Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Interieur » Interieur-Utrecht
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Interieur-Utrecht en krijg online een antwoord van de specialist in Interieur-Utrecht

Zelf een vraag over Interieur-Utrecht? Klik hier.
Meer vragen over Interieur-Utrecht.

Beheerder worden?

De rubriek Interieur-Utrecht heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Interieur-Utrecht Klik hier.

RSS over Interieur-UtrechtVragen over Interieur-Utrecht via RSS. Klik hier.
RSS over Interieur-Utrecht op jouw website?Vragen over Interieur-Utrecht op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Interieur-UtrechtVragen over Interieur-Utrecht via E-mail. Klik hier.

Forel en Lei óf Forel en Leem

[Gesteld op: 20-11-2008]

Toelichting:
Wij willen de muren in onze woonkamer de kleur forel (histor) geven. Daar willen we een "donkerder" grijs bij doen. We zijn aan het twijfelen tussen Lei en Leem (Histor). Er wordt dus geen andere kleur gebruikt in de woonkamer. De vloer is zeer licht (wit eiken) en het plafond blijft wit. De woonkamer grenst aan de tuin die op het zuid westen ligt. De woonkamer is vrij licht dus. De twijfel zit met name of de combi forel en lei wel kan (te weinig contrast?) en dat de kleur leem te donker wordt.
Antwoord:

Hebben jullie al eerder via gratis adviseurs een vraag gesteld? Het kiezen van kleuren valt niet mee hé.   De kleuren Lei en Leem van Histor passen prachtig bij Forel, en als jullie een harmonieus en rustig interieur willen, zijn ton sur ton kleuren (verschillende kleurnuances van één kleur) de juiste keus. Hoe dichter de tinten bij elkaar liggen, hoe rustiger het oogt. Hoe meer verschil er onderling is, hoe meer aandacht de combinatie krijgt. Voor kleine ruimtes raad ik aan voor muren mooi op elkaar afgestemde kleuren te gebruiken, die net een andere kleurtoon hebben. Dan oogt de ruimte groter. Forel en lei geven een heel subtiel verschil, bij gebruik van forel en leem wordt het contrast iets duidelijker. Verder hangt het er ook vanaf waar je welke kleur gebruikt. Niet alle muren in één ruimte krijgen evenveel licht. En kleine onderlinge kleurverschillen kunnen dan helemaal wegvallen of juist versterkt worden. Zo zal de muur met ramen erin donkerder ogen dan de aangrenzende muur waar het licht op valt. Bij gebruik van dezelfde verfkleur op deze muren, lijkt de muur met de ramen donkerder.

Willen jullie een woonkamer met wat meer actie en spanning, dan zijn lei of leem op de wand in combinatie met forel minder geschikt. Kies dan liever een veel donkerdere of lichtere kleur uit deze reeks van histor, bijvoorbeeld rendier of mus, of de veel lichtere kleur loom. Maar forel samen met wit is ook mooi en contrasteert goed. (één wand in de kleur forel en de rest in een bijpassende wittint, geeft ook diepte en spanning aan de ruimte) Als jullie kiezen voor een stuk donkerdere kleur bij forel, schilder dan niet meer dan één wand daarin of verf een vlak op de muur in die kleur. Deze muur of het vlak trekt de aandacht en geeft spanning aan de ruimte. Een combinatie van forel met lei of leem en een donkerdere kleur is ook mogelijk. Dus wanden in twee dicht bij elkaar liggende kleurnuances (forel en lei of leem) en een veel donkerder muurvlak, bijvoorbeeld achter de bank van een lange wand in de kleur mus. Hiermee breek je ook de lengte van de wand. Natuurlijk zijn de meubels in de ruimte ook bepalend voor de sfeer. Ook hiermee kun je spelen met kleurcontrasten, en zo meubels extra laten opvallen of juist niet. Dus muren in twee kleuren die dicht bij elkaar liggen, met daarbij enkele qua kleur (en/of vorm) opvallend contrasterende meubels, geven ook spanning aan de ruimte.

Hoop dat jullie er nu uitkomen! Anders help ik jullie graag verder buiten gratis adviseurs om. Met behulp van foto’s, een plattegrond en/of een bezoek aan jullie woning, komen we er vast uit.

Veel succes.

Merel Havenaar
Havenaar Interieurs
Oranje Nassaulaan 123
2051 HL Overveen
t 023 – 5269002
f 023 – 5269004
e info@havenaarinterieurs.nl
w
www.havenaarinterieurs.nl

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Forel en Lei óf Forel en Leem:

Ik wil een andere kleur od de muur in de wookamer.
      [Gesteld in Interieur-Utrecht]
2009-08-16 09:52:27
forel of fusie
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2009-09-22 11:14:39
Kleur Forel van Histor en wit
      [Gesteld in Interieur-Utrecht]
2010-04-17 23:02:44
Histor Leem of Lei
      [Gesteld in Interieur]
2011-06-03 21:14:17
Wordt het niet te donker?
      [Gesteld in Interieur-Overijssel]
2011-06-15 17:43:58

Gemiddelde score Interieur-Utrecht: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258136
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+