Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Personeelsmanagement » Personeelsmanagement-Overijssel
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Personeelsmanagement-Overijssel en krijg online een antwoord van de specialist in Personeelsmanagement-Overijssel

Zelf een vraag over Personeelsmanagement-Overijssel? Klik hier.
Meer vragen over Personeelsmanagement-Overijssel.
De huidige beheerder van de rubriek Personeelsmanagement-Overijssel:
Naam: Herman Albersen
Bedrijf: De rechtspratkijk nederland
Reactiesnelheid: 81 uur
Waardering: 8.5 (van max. 10)
Meer informatie over Herman Albersen vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Personeelsmanagement-OverijsselVragen over Personeelsmanagement-Overijssel via RSS. Klik hier.
RSS over Personeelsmanagement-Overijssel op jouw website?Vragen over Personeelsmanagement-Overijssel op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Personeelsmanagement-OverijsselVragen over Personeelsmanagement-Overijssel via E-mail. Klik hier.

heb ik recht op nieuwe contract?

[Gesteld op: 21-11-2008]

Toelichting:
sinds februari 2008, en na het plotseling vertrek van ons controller tevens salarisadministrateur, kreeg ik het verzoek van ons Hoofd P&O de salarissen te regelen. Ik had net mijn PDL diploma en was er geen tijd om mij in te werken, dus ik heb het allemaal zelf moeten doen. mijn werkgever is uitermate tevreden over mijn bijzondere prestatie, maar hij wil tot op heden dat niet vertalen in een nieuwe contract met de daarbij behorende salaris. naast salarisadministratie heb ik ook veel meer dingen overgenomen van mijn ex- chef. mijn werkgever geeft als reden het verslechterde werksfeer tussen mij en de ander collega's sinds het vertrek van de ex-chef en wil tot begin volgende jaar wachten, ik vind het geen goede argument, volgens ons CAO, had ik na 6 weken al recht op 50% toeslag en na 12 weken en volledige vergoeding. ik weet alleen niet hoe dwingend z'n CAO kan zijn. ik werk nog steeds met mijn oud contract en mijn oud salaris, als administratieve medewerkster, bruto 2060 euro, 40 u/w. met het gevoel van onderwaardering.
hoe kan ik mijn werkgever zover krijgen dat ik toch marktconform beloning krijg, heb ik dan wel of geen recht op nieuwe contract en salarisverhoging? ik werk al sinds 2002 in het bedrijf en heb een vaste aanstelling.
en over de verslechterde weksfeer ben ik ook van mening dat de werkgever ieen beetje verantwoordelijk is voor een goede collegiale werksfeer, maar wat mijn werkgever doet, is mij het alleen voor later vechten, onder de motto van jullie moeten samenwerken, dus zoeken jullie het maar uit. mijn vraag is: hoe kan ik deze situatie het beste aanpakken? of is het beter ergens anders te gaan solliciteren?
bij voorbat dank,
Antwoord:

Geachte mevrouw/mijnheer,

Ik kan me goed voorstellen dat dit geen prettige situatie is. De vraag of het beter is om ergens anders te gaan solliciteren kan ik niet voor u beantwoorden. U kunt zelf het beste bepalen of u zich thuis voelt binnen het bedrijf.

M.b.t. dwingend recht cao's het volgende:

Er zijn drie soorten CAO bepalingen. In deze zijn de normatieve bepalingen van belang. Dat wil zeggen zij regelen rechten en plichten voor de individuele werkgever en de individuele werknemer ten opzichte van elkaar. Deze CAO bepalingen normeren de arbeidsovereenkomst en hebben bijvoorbeeld betrekking op beloning en het aantal vakantiedagen.

Gebonden aan de cao: de georganiseerde werkgever en werknemer. De georganiseerde werkgever en de georganiseerde werknemer zijn gebonden aan de normatieve cao-bepalingen. De normatieve cao-bepalingen werken op grond van art. 12 en 13 van de WCAO dwingend door in een arbeidsovereenkomst tussen de werkgever en werknemer.

In het geval van een ongeorganiseerde werkgever en een (georganiseerde /ongeorganiseerde) werknemer geldt voor beide partijen dat zij niet gebonden zijn aan een cao, tenzij de cao algemeen verbindend is verklaard. 

Omdat mij niet bekend is of uw werkgever aangesloten is bij een werkgeversorganisatie en of we praten over een algemeen bindend verklaarde  CAO kan ik uw vraag m.b.t. o.a. uw rechten op een toeslag niet beantwoorden.

Als u mij aan kunt geven om welke CAO het gaat kan ik nog even nakijken of die CAO algemeen verbindend is verklaard en daarmee van toepassing is.

 

met vriendelijke groet,

Ingrid Stalknecht

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan heb ik recht op nieuwe contract?:

Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
Van wie zijn nu de uitzendrechten van het voetbal?
      [Gesteld in Sportrecht]
2009-12-02 20:49:21
portretrecht ja of nee?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-19 16:48:08
Woonland Belgie ww uitkering Nederland.
      [Gesteld in Europees recht]
2011-01-27 12:25:31
Leeftijd dat kind zelf mag bepalen waar hij woont
      [Gesteld in Kinderbescherming]
2009-02-14 12:35:16

Gemiddelde score Personeelsmanagement-Overijssel: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+