Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Recht » Strafrecht
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Strafrecht en krijg online een antwoord van de specialist in Strafrecht

Zelf een vraag over Strafrecht? Klik hier.
Meer vragen over Strafrecht.
De huidige beheerder van de rubriek Strafrecht:
Naam: Mr. Mathieu van Linde, strafrechtadvocaat
Bedrijf: Eckert van linde van der zee advocaten
Reactiesnelheid: 9 uur
Waardering: 8.3 (van max. 10)
Meer informatie over Mr. Mathieu van Linde, strafrechtadvocaat vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over StrafrechtVragen over Strafrecht via RSS. Klik hier.
RSS over Strafrecht op jouw website?Vragen over Strafrecht op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over StrafrechtVragen over Strafrecht via E-mail. Klik hier.

Reactie op uw antwoord

[Gesteld op: 23-10-2008]

Toelichting:
Geachte heer van Breukelen,

Bedankt voor uw duidelijke toelichtingen.
Ik wil het dan toch graag alleen proberen op de rechtzitting. Financieel is het gewoon voor mij niet mogelijk om een advocaat te nemen.
Komt het alleen misschien minder netjes bij de politierechter over als ik geen advocaat mee neem? Heeft u daar ervaring mee hoe een rechter op zo'n situatie kan reageren?
Is het mogelijk dat mijn vriendin een soort van getuige voor mij kan zijn? Zij hoeft niet voor mij te getuigen in de zin van dat ik het niet ergens mee eens ben uit de dagvaarding, maar het is meer dat zij ook kan getuigen over mijn financiele situatie toentertijd. Is dit eventueel een goed of een slecht idee? Stel dat dit een goed idee is hoe moet ik dit dan aangeven bij de zitting?
Kunt u mij alstublieft ook nog enkele tips geven voor bij de rechtzitting en waar ik goed op moet letten? Stel dat ik misschien in hoger beroep na de rechtzitting wil gaan dan kan ik toch alsnog een advocaat inschakelen? (afhangend van mijn financiele situatie uiteraard). En wat zou een eventuele goede rede kunnen zijn dat ik in hoger beroep moet gaan?
U zei dat u waarschijnlijk ook dacht aan een geldboete en een flinke taakstraf in mijn geval. Een flinke taakstraf is misschien al gauw zo'n 300 uur werkstraf,... kan dit kloppen? Ik begreep van het internet dat een taakstraf ook in de weekenden uitgevoerd mag worden ivm je dagelijkse werk. Kunt u mij vertellen of dit inderdaad klopt?
Kan ik bij de rechter ook vragen om bijv. meer voorwaderlijk te krijgen en minder taakstraf. Ik weet vanmijzelf dat ik nooit meer zo'n fout als toen zou maken, dus ik heb liever 10 jaar voorwaderlijk dan 300 uur taakstraf. Kan ik zoiets ook aangeven bij de rechter? Heeft u hierop een toelichting voor mij.

Alvast weer bedankt voor al uw antwoorden.

met vriendelijke groeten,

Gerard
Antwoord:
Het is geen enkel probleem als u geen advocaat mee neemt. Dit gebeurt zeer vaak en is volkomen gebruikelijk. 

Indien u uw vriendin als getuige wilt horen, zult u dat 10 dagen van te voren moeten opgeven aan de officier van justitie, onder opgaaf van redenen. De reden waarom u haar wilt horen is echter niet dermate belangrijk, dat het daarvoor noodzakelijk is dat zij formeel wordt gehoord als getuige. Uw verhaal zal de rechter graag van u overnemen. Misschien kunt u uw vriendin een schriftelijke verklaring laten opstellen die u op de zitting aan de rechter en aan de officier overhandigt. Ze kunnen het dan lezen en het stuk zal in het dossier worden gevoegd.

Qua tips: u heeft alles bekend, dus in uw geval is het zaak om rustig en beleefd te blijven en uit een te zetten hoe u tot de feiten bent gekomen. U dient er voor te waken dat u geen rechtvaardiging gaat zoeken voor uw gedrag, maar dat u de verantwoordelijkheid bij u zelf neerlegt.

In hoger beroep kunt u altijd nog een advocaat inschakelen, geen enkel probleem.

Een reden voor hoger beroep zal in uw geval uitsluitend de strafmaat zijn. Indien u een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van een maand krijgt, zou ik in hoger beroep gaan. Een andere reden voor hoger beroep kan zijn een onterechte bewezen verklaring van een bepaald aspect van de tenlastelegging, maar dat kan ik vanaf hier niet beoordelen.

Een werkstraf is in Nederland maximaal 240 uur. 300 uur kan dus niet. Voor de uitvoering van de taakstraf gaat u in overleg met de reclassering. Zij bepalen waar en wanneer u de taakstraf uit dient te voeren en zij rapporteren aan de officier van justitie over de voortgang. Er zal zoveel mogelijk rekening worden gehouden met uw persoonlijke voorkeuren, maar er zijn wel grenzen. Als het in uw geval niet mogelijk is om in het weekend te werken, dan wordt u geacht vakantie op te nemen om de taakstraf uit te voeren. 

U kunt inderdaad vragen om een groter gedeelte voorwaardelijke straf. Er zal echter altijd dat deel directe vergelding overblijven dat de rechter rechtvaardig acht. Indien de rechter aannemelijk acht dat u niet weer de fout in zult gaan, dan zou hij u niet straffen met een geheel voorwaardelijke straf. 

Veel succes!
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Strafrecht:
Jeugdstrafrecht
Strafrecht-Belgie
Strafrecht-Drenthe
Strafrecht-Flevoland
Strafrecht-Friesland
Strafrecht-Gelderland
Strafrecht-Groningen
Strafrecht-Limburg
Strafrecht-Noord Brabant
Strafrecht-Noord Holland
Strafrecht-Overijssel
Strafrecht-Utrecht
Strafrecht-Zeeland
Strafrecht-Zuid Holland


Gerelateerde vragen aan Reactie op uw antwoord:

Chihuahua pupje Gizmo
      [Gesteld in Bachbloesem Dieren]
2007-05-26 20:12:06
Geachte heer Veldman
      [Gesteld in Wijn]
2008-12-05 18:08:26
Verkoop zwembad
      [Gesteld in Juridisch]
2009-08-17 13:33:12
Hoge kosten kroon terecht berekend?
      [Gesteld in Tandheelkunde]
2010-09-15 17:50:44
" Beste Harvey ",
      [Gesteld in Droomuitleg]
2017-04-26 14:42:24

Gemiddelde score Strafrecht: 8.9 (16x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+