Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Interieur » Interieur-Utrecht
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Interieur-Utrecht en krijg online een antwoord van de specialist in Interieur-Utrecht

Zelf een vraag over Interieur-Utrecht? Klik hier.
Meer vragen over Interieur-Utrecht.

Beheerder worden?

De rubriek Interieur-Utrecht heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Interieur-Utrecht Klik hier.

RSS over Interieur-UtrechtVragen over Interieur-Utrecht via RSS. Klik hier.
RSS over Interieur-Utrecht op jouw website?Vragen over Interieur-Utrecht op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Interieur-UtrechtVragen over Interieur-Utrecht via E-mail. Klik hier.

Welke kleuren moet ik gebruiken?

[Gesteld op: 11-11-2008]

Toelichting:
Ik heb een huis(je) gekocht waarvan de muren wit zijn met een roze ondertoon.
De vloer is donkerbruin
Mijn bank is zandkleurig, met aubegine en paarse kussens. De eetkamerstoelen zijn beige en bruin. Mijn meubels wil ik off white (mat) gaan maken.
Ik hou van natuurlijke kleuren, met een landelijke stijl.
Wat voor kleur kleed zou ik hierbij kopen?
En wat voor kleur accesoires passen hier het beste bij?
Bedankt alvast!
Antwoord:

Beste vragensteller,

De juiste kleur voor het kleed hangt erg af van de kleur van de vloer. Over welke donkerbruine kleur praten we hier? (Er zijn namelijk nagal wat kleuren donkerbruin.) Verder moet het vloerkleed natuurlijk ook passen bij de kleuren van de bank en de andere meubels in de ruimte. Ik kan zo vanachter mijn computer helaas niet zeggen welke kleur vloerkleed of accessoires je het beste kunt nemen. Het probleem is dat ik niet weet over welke kleurtonen en nuances van (donker)bruin, aubergine, paars, beige, zandkleur en wit we het precies hebben. Of verdwijnen sommige kleuren omdat je de meubels offwhite gaat maken?

Op een donkerbruine vloer contrasteert een lichtgekleurd kleed mooi. Ik denk aan een zandkleurig karpet, zoiets als de kleur van de bank, of een offwhite dat lijkt op de muurkleur. (maar als je vloer heel donker is, wordt het contrast misschien te groot) Beige kan misschien ook, maar om dat zeker te kunnen zeggen, zou ik echt de vloer en het meubilair moeten zien. Ik denk ook nog aan een lichte geelgroene kleurtoon. Dat past prachtig bij donkerbruin en combineert ook heel goed bij een paarse en auberginekleur. Er komt in dit laatste geval nog een kleur in het kleurenschema. Je moet je dus afvragen of je houdt van een interieur waar meerdere (niet neutrale) kleuren voorkomen. Als je  twijfelt over je voorkeur, maak dan twee sfeercollages. Eén waar de kleuren paars, aubergine en groengeel in voorkomen, samen met de andere kleuren uit de woonkamer en één met alleen het aubergine/paars in combinatie met de bruinen, beige, zand en wittinten. Omdat je zegt van natuurlijke kleuren te houden, zou ik in elk geval geen felle kleur vloerkleed kiezen, maar gaan voor zachtere en/of wat vergrijsde tinten.

Omdat er redelijk wat verschillende kleurtonen in de woonkamer voorkomen, waardoor het kiezen van de juiste kleur vloerkleed moeilijker wordt, raad ik je aan vooraf het volgende te doen. Probeer van alle materialen en verfkleuren van de woonkamer stalen in huis te halen.  Houdt ook rekening met de verhoudingen waarin de kleuren voorkomen. (Van de witte muurkleur een veel grotere staal, dan van de paarse kleur van de kussens op de bank) Eventueel kun je ook verfstalen nemen en die op de bestaande stoffen en vloer neerleggen. Zo zie je op een klein vlak hoe alles bij elkaar past en kun je gemakkelijk het effect zien van het toevoegen of weghalen van één kleur. Leg hierbij steeds een staal van één vloerkleed en bekijk welk effect dat heeft op de andere kleuren en materialen. Bekijk kleuren zowel overdag als ’s avonds bij kunstlicht. Op die manier kun je ook de kleur van de accessoires bepalen. Een paar suggesties voor de kleur van accessoires: aubergine of paars in verschillende nuances, of een roodpaarse kleur. (komt in het kleurenschema direct naast paars). Een geelgroene kleur voor de accessoires, ook in verschillende nuances. Met een nuance bedoel ik dezelfde kleurtoon, maar dan een paar tinten lichter of donkerder. Verder kun je voor de accessoires nuances van alle kleuren gebruiken die in de kamer voorkomen. Voor de accessoires kun je wat fellere kleuren kiezen, omdat het hier vooral gaat om kleine oppervlakken. Maar dat hoeft niet. Wat jij mooi vindt!

Veel succes.

Met vriendelijke groet,

Merel Havenaar

Havenaar Interieurs
Oranje Nassaulaan 123
2051 HL Overveen
t 023 – 5269002
f 023 – 5269004
e info@havenaarinterieurs.nl

w www.havenaarinterieurs.nl

 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Welke kleuren moet ik gebruiken?:

kleuradvies nodig
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2009-03-14 16:31:15
Graag kleuradvies voor muren van mijn woonkamer.
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2009-05-08 21:14:07
Kleuradvies muren toilet en tienerkamer
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2009-06-26 20:12:54
kleurcombinatie
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2009-11-13 20:40:29
Welke kleuren passen bij de kleur diamantwit?
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2010-05-14 21:54:47

Gemiddelde score Interieur-Utrecht: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+