Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Personeel & Organisatie » Personeel & Organisatie-Overijssel
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Personeel & Organisatie-Overijssel en krijg online een antwoord van de specialist in Personeel & Organisatie-Overijssel

Zelf een vraag over Personeel & Organisatie-Overijssel? Klik hier.
Meer vragen over Personeel & Organisatie-Overijssel.
De huidige beheerder van de rubriek Personeel & Organisatie-Overijssel:
Naam: Martin van den Berg
Bedrijf: Buro paraplu
Reactiesnelheid: 28 uur
Waardering: 8.6 (van max. 10)
Meer informatie over Martin van den Berg vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Personeel & Organisatie-OverijsselVragen over Personeel & Organisatie-Overijssel via RSS. Klik hier.
RSS over Personeel & Organisatie-Overijssel op jouw website?Vragen over Personeel & Organisatie-Overijssel op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Personeel & Organisatie-OverijsselVragen over Personeel & Organisatie-Overijssel via E-mail. Klik hier.

uitzendbureau betaalt niet

[Gesteld op: 15-10-2008]

Toelichting:
uitzendbureau houd salaris in zonder toesteming??
ik ben vorig jaar begonnen met mij vrachtwagenrijbewijs via een uitzendbureau.. ik heb daar een contract getekend dat hun de kosten van de opleiding betale en dat ik 3 jaar voor hun moest blijven werken. ik heb de opleing gehaalt en mij rijbewijs ontvangen.. na een paar weken werken ben ik ontslagen bij het bedrijf en wou het uitzend bureau niet meer met mij verder.. dus moet ik de kosten van de opleiding terug betalen.. ik heb ed laatste week nog 52 uur gewerkt en dat heb ik niet uitbetaalt gekregen want dat wouden ze van het bedrag van de opleing af halen.. ze mogen toch niet zomaar heel je salaris inhouden??? nou kreeg ik gisteren de rekening en er is niks van afgehouden ik moet gewoon alles betalen.. wat kan ik nu het beste doen??
Antwoord:

Goedendag,

Ik ga er van uit dat u een arbeidsovereenkomst heeft gesloten met het uitzendbureau om daar te werken terwijl u tevens de mogelijkheid is geboden om op kosten van dat uitzendbureau uw vrachtwagenrijbewijs te halen. Niet duidelijk is of u naast de arbeidsovereenkomst een afzonderlijk contract heeft gesloten voor de opleiding of dat dit een onderdeel is van de arbeidsovereenkomst c.q. een CAO. De afspraken in de arbeidsovereenkomst, dan wel in de opleidigsovereenkomst zijn bepalend voor uw positie. Met name gaat het om de tekst van een eventuele terugbetalingsclausule. Als ik u goed begrijp had u een tijdelijk contract van 3 jaar met de clausule dat de opleidingskosten terugbetaald moesten worden als deze 3 jaren niet worden volgemaakt. Let op!!! Het volgende is bepalend in uw situatie. U geeft aan dat u ontslagen bent uit een dienstverband voor bepaalde tijd. Op zich kan dat zo maar niet. Belagrijk is te weten wat de reden tot dat ontslag is. Met name of er schuldig aan bent dat de werkgever u heeft ontslagen, dan wel of hij niet anders kon. Mocht u daar part noch deel aan hebben, dan komt het fenomeen goed werkgeverschap om de hoek kijken. Een rechter wil in dat geval nog wel eens bepalendat bij ontslag op initiatief van de werkgever in redelijkheid en billijkheid geen terugbetaling kan worden gevorderd. Mocht dat het geval zijn dan is hij ook verplicht het salaris uit te betalen. Is het ontslag toch uw schuld dan kan de werkgever een schadeloosstelling eisen en kan er schuldvergelijking plaatsvinden . Dat wil dan zeggen dat de studieschuld met het salaris kan worden verrekend. Hopelijk herkend u u zelf in de aangegeven situatie en kunt u uw conclusies trekken.

Met vriendelijke groet,

Jan Voskuiil

       

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan uitzendbureau betaalt niet:

Urennorm uitzendbureau is mij niet bekend!?
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Noord Brabant]
2010-02-11 23:09:12
Rechtmatige bemiddeling uitzendbureau?
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Utrecht]
2008-03-06 11:47:09
terugbetaling studiekosten
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Zuid Holland]
2009-01-19 15:28:17
Ik heb minder uren uitbetaald gekregen?
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2009-01-02 22:17:28
Kunt u mij helpen met het volgende:
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Zuid Holland]
2009-02-03 22:25:12

Gemiddelde score Personeel & Organisatie-Overijssel: 8.7 (3x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+