Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Tuin
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Tuin en krijg online een antwoord van de specialist in Tuin

Zelf een vraag over Tuin? Klik hier.
Meer vragen over Tuin.
De huidige beheerder van de rubriek Tuin:
Naam: Mona Wiarda
Bedrijf: Adviesburo m wiarda
Reactiesnelheid: 42 uur
Waardering: 8.5 (van max. 10)
Meer informatie over Mona Wiarda vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over TuinVragen over Tuin via RSS. Klik hier.
RSS over Tuin op jouw website?Vragen over Tuin op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over TuinVragen over Tuin via E-mail. Klik hier.

Onverwachts een tank met overloopputten in de tuin

[Gesteld op: 30-04-2007]

Toelichting:
1,5 Jaar geleden hebben mijn vriend en ik een huis gekocht. Na 1,3 jaar verbouwen konden we er eindelijk in wonen. Nu zat iedere keer de wc verstopt. We konden niks vinden en hebben toen de gemeente gebeld. Het antwoord was: het zal wel in de riolering zitten. Nu zijn we een week of 3 geleden begonnen met de tuin. Omdat er een stuk afgegraven moest worden zijn we op een tank gestuit... En een aantal overloop putten. In het koopcontract staat echter wel dat we op de riolering aangesloten zitten en dat er geen ondergrondse tanken in de tuin liggen! De verstopping hebben we nog steeds en moeten nu een boer laten komen om de tank leeg te laten zuigen.. En dit midden in een woonwijk.. De gemeente weer gebeld. Die hebben de tekeningen nog eens bekeken en kunnen niks vertellen er lopen wel buizen maar of we aangesloten zitten is nog maar de vraag... Maar we betalen wel rioolrecht! Wat kunnen we nu doen?
Alvast bedankt!
Antwoord:
Als u rioolrecht betaalt en de gemeente niet op de hoogte is van de aanwezigheid van een septictank in uw tuin, bent u waarschijnlijk wel aangesloten op de riolering. Als de tank in het verleden niet goed afgekoppeld is, kan het zijn hij de laatste jaren als gevolg van een verstopping in de normale rioleringsafvoer weer als overstort is gaan functioneren. Om na te gaan wat er precies aan de hand is kunt u allereerst kijken waar in en onder de woning het afvalwater verzameld wordt, en waar die buizen naar toe gaan. Komt u er zelf niet uit, dan kan een riolerings- of loodgietersbedrijf er misschien even naar komen kijken.
Particulieren die niet aangesloten zijn op de riolering betalen geen rioolrecht als geen gebruik gemaakt wordt van het riooltelsel, tenzij er sprake is van een apart contract met de gemeente. In veel gemeentes is ten aanzien van de inzameling van afvalwater sprake van een verbrede zorgplicht, waarbij de gemeente ook de inzameling van afvalwater anders dan via het rioleringsstelsel bij particuliere woningen controleert of zelfs de periodieke leging periodiek. Maar dan zou de gemeente dus op de hoogte moeten zijn van de aanwezigheid van de tank in uw tuin. Is de overstorttank bij u nog wel in gebruik, en wordt de periodieke leging van de tank niet door gemeente georganiseerd dan zult u daarvoor zelf een contract moeten afsluiten, bijvoorbeeld met het (gemeentelijke) reinigingsbedrijf of een rioleringsbedrijf.
Daarnaast wordt op dit moment in veel gemeentes gewerkt aan het alsnog aansluiten op de riolering van woningen waar het afvalwater nog via tanks geloosd wordt op het afvalwater. U zou kunnen navragen of dat bij uw gemeente ook het geval is.
Zoals eerder gezegd zou, als u aangesloten bent op de riolering, de septictank afgekoppeld moeten zijn. Afgekoppelde, geleegde septictanks en overstortputten hoeven niet verwijderd te worden als ze niet meer in gebruik zijn. Meer informatie over werking van septictans kunt u vinden op nl.wikipedia.org/wiki/Septictank.
Uiteraard moet wel verontreinigingsheffing aan het waterschap betaald worden, omdat er altijd sprake is van lozing van afvalwater, hetzij via het riool, hetzij op het oppervlaktewater.

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Tuin:
Biologisch Tuinieren
Bloemschikken
Bonsai
Fruitteelt
Groenten
Ontwerp, Aanleg & Onderhoud
Planten
Terrasverwarming
Tuinproducten
Vijvers
Volkstuinen


Gerelateerde vragen aan Onverwachts een tank met overloopputten in de tuin:

Kunnen wij in ser.ruimte vaten diesel neerzetten ?
      [Gesteld in Brandweer]
2007-02-17 01:00:01
Welke planten gebruiken voor veel kleur in de tuin
      [Gesteld in Tuin]
2009-03-19 15:48:56
erfgrens
      [Gesteld in Tuin]
2010-01-15 19:50:30
onderhoud voortuin door de woningbouw
      [Gesteld in Ontwerp, Aanleg & Onderhoud]
2010-02-04 13:32:02
Erfgrens beplanting en invloed
      [Gesteld in Tuin]
2015-02-04 13:01:35

Gemiddelde score Tuin: 8.5 (927x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • kunst expertise
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  257472
  Beheerders:  1025

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  168 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+