Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Interieur » Interieur-Utrecht
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Interieur-Utrecht en krijg online een antwoord van de specialist in Interieur-Utrecht

Zelf een vraag over Interieur-Utrecht? Klik hier.
Meer vragen over Interieur-Utrecht.

Beheerder worden?

De rubriek Interieur-Utrecht heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Interieur-Utrecht Klik hier.

RSS over Interieur-UtrechtVragen over Interieur-Utrecht via RSS. Klik hier.
RSS over Interieur-Utrecht op jouw website?Vragen over Interieur-Utrecht op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Interieur-UtrechtVragen over Interieur-Utrecht via E-mail. Klik hier.

Welke kleur wit op muren in woonkamer?

[Gesteld op: 29-10-2008]

Toelichting:
Voor onze woonkamer zijn wij voornemens twee kleuren grijs te gebruiken op de korte muren (denk aan lei, leem of klei van histor). De langste muur (10m loopt door naar keuken) willen wij wit houden. We twijfelen over wit ral 9010/9001 of wit aansluitend op de kleurstaal van de histor (loom). De kozijnen en deuren zijn wit en we weten niet of de kleur loom daar "vies" bij afsteekt. De keuken heeft de kleur magnolia, kan de kleur loom daar bij?
Alvast bedankt!
Antwoord:

De kleuren lei, leem of klei van Histor zijn warme grijzen met een oranje ondertoon. (grijsbruinen) Ik vind ze prachtig en een neutrale wit past er uitstekend bij. De Ral kleur 9001 zou ik er niet bij kiezen. Die kleur bevat veel geel en/of rood en ik vind het contrast met de grijzen van Histor niet mooi/niet groot genoeg. De Ral kleur 9010 heeft een gele ondertoon, en die kleur vind ik ook minder mooi bij de genoemde grijzen van Histor. Wil je een witte Ral kleur gebruiken, dan vind ik de koele RAL 9016 beter bij de grijzen passen. Maar misschien vinden jullie die kleur te koel. Het gaat er natuurlijk ook om dat je kleuren gebruikt die je mooi vindt! De kleur loom kunnen jullie zonder problemen bij de de lei, leem of klei van Histor gebruiken. Dit is ook een grijs met een oranje ondertoon, maar met veel meer wit en een minder verzadigde kleur. Maar ik zou Loom niet omschrijven als een wit. Het is een stukje donkerder dan een witte kleur. (maar wel mooi!)

Hoe deze kleur Loom past bij jullie witte kozijnen en deuren hangt ervan af. Welke kleur wit is gebruikt? Of is het een standaard wit? Zo, ja dan maakt het ook nog uit van welk verfmerk die kleur is. Maar over het algemeen zijn de standaard kleuren wit, wel neutraal van kleur en passen dus bij heel veel kleuren. Als jullie liever het wit van de deuren op de muur willen, probeer er dan achter te komen welke wit daarop gebruikt is. Als de deur en deurposten dezelfde kleur krijgen als de muur, geeft dat een rustig beeld. De deur valt dan veel minder op. Maar realiseer je dat dezelfde kleur wit op houtwerk toch anders overkomt dan die kleur op een gestuukte muur. Dat komt door het materiaalverschil. Een klein nuance verschil tussen muur en deur+ posten vind ik overigens wel mooi, en soms kan een groot contrast juist weer beter zijn. (bijvoorbeeld bij een hele mooie opvallende deur, waar je het accent op wil leggen) Maar het gaat erom dat júllie straks helemaal tevreden zijn met het resultaat.

Besluit dus eerst of je alles in één kleur wit wilt of wel van een (klein) verschil houd. Kies in het eerste geval een wit zonder gele, rode of blauwe ondertoon. Kijk ook eens naar de kleur Gelukzalig van Histor, een goed bruikbare wit. (past ook bij Loom) Het beste kunnen jullie verschillende kleurstalen van witten in huis halen en goed bekijken hoe dat bij jullie deuren staat. Doe dat zowel overdag als ’s avonds bij kunstlicht.

Over de kleur magnolia wit kan ik helaas niets zeggen, zonder die kleur gezien te hebben. De kleur magnolia die ik wel eens in keuken heb toegepast, was een redelijk witte wat warme tint, die prima zou passen bij de genoemde Histor grijzen. Hoe de loom erbij staat? Dat zou ik moeten zien. Haal stalen in huis en kijk zelf hoe het bevalt. Het hoeft echt niet precies dezelfde kleur te zijn. Nuanceverschillen maken een huis juist levendig! Maar als jullie het op een klein strookje al niet mooi vinden, zal het op een groot vlak zeker niet beter worden.

Succes met de keuzes en de klus.

Met vriendelijke groet,

Merel Havenaar

Havenaar Interieurs
Oranje Nassaulaan 123
2051 HL Overveen
t 023 – 5269002
f 023 – 5269004
e info@havenaarinterieurs.nl

w
www.havenaarinterieurs.nl

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Welke kleur wit op muren in woonkamer?:

Welke kleur past best voor onze woning?
      [Gesteld in Interieur]
2007-07-09 14:21:51
Kleuren in de hal
      [Gesteld in Interieur]
2007-09-26 00:05:07
Welke kleur op de muur/plafond?
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2008-04-11 21:16:44
advies over kleuren muur
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2010-04-11 19:52:20
Welke kleur wit is geschikt voor op kantoor?
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2010-09-03 11:59:51

Gemiddelde score Interieur-Utrecht: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+