Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Alternatieve Geneeswijzen » Chiropractie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Chiropractie en krijg online een antwoord van de specialist in Chiropractie

Zelf een vraag over Chiropractie? Klik hier.
Meer vragen over Chiropractie.
De huidige beheerder van de rubriek Chiropractie:
Naam: Dr. Alan Jenks
Bedrijf: Chiropractie westland
Reactiesnelheid: 170 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over Dr. Alan Jenks vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over ChiropractieVragen over Chiropractie via RSS. Klik hier.
RSS over Chiropractie op jouw website?Vragen over Chiropractie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over ChiropractieVragen over Chiropractie via E-mail. Klik hier.

Oorzaak pijnklachten heup en wat te doen?

[Gesteld op: 31-10-2008]

Toelichting:
Al jaren heb ik af en toe, soms dagen achter elkaar en dan weer een hele tijd niet, pijn in mijn heup(en).
Als ik een flinke wandeling maak, rechtoe/rechtaan dan voel ik op een gegeven moment steken in mijn heup alsof er een mes van de zijkant ingestoken wordt. Loop ik in de bergen op paden waar ik moet klimmen, van rechts naar links lopen, oneffen weggetjes, dan voel ik dit niet, wel met afdalen.
Als ik langere tijd in de auto rijd en het gaspedaal ingedrukt houd, voel ik ook pijn in mijn heup.
Soms is de pijn er ook zonder dat ik iets bijzonders gedaan heb. 's Nachts weet ik vaak niet hoe ik moet liggen, op de buik voel ik mijn heup(en) het minst, maar dat houd ik niet lang vol.
Mijn moeder (81 jaar) heeft nu veel pijn aan haar heupen/ zij loopt erg moeilijk. Een oorzaak is niet gevonden. Ik weet ook dat zij op jongere leeftijd ook al vaak last had van haar heupen en onderrug, net als mijn zus en ik. Iets erfelijks?
Tot nu toe ben ik met deze klachten niet bij de huisarts geweest, omdat er ook perioden zijn dat ik nergens last van heb.
Antwoord:

Geachte meneer / mevrouw,

Hartelijk dank voor uw vraag aan de chiropractor. Pijn in de “heupen” kan erg vervelend en belemmerend zijn. Uit uw omschrijving van de klacht vermoed ik niet dat de pijn komt van het heupgewricht aan de bovenkant van het bovenbeen. Maar eerder uit het bekken. Dit geeft vaak klachten aan de zijkant van het bovenbeen / heup. Bekkenproblemen geven vaak pijnklachten bij het liggen en draaien in bed. Bij het afdalen komt er veel druk en krachten op de onderrug en heupen, omdat het belangrijk is om goed recht op te blijven. De spieren moeten dan onder belasting langzaam langer worden. Dat kost meer kracht dan wanneer de spier korter wordt onder belasting, zoals bijvoord beeld de elleboog buigen met iets zwaars in de hand. Het is ook mogelijk dat er door deze belasting een slijmbeurs aan de buitenkant van de heup geïrriteerd is geraakt.

 

U geeft aan dat uw moeder vergelijkbare klachten heeft. Het is heel goed mogelijk dat u qua bouw en aanleg op uw moeder lijkt, en dat er een erfelijke component in de klachten zit.

In mijn kliniek voor chiropractie behandel ik dagelijks mensen met vergelijkbare klachten en gelukkig reageren de meeste patiënten heel erg goed op de behandelingen chiropractie. Een huisarts of medisch specialist weet vaak niet goed wat te doen met dit soort functionele klachten, want meestal is er niets te zien op een röntgenfoto of scan.

Een chiropractor is juist gespecialiseerd in het behandelen van rug en heupklachten. De aandacht van een chiropractor gaat vooral uit naar functiestoornissen in de wervelkolom en aangrenzende gewrichten. Deze functiestoornissen veroorzaken storingen in de prikkeloverdracht waarmee zenuwen het lichaam besturen. Door deze functiestoornissen op te heffen kunnen zenuwsignalen onbelemmerd hun doel bereiken waardoor organen en weefsels weer goed kunnen functioneren.

Ik wil u dan ook adviseren om een afspraak te maken bij een geregistreerde chiropractor. En zeer waarschijnlijk zou u moeder ook goed baat hebben bij chiropractie. Uiteraard wordt de behandeling altijd aangepast aan de klacht en de patiënt. Chiropractoren hebben een hele speciale behandelbank en specifieke zachte behandelmethodes waardoor ook patiënten die ver in de 90 zijn goed behandeld kunnen worden met chiropractie.

 

Voor meer informatie over chiropractie en adressen van geregistreerde en erkende chiropractoren verwijs ik u naar de website van de Nederlandse Chiropractoren Associatie. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u altijd contact opnemen met de NCA of een chiropractor bij u in de buurt.

 

Ik wens u veel succes met het snel vinden van een oplossing van uw klachten de klachten van uw moeder.

 

Met vriendelijke groet,

 

Marieke Zegelaar DC

Chiropractor

www.kliniekatlas.nl

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Oorzaak pijnklachten heup en wat te doen?:

verslijt mijn prothese veel sneller?
      [Gesteld in Aandoeningen Bewegingsapparaat]
2009-01-28 11:06:32
wordt hemisacralisatie onderschat?
      [Gesteld in Aandoeningen Bewegingsapparaat]
2009-05-28 17:03:24
heup
      [Gesteld in Chiropractie]
2009-06-11 21:09:19
Ik heb heup dysplasie gehad en heb nu weer pijn.
      [Gesteld in Aandoeningen Bewegingsapparaat]
2009-09-29 15:35:02
Heupklachten links verband met hernia rechts?
      [Gesteld in Chiropractie]
2012-06-07 08:21:46

Gemiddelde score Chiropractie: 8.1 (419x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+