Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Neurologische Stoornissen » Chronisch Vermoeidheidssyndroom
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Chronisch Vermoeidheidssyndroom en krijg online een antwoord van de specialist in Chronisch Vermoeidheidssyndroom

Zelf een vraag over Chronisch Vermoeidheidssyndroom? Klik hier.
Meer vragen over Chronisch Vermoeidheidssyndroom.

Beheerder worden?

De rubriek Chronisch Vermoeidheidssyndroom heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Chronisch Vermoeidheidssyndroom Klik hier.

RSS over Chronisch VermoeidheidssyndroomVragen over Chronisch Vermoeidheidssyndroom via RSS. Klik hier.
RSS over Chronisch Vermoeidheidssyndroom op jouw website?Vragen over Chronisch Vermoeidheidssyndroom op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Chronisch VermoeidheidssyndroomVragen over Chronisch Vermoeidheidssyndroom via E-mail. Klik hier.

Cystic Fibrosis of CVS ?? Part 2, sorry....

[Gesteld op: 13-12-2006]

Toelichting:
Wellicht nog goed te vermelden dat ik alleen het meest licht verteerbare voedsel verdraag. Intolerantie voor: Vitamines, Vis, Vlees (behalve kip en varken), soja, tarwe, fruit, sommige groenten, melkproducten, pro-biotica. Ja, ik leef nog :-) wel maatje 34. Wel trek in eten, niet depressief, geen trauma's etc. (klachten lopen uiteen: neurologisch, rheumatologisch, immunologisch, pulmonaal, zonder medicatie allen progressief, allen gelijk toenemend/afnemend)
Antwoord:
Ook hier kan ik alleen maar aanraden u tot een specialist te richten. Ik kan niet via internet en op basis van de gegeven informatie een differentiaal diagnose stellen. Het is bealnrgijk dat deze specialist alle informatie naast elkaar legt en tot een algemeen besluit kan komen. Het helpt u niet verder wanneer artsen steeds een klein stukje bespreken.

Wanneer u uitsluitsel wil over de aanwezig van cystic fibrosis/ mucoviscidose moet u zich wenden tot een cystic fibrosis team in uw buurt of uw huisarts aanspreken over een doorverwijzing

Cystic Fibrosis is een ernstige aangeboren aandoening die (vooralsnog) niet te genezen is. De gemiddelde levensverwachting is momenteel ongeveer 40 jaar. In Nederland lijden zo'n 1300 mensen aan deze ziekte. CF is ÚÚn van de meest voorkomende erfelijke aandoeningen onder het blanke ras.
Een aantal van de belangrijkste verschijnselen die kunnen duiden op CF zijn: aanhoudend hoesten en slijm opgeven, stinkende vette ontlasting, sterk zout smakend zweet en terugkerende luchtweginfecties.
Cystic Fibrosis patiŰnten hebben altijd een verhoogd zoutgehalte in hun zweet. Door het zoutgehalte in het zweet te bepalen kan Cystic Fibrosis gediagnosticeerd worden. Bevestiging van Cystic Fibrosis dient te worden verkregen met een (kwantitatieve) zweettest uitgevoerd in een met de zweettest zeer ervaren laboratorium.

Hoe gaat de zweettest in zijn werk?
De zweettest is het meest gebruikte onderzoek om vast te stellen of iemand Cystic Fibrosis heeft. Via de zweettest wordt het zoutgehalte in het zweet bepaald. Deze test wordt gebruikt bij kleine en opgroeiende kinderen. Het is een onderzoek dat niet pijnlijk is. De test is bij volwassenen minder goed te interpreteren, omdat bij volwassenen zonder Cystic Fibrosis de hoeveelheid zout in het zweet hoger is dan bij kinderen.
Bij twijfel aan de uitslag van de zweettest of onmogelijkheid van uitvoering ervan kan een DNA-test gedaan worden ten behoeve van de diagnose.

Hoe gaat DNA-onderzoek in zijn werk?
Bij DNA-onderzoek wordt in het bloed onderzocht of het kind de erfelijke eigenschappen voor Cystic Fibrosis heeft.
De chromosomen bevatten onze erfelijke eigenschappen. Bij Cystic Fibrosis zijn er bepaalde kenmerken aan te tonen op de chromosomen. Bij DNA-onderzoek worden de chromosomen onderzocht. Uit deze test kan blijken of iemand geen, ÚÚn of twee CF-genen heeft. Alleen als er twee CF-genen gevonden worden, heeft iemand Cystic Fibrosis. Ook kan in veel gevallen via deze test worden bepaald om wÚlke stoornis van een CF-gen het gaat, bijvoorbeeld de (meest voorkomende) delta F508-mutatie of een andere mutatie. Niet alle mutaties zijn echter op te sporen. Maar een routine-test (die op delta F508 en een aantal andere vaak voorkomende Cystic Fibrosis-mutaties test) kan zo'n 90 procent van de dragers opsporen. Deze test wordt uitgevoerd in klinisch genetische centra. Als geen mutatie wordt gevonden, betekent deze uitslag dat iemand ˇf geen drager is ˇf drager is van een CF-gen dat de test niet kan opsporen. De kans op de laatste mogelijkheid is echter klein (ongeveer 1 op 200).
In geval van aanhoudende twijfel na toepassing van de zweettest en DNA-mutatie-analyse is het in ÚÚn gespecialiseerd CF-centrum in Nederland mogelijk potentiaalverschillen te meten in het neus- of het rectumslijmvlies.

Hoe gaat meting van de potentiaalverschillen in neus- of rectumslijmvlies in zijn werk?
Voor het neusonderzoek wordt een dun slangetje in de neus ingebracht; dit geeft een kriebelend gevoel. Metingen duren enkele minuten. Voor het rectumslijmvlies wordt een zuigbiopt uit de endeldarm genomen, hetgeen niet pijnlijk is en ook slechts enkele minuten in beslag neemt.Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Cystic Fibrosis of CVS ?? Part 2, sorry.... :

Ron, wat/hoe zouden we dit moeten bieden
      [Gesteld in Bridge]
2010-05-16 17:41:42
Spelbeheerder op Hyves sluit mensen uit, mag dat ?
      [Gesteld in Advocaten-Limburg]
2010-09-15 08:00:47
Hoe kan ik deze bunker kopen.
      [Gesteld in Bedrijfsruimten]
2011-12-24 15:33:47
Opening 1 hart, bijb. 1 SA, herb. 2 ruit.
      [Gesteld in Bridge]
2012-03-11 10:10:32
stopzetten beschermingsbewind
      [Gesteld in Bewindvoering]
2013-12-06 10:42:59

Gemiddelde score Chronisch Vermoeidheidssyndroom: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+