Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Voeding
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Voeding en krijg online een antwoord van de specialist in Voeding

Zelf een vraag over Voeding? Klik hier.
Meer vragen over Voeding.
De huidige beheerder van de rubriek Voeding:
Naam: Roel Wouters
Bedrijf: Personalpower
Reactiesnelheid: 216 uur
Waardering: 7.0 (van max. 10)
Meer informatie over Roel Wouters vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over VoedingVragen over Voeding via RSS. Klik hier.
RSS over Voeding op jouw website?Vragen over Voeding op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over VoedingVragen over Voeding via E-mail. Klik hier.

Ik ben door ziekte in 1 week 10 kilo afgevallen

[Gesteld op: 03-05-2007]

Toelichting:
Ik ben door ziekt in ÚÚn week tien kilo afgevallen. Natuurlijk is dit niet gezond, mijn lichaam heeft nu de nodige tekorten. Die tien kilo kan ik makkelijk missen, dat is het probleem niet. Maar ik vermijd nu alle producten die slijmvorming geven. Dus zuivel en suiker. Verder proef ik vrijwel niets zodat ik ook niet gestimuleerd wordt om te eten. Momenteel eet ik vrij weinig nl. twee stuks fruit en een warme maaltijd. Het is van groot belang dat mijn lichaam de tekorten kan aanvullen, nu is dat niet het geval. Graag tips.
Antwoord:
Het is inderdaad best veel om 10 kilo in een week af te vallen. Ik kan uit jouw berichtje niet opmaken of je aan een chronische ziekte lijdt of een tijdelijk probleem. En ook niet aan welke ziekte. Het hoeft op zich geen probleem te zijn om bepaalde voedingsmiddelen te schrappen. Veel voedingsmiddelen zijn te vervangen. Suiker heeft een mens niet nodig. Dit kan je veilig achterwege laten. Zuivel is ook goed te vervangen door producten die minder slijmvorming geven. Hier kan je bijvoorbeeld denken aan sojamelk of rijstemelk. Het is trouwens een misverstand dat de mens afhankelijk is van zuivelproducten om aan voldoende calcium (kalk) te komen. Er zijn veel goede bronnen van calcium. Het is zelfs door verschillende onderzoeken bewezen dat plantaardige calciumbronnen beter worden opgenomen door de bronnen dan de dierlijke bronnen (melk e.d.) je zou dan vooral kunnen denken aan de groene groenten. Bijvoorbeeld broccoli, andijvie.

Als je niet veel trek hebt om te eten zou zou het goed zijn om te kijken in welke omstandigheden je het prettigste eet. Is dit in gezelschap of alleen. Is dit binnen of in de tuin / balkon / elders. Wat vind je lekker om te eten. Je hoeft namelijk niet alles te schrappen wat je lekker vind. Vaak is het belangrijker om met mate gevarieerd te eten. Op deze manier om je makkelijker aan je voedingsstoffen dan als je ÚÚn enkel product eet. Probeer elke twee uur een klein hapje te eten. En wat vooral belangrijk is, sla het ontbijt niet over. Ontbijten brengt je spijsverteringsstelsel op gang en dit is vooral met dit soort klachten erg belangrijk. Vooral vezelproducten helpen hierbij. Maar je zou ook kunnen denken aan bijvoorbeeld rijstemelk met een graanproduct als brinta.

Als de problemen echt chronisch zijn kan het soms handig zijn om begeleiding te krijgen van een diŰtist(e). Zij kan dan begeleiding geven bij het samenstellen van een zo verantwoord mogelijk voedingspatroon die helemaal in afgesteld op uw persoonlijkheid, behoeften en beperkingen. Bij chronische problemen kan soms ook gedacht worden aan voedingssupplementen die eventueel wat tekorten aan kunnen vullen.

En u schreef al dat u de afgevallen kilo's wel kan missen. Wellicht heeft u overgewicht. Blijf in het oog houden dat ook mensen met overgewicht goede voedingstekorten op kunnen lopen door het verliezen van kilo's. Vaak wordt, door de persoon zelf en ook door te omgeving, positief gekeken naar de veroren kilo's. Maar als de kilo's te snel verloren worden kunnen er inderdaad flinke ondervoeding onstaan. Het is dus helemaal terecht dat u deze vraag heeft voorgelegd. Hiervoor mijn complimenten.

Ik hoop uw vraag voldoende beantwoord te hebben.

Veel kracht, wamte en moed in uw levensproces

Warme groet, Brigitte

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Voeding:
Cholesterol
DiŰtetiek
Kindervoeding
Natuurlijke Voeding
Overgewicht
SportvoedingGerelateerde vragen aan Ik ben door ziekte in 1 week 10 kilo afgevallen:

oznur
      [Gesteld in Plastische Chirurgie]
2007-03-13 23:37:04
WAT IS VCS
      [Gesteld in Chronisch Vermoeidheidssyndroom]
2007-10-11 23:00:27
Wat vraagjes
      [Gesteld in Fitness]
2007-12-06 21:26:16
Hoe kan ik afvallen?
      [Gesteld in Afvallen-Noord Holland]
2008-02-19 14:12:00
Ingehouden verlofuren bij ziekte
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Zuid Holland]
2012-09-03 20:42:59

Gemiddelde score Voeding: 7.0 (90x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • kunst expertise
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  257472
  Beheerders:  1025

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  168 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+