Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Neurologische Stoornissen » Chronisch Vermoeidheidssyndroom
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Chronisch Vermoeidheidssyndroom en krijg online een antwoord van de specialist in Chronisch Vermoeidheidssyndroom

Zelf een vraag over Chronisch Vermoeidheidssyndroom? Klik hier.
Meer vragen over Chronisch Vermoeidheidssyndroom.

Beheerder worden?

De rubriek Chronisch Vermoeidheidssyndroom heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Chronisch Vermoeidheidssyndroom Klik hier.

RSS over Chronisch VermoeidheidssyndroomVragen over Chronisch Vermoeidheidssyndroom via RSS. Klik hier.
RSS over Chronisch Vermoeidheidssyndroom op jouw website?Vragen over Chronisch Vermoeidheidssyndroom op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Chronisch VermoeidheidssyndroomVragen over Chronisch Vermoeidheidssyndroom via E-mail. Klik hier.

ik denk dat ik cvs heb

[Gesteld op: 13-12-2006]

Toelichting:
ik vermoedt dat ik cvs heb,na de diagnoses burn-out/pts syndroom en depressie blijkt het nu misschien add/ adhd te zijn. Ik weet het niet meer, ik voel me beroerd (Misselijkheid), extreme hoofdpijn en opvliegers, en de hele dag gapen.Soms kreeg ik een slaapaanval en voelde het net of stonden mijn armen in de brand en moest ik veel plassenmeestal sliep ik dan 14 tot 16 uur achter elkaar.Ik kan deze symptomen niet rijmen met cvs. al jaren heb ik fybriomalgie. Ik ben radeloos, ik slik nu ritalin en
Antwoord:
U kan zich het beste richten tot een specialist die een differentiaal diagnose kan stellen. Het is wel de aandoeningen, ziekten uit te sluiten die hetzelfde ziektebeeld geven. Via internet en op basis van de gegeven informatie ben ik helaas niet in staat een differentiaal diagnose te maken.

CVS is nog steeds gebaseerd op een aantal exclusiecriteria. CVS is een klinisch gedefinieerde aandoening die wordt gekenmerkt door een ernstige, invaliderende vermoeidheid en een combinatie van voornamelijk zelf gerapporteerde klachten (Fukuda et al, 1994). De diagnose kan slechts worden gesteld na uitsluiting van andere medische en psychiatrische oorzaken van vermoeidheid.
Bij gebrek aan een empirisch gefundeerde en algemeen aanvaarde wetenschappelijke definitie werden, op basis van consensus, exclusiecriteria ontwikkeld met als doel een homogene onderzoekspopulatie te creŰren.
Het Center for Disease Control and Prevention (CDC-USA) paste de oorspronkelijke CVS-criteria van 1988 aan in 1994. Het CDC wordt erkend als leidinggevende federale instantie die de gezondheid en veiligheid van mensen over de hele wereld vrijwaren. Volgens de nieuwe criteria dient er sprake te zijn van persisterende of terugkerende medisch onverklaarbare moeheid die een duidelijk beginpunt heeft, niet het gevolg is van geleverde inspanningen en niet significant vermindert door het nemen van rust. Er wordt een duidelijk onderscheid gemaakt tussen aanhoudende vermoeidheid (die meer dan ÚÚn maand duurt), chronische vermoeidheid (die meer dan zes maanden duurt) en idiopatische vermoeidheid (Fukuda et al, 1994). Tevens dient het familiaal, sociaal en professioneel functioneren ernstig beperkt te zijn omwille van de vermoeidheid. Een tweede voorwaarde houdt de aanwezigheid in van tenminste vier van de volgende acht symptomen : stoornissen in het korte termijn geheugen en/of de concentratie, keelpijn, pijnlijke en/of gevoelige lymfeklieren, spierpijn, pijn in verschillende gewrichten, niet-verkwikkende slaap, vermoeidheid die tenminste 24 uur aanhoudt na een relatief kleine inspanning en dit minstens gedurende 6 maanden.
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan ik denk dat ik cvs heb:

expres gekwetst nadat ik mij gekwetst voelde.
      [Gesteld in Boeddhisme]
2013-02-03 22:28:05
informatie over formele denkstoornis of wel FTD?
      [Gesteld in Psychologie]
2010-12-06 17:21:43
Denktijd bij het bridgen.
      [Gesteld in Bridge]
2014-03-25 08:40:59
Angst voor het uitgaan van mijn relatie
      [Gesteld in Psychologie]
2009-04-15 10:41:39
Ik vind MEDITATIE in het boeddhisme zo overbelicht
      [Gesteld in Boeddhisme]
2012-12-15 17:43:38

Gemiddelde score Chronisch Vermoeidheidssyndroom: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+