, weer, vocht, ondergrond, gebruik etc.... Hierdoor kan er na de oplevering een scheurtje onstaan, her en der. Op zich niet zorgelijk want na de zetting is het goed.

Bij een aanbouw op hout zal de werking langer zijn dan bij betonbouw. Afhankelijk van ook de zwaarte van de houten constructie kan er ook tijdens het gebruik een scheurtje ontstaan. Een metal-stud wandje met gipsplaten op een underlayment vloer met balklaag zal eerder gaan werken dan een zelfde wand op een beton vloer.  Ook tijdens het gebruik zal dit meespelen. veel zwaar gebruik op hout heeft meer effect op de wanden dan op een betonvloer.

De vraag achteraf is natuurlijk altijd of het binnen het budget op een andere wijz e gemaakt kan worden. Beton bouw is in dit soort gevallen altijd duurder en zwaarder dan een houten aanbouw.

 

 

 

Succes 

 
Reactie vraagsteller:
De stucadoor heeft dat band/een soort van gaasnetje inderdaad gebruikt. Ik weet niet of dit overal het geval is geweest.

Het gaat niet om een oud huis, maar om een nieuwe aanbouw boven met een houten vloer. (= gebouwd aan een bestaand nieuwbouw huis van 20 jaar oud ) Verklaart dit dan de scheurvorming, had dit voorkomen kunnen worden en hoe herstel je het dan nu?

 
Antwoord Beheerder:
Waasrchijlijk ligt het dan toch gewoon aan de normale zetting van de aanbouw. Dat is ook een beetje het nadeel van de snelle bouw van tegenwoordig, materialen hebben niet meer de tijd te acclimatiseren en te zetten.

Oplossing, gewoon een jaar over late nstaan en dan de naadjes repareren. Scheurt het dan weer dan komt het door de houten vloer die altijd blijft werken, dus ook de wanden meeneemt.

Succes
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Doe het zelf:
Breien
Domotica
Kitten & Lijmen
Poppen Maken
Riolering
Stukadoren
VerfGerelateerde vragen aan Hoe herstel je scheuren in stucwerk:

ik heb reeds 7 jaar cvs !
      [Gesteld in Chronisch Vermoeidheidssyndroom]
2007-03-03 19:00:01
risico's bilvergroting
      [Gesteld in Plastische Chirurgie]
2008-02-28 19:39:51
Aan wie moet het schadebedrag worden uitgekeerd?
      [Gesteld in Vereniging van Eigenaren]
2009-07-17 21:00:53
wel recht en alle bewijs, maar geen betaling ?
      [Gesteld in Privaatrecht]
2010-04-16 17:27:51
Mag/moet ik gedeeltelijk beter gemeld worden?
      [Gesteld in Verzuim]
2012-11-15 23:12:01

Gemiddelde score Doe het zelf: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+