Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Interieur » Interieur-Noord Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Interieur-Noord Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Interieur-Noord Holland

Zelf een vraag over Interieur-Noord Holland? Klik hier.
Meer vragen over Interieur-Noord Holland.

Beheerder worden?

De rubriek Interieur-Noord Holland heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Interieur-Noord Holland Klik hier.

RSS over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Interieur-Noord Holland op jouw website?Vragen over Interieur-Noord Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via E-mail. Klik hier.

Welke kleur moet ik mijn muren verven.

[Gesteld op: 12-11-2008]

Toelichting:
Hoi Merel,

Heb een vraagje wij willen graag de muren in onze woonkamer een andere kleur geven.Alle muren zijn nu roomwit en het oogtzo saai en kil.

Mijn inrichting ziet er als volgt uit: houten vloer v-groef mahonie kleur, bank is bruin, hoogpolig creme tapijt vitrage is creme en gordijnen iets donker creme. De kamer heeft veel lichtinval.
Ik zou raag een gezellige woonkamer willen creeren maar hou ziet zo van geel/groen/rood etc denk zelf meer aan warme kleuren.

Zou u mij aub advies willen geven met de namen van de kleuren en welke kleur acc ik daarbij kan combineren.

Mijn dank is groot.
Antwoord:

Beste vragensteller,

Het geven van kleuradvies vanachter de computer heeft zijn beperkingen. Ik weet vaak niet over welke kleurtoon het gaat (welke kleur bruin heeft uw bank, is dat een licht of donkerbruin, een bruin met een rode of een groene ondertoon?), laat staan dat de kleurnuance duidelijk is. Om een goed kleuradvies te geven, is dat wel nodig. Daarom zal ik via gratis adviseurs ook zelden een specifieke kleur met nummer adviseren. De kans dat het niet goed is, is veel te groot. Maar geen nood. Met een woonkamer met witte, crème en bruintinten zijn er heel veel kleurmogelijkheden.

Als de ruimte mét een warme mahoniehouten vloer nu kil en saai overkomt, dan is het aanbrengen van kleur op de wanden een goed idee. In een ruimte met allemaal witte muren, gebeurt weinig. Dat is inderdaad al snel saai. Door één muur of een muurvlak een opvallende of wat donkerdere kleur te geven, ontstaat diepte en wordt de ruimte direct een stuk levendiger. U houdt van warme kleuren, maar niet zo van geel, groen en rood. Geel en rood zijn echter ook warme kleuren. Houdt u wel van oranje en warm paars of bedoelt u dat u niet zo van felle kleuren houdt en liever een naturelkleurig interieur wilt?

In dat laatste geval moet u vooral kijken naar vergrijsde tinten. Dat zijn kleuren waar weinig pigment in zit en waarvan het soms moeilijk te benoemen is wat voor kleur we zien. Maar vaak zijn dit juist intrigerende kleuren. Ik geef een paar voorbeelden:

·          grijstinten met een paarse kleurtoon Hoop S 2005-R20B en Teken S 4005-R20B van Histor of

·          grijsbruine tinten met een oranje ondertoon zoals Forel S 2005-Y50R, Klei  S 5005-Y50R van Histor of Elephant’s Breath van Farrow and Ball

·          de grijs-groengele tint Melodie 1005-G90Y van Histor

Wilt u toch wel wat kleur op de muur, dan raad ik u een lichte groengele kleur aan, bijvoorbeeld Zen S1010-G90Y of Balans 1020-G90Y van Histor. Dat zijn warme zonnige kleuren, die erg mooi staan bij bruin, vooral donkerbruin. Zachte warme enigzins vergrijsde paarstinten zullen ook een warm en mooi effect geven. Maar of dit goed past bij uw vloer en bank, hangt van de kleur bruin af. Oranje is ook nog een optie als muurkleur, maar dan zou ik op de muren een vrij lichte wittint met een oranje ondertoon toepassen en op één van de muren een groot oranje vlak. Als alle muren oranje worden geverfd, wordt het samen met uw mahoniehouten vloer te veel van het goede. Voor de juiste kleur oranje moet u zoeken naar een niet te donkere kleur die past bij het bruin van de bank en de vloer.

Ik geef nog wat algemene tips over kleur en kleurgebruik:

 ·          De makkelijkste manier om kleuren te combineren is ton sur ton. Neem twee of meer nuances  van dezelfde kleurtoon, dus in lichte en donkere variaties. Hoe meer tinten verschil de kleuren onderling hebben, hoe meer aandacht de combinatie trekt. En andersom, hoe dichter de kleuren bij elkaar liggen, hoe rustiger het oogt.

·          Voor actie en spanning worden complementaire kleuren gekozen, zoals bijvoorbeeld limegroen met rood of citroengeel met paarsblauw. Dat zijn kleuren die elkaar aanvullen en in de kleurencirkel bijna tegenover elkaar liggen

·          Kleuren hebben een ruimtelijke werking. Zo laten donkere kleuren een ruimte kleiner lijken, en hebben lichte tinten een ruimtelijk effect. Verder is het zo dat warme kleuren (rood, geel, oranje) op je af komen en een ruimte dus kleiner laten lijken. Een muur in een koele tint (blauw, paars, de meeste groenen) daarentegen lijkt te wijken, waardoor de muur verder weg lijkt.

·          Voor kleine ruimtes raad ik af grote contrasten te gebruiken op grote oppervlakken. In een kleine ruimte wordt dat erg onrustig. Mooi op elkaar afgestemde kleuren zijn hier het beste. Bovendien lijkt een kleine ruimte groter als de muren verschillende, net andere kleurnuances  hebben. 

·          Houdt er verder rekening mee dat donkere en felle kleuren in het zonlicht lichter en fletser lijken. Een ruimte op het zuiden met grote ramen, kan dus meer kleur “hebben” dan een ruimte met weinig daglicht op het noorden.

·          Welke wanden een donkere kleur krijgen en welke lichter blijven, hangt af van de afmetingen van de kamer. Een smalle langwerpige kamer, lijkt nog smaller en langer als de lange wanden donker worden geschilderd. Niet doen dus. Houd die lange wanden overwegend licht. Geef in zo’n ruimte de korte wanden een donkerdere kleur (’s avonds kunnen de gordijnen voor dit effect zogen) en/of breng één of twee donkere kleurvlakken aan op de lange lichte wanden. Met die kleurvlakken wordt ook de lengte van die wand gebroken.

·          Het plafond kan het beste wit worden geschilderd, tenzij de kamer heel hoog is. Dan is een (donkerdere) kleur beter. Daarmee wordt het plafond voor het zicht verlaagd.

·          Als kozijnen en deurposten (en/of deuren) in de kleur van de wand worden geschilderd, vallen ze niet op. Dat geeft een rustig beeld. Is het de bedoeling dat ze worden geaccentueerd, geef ze dan een andere of contrasterende kleur.

Om goed te beoordelen of de gekozen kleur(en) mooi passen bij de vloer en de crèmekleurige gordijnen en het tapijt, raad ik u aan kleurstalen in huis te halen, en goed te kijken hoe de verfkleur staat bij de genoemde zaken. Kijk zowel overdag als ’s avonds bij kunstlicht. Sommige kleuren zijn overdag prachtig, maar zien er bij kunstlicht soms anders en minder mooi uit.

Veel succes.

Met vriendelijke groet,

Merel Havenaar

Havenaar Interieurs
Oranje Nassaulaan 123
2051 HL Overveen
t 023 – 5269002
f 023 – 5269004
e info@havenaarinterieurs.nl
w
www.havenaarinterieurs.nl


Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Welke kleur moet ik mijn muren verven.:

Kleuren in de hal
      [Gesteld in Interieur]
2007-09-26 00:05:07
Welke kleur op de muur/plafond?
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2008-04-11 21:16:44
Welke kleur wit is geschikt voor op kantoor?
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2010-09-03 11:59:51
Welke kleur is beter voor de muren voor mijn kamer
      [Gesteld in Interieur]
2007-07-13 18:04:15
Ik heb een blauwe bank en oranje/bruine lampen .
      [Gesteld in Interieur-Utrecht]
2009-06-05 10:19:28

Gemiddelde score Interieur-Noord Holland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Anita
  9.0
 • lorentini
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  256534
  Beheerders:  1025

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  166 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+