Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Alternatieve Geneeswijzen » Chiropractie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Chiropractie en krijg online een antwoord van de specialist in Chiropractie

Zelf een vraag over Chiropractie? Klik hier.
Meer vragen over Chiropractie.
De huidige beheerder van de rubriek Chiropractie:
Naam: Dr. Alan Jenks
Bedrijf: Chiropractie westland
Reactiesnelheid: 170 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over Dr. Alan Jenks vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over ChiropractieVragen over Chiropractie via RSS. Klik hier.
RSS over Chiropractie op jouw website?Vragen over Chiropractie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over ChiropractieVragen over Chiropractie via E-mail. Klik hier.

kan ik een whiplash hebben?

[Gesteld op: 18-10-2008]

Toelichting:
31.1.08 ben ik, stond stil, aangereden op autobaan met ca. 80 km p.u. In aug. j.l. soortgelijks meegemaakt, nu door persoon met ca. 30 km p.u. sinds 2 weken last van schouders, nek en borstkas. Hiervoor weinig klachten gehad.
Antwoord:

Geachte heer / mevrouw,

Hartelijk dank voor uw vraag aan de chiropractor.

Whiplash is een snelle, plotselinge beweging van nek en hoofd bij een verkeersongeluk of een val. De beweging die een whiplash kan veroorzaken kan zowel van voor naar achter, van achter naar voor of zijwaarts zijn. De beweging kan letsel veroorzaken aan wervels en zachte weefsels (spieren, pezen, zenuwen) in de nek. Deze beschadigingen zijn vaak niet op röntgenfoto's zichtbaar.

Een whiplash trauma kan onder andere leiden tot de volgende klachten: nekpijn, hoofdpijn, concentratieverlies, vermoeidheid, geheugenverlies, dubbel zien of minder goed scherp kunnen stellen, stijfheid in de nek, tintelingen in de vingers of armen. Deze en andere nare gevolgen kunnen soms pas maanden na het ongeval tot uiting komen. Niet alleen de aard, maar ook de ernst van de klachten verschilt sterk. De helft van de patiënten is binnen een maand hersteld en bijna iedereen herstelt volledig. Maar heel soms zijn de gevolgen zo ernstig dat de patiënt er blijvend last van houdt.

De chiropractor kan helpen met het herstellen van de beweeglijkheid van de nekwervels, zodat de spieren, pezen en dergelijke zo goed mogelijk kunnen herstellen. Dit kan tot volledig herstel leiden, maar soms blijven bepaalde klachten ook na een chiropractische behandeling aanwezig, alhoewel dan wel vaak in verminderde mate.

Dus heeft u een whiplash? Ja, als u klachten heeft als gevolg van een aanrijding, dan heet dit per definitie een whiplash trauma. De term whiplash zegt echter niets over de ernst van de klachten alleen over de oorzaak.

Ik wil u dan ook adviseren om een afspraak te maken bij een chiropractor. Na een vraaggesprek en uitgebreid lichamelijk onderzoek, bestaande uit chiropractische, orthopedische en neurologische testen, kan de chiropractor u precies vertellen waar u klachten vandaan komen en wat chiropractie voor uw klachten kan betekenen en hoeveel behandelingen u ongeveer nodig heeft. Uiteraard wordt de behandeling altijd aangepast aan de patiënt en klacht.


Voor adressen van erkende chiropractoren verwijs ik u naar de website van de Nederlandse Chiropractoren Associatie, www.chiropractie.nl. Op deze website kunt u ook meer informatie vinden over chiropractie.

Ik wens u alle succes om zo snel mogelijk een oplossing te vinden voor uw klachten. En let bij het maken van een afspraak goed op dat de chiropractor die u belt lid is van de NCA en geregistreerd staat bij de SCN. Dan weet u zeker dat deze chiropractor voldoet aan alle kwaliteitseisen en dat de consulten vergoed worden door uw zorgverzekeraar. Deze vergoeding is echter wel afhankelijk van uw pakket.

Ik hoop dat ik uw vraag voldoende beantwoord hebt. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u altijd contact opnemen met de Nederlandse Chiropractoren Associatie of een chiropractor bij u in de buurt.

Met vriendelijke groet,

 

Marieke Zegelaar, DC

chiropractor

 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan kan ik een whiplash hebben?:

whiplash
      [Gesteld in Whiplash]
2009-07-03 15:23:33
Hoe hoog kan ik mijn smartengeld verwachten.
      [Gesteld in Smartengeld]
2009-07-13 22:08:47
afkeuren door whiplash,en hoe moet dat?
      [Gesteld in Whiplash]
2009-12-09 18:13:56
Oorzaak en gevolg beknelde zenuwen in armen?
      [Gesteld in Whiplash]
2011-10-13 11:44:25
kan dit pijn veroorzaken?
      [Gesteld in Whiplash]
2013-11-05 14:07:49

Gemiddelde score Chiropractie: 8.1 (419x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+