Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Recht » Arbeidsrecht » Arbeidsrecht-Noord Brabant
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Arbeidsrecht-Noord Brabant en krijg online een antwoord van de specialist in Arbeidsrecht-Noord Brabant

Zelf een vraag over Arbeidsrecht-Noord Brabant? Klik hier.
Meer vragen over Arbeidsrecht-Noord Brabant.
De huidige beheerder van de rubriek Arbeidsrecht-Noord Brabant:
Naam: UwJurist.nl mr. Monique Doomernik
Bedrijf: Uwjurist.nl
Reactiesnelheid: 5 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over UwJurist.nl mr. Monique Doomernik vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Arbeidsrecht-Noord BrabantVragen over Arbeidsrecht-Noord Brabant via RSS. Klik hier.
RSS over Arbeidsrecht-Noord Brabant op jouw website?Vragen over Arbeidsrecht-Noord Brabant op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Arbeidsrecht-Noord BrabantVragen over Arbeidsrecht-Noord Brabant via E-mail. Klik hier.

Salaris na zwangerschap?

[Gesteld op: 21-10-2008]

Toelichting:
Ik ben zwanger en werk nu 5 dagen per week (al 5,5 jaar bij dezelfde werkgever). Na mijn zwangerschap wil ik 3 dagen gaan werken. Mijn werkgever geeft aan dat dat in mijn huidige functie (accountmanager) niet kan omdat de directie de mening heeft dat een accountmanager 5 dagen per week beschikbaar moet zijn voor zijn/haar klanten. Zij willen wel mij drie dagen iets anders laten doen (binnendienst-functie), maar daarmee willen ze mij ook 800 euro (bruto op basis van fulltime salaris) minder gaan betalen! Ik ben het hier uiteraard niet mee eens en heb ook aangegeven dat ik het liefste accountmanager blijf. Kunnen ze mij zomaar terugzetten in salaris?
Antwoord:

Dag,

Artikel 2 van de wet aanpassing arbeidsduur geeft het antwoord op uw vraag, tenminste als uw werkgever meer dan 10 werknemers in dienst heeft. Dit artikel zegt namelijk dat de werknemer de werkgever kan verzoeken om aanpassing van de uit zijn arbeidsovereenkomst voortvloeiende arbeidsduur. De werknemer moet wel minstens een jaar voor het beoogde tijdstip van de ingang van de aanpassing in dienst zijn. In u geval is dit al 5,5 jaar. Dan nog een aantal voorwaarden:
- Het verzoek om aanpassing van de arbeidsduur wordt ten minste vier maanden voor het beoogde tijdstip van ingang van de aanpassing schriftelijk bij de werkgever ingediend. Hierin moet de omvang van de aanpassing van de arbeidsduur per week vermeld worden en de gewenste spreiding van de uren over de week.
- De werkgever pleegt vervolgens overleg met de werknemer over diens verzoek.
- De werkgever willigt het verzoek van de werknemer om aanpassing van de arbeidsduur in, voor zover het betreft het tijdstip van ingang en de omvang van de aanpassing, tenzij zwaarwegende bedrijs- of dienstbelangen zich daartegen verzetten.

Het tegenargument van uw werkgever, namelijk dat een accountmanager 5 dagen per week beschikbaar moet zijn voor zijn / haar klanten, zal hij objectief en gemotiveerd moeten onderbouwen. Kan hij dat niet dan is dat geen goede grond voor het weigeren van uw verzoek om aanpassing van de arbeidsduur.
- De werkgever stelt de spreiding van de uren vast overeenkomstig de wensen van de werknemer. De werkgever kan de gewenste spreiding van de uren wijzigen, indien hij daarbij een zodanig belang heeft dat de wens van de werknemer daardoor naar maatstaven van redelijkheid en billijkheid moet wijken.
Dit artikel geeft aan dat u gewoon een verzoek kan doen op aanpassing van de arbeidsduur en dat uw werkgever daar gewoon op in zal moeten gaan, als er meer dan 10 werknemers in dienst zijn. Zijn er minder dan 10 werknemers in dienst dan zal de werkgever een regeling getroffen hebben met betrekking tot het recht van de werknemers op aanpassing van de arbeidsduur, daar zal dan het antwoord op uw vraag in staan.
Ik hoop u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

Met vriendelijke groet,
Namens mr. Peijnenburg, Marijke Pheninckx

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Salaris na zwangerschap?:

Wat is de oorzaak?
      [Gesteld in Verloskunde]
2007-05-02 15:52:24
Uitblijven menstruatie al 5 keer
      [Gesteld in Vrouwen & gezondheid]
2007-03-12 11:02:47
zwangerschapstest negatief
      [Gesteld in Vrouwen & gezondheid]
2007-03-13 14:35:33
kan zwaar tillen bloedingen veroorzaken?
      [Gesteld in Gynaecologie & Verloskunde]
2007-02-13 13:32:14
werken in sauna tijdens zwangerschap
      [Gesteld in Sauna]
2010-08-05 20:24:25

Gemiddelde score Arbeidsrecht-Noord Brabant: 8.5 (113x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+