Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Interieur » Interieur-Noord Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Interieur-Noord Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Interieur-Noord Holland

Zelf een vraag over Interieur-Noord Holland? Klik hier.
Meer vragen over Interieur-Noord Holland.

Beheerder worden?

De rubriek Interieur-Noord Holland heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Interieur-Noord Holland Klik hier.

RSS over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Interieur-Noord Holland op jouw website?Vragen over Interieur-Noord Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via E-mail. Klik hier.

Kleur woonkamer

[Gesteld op: 13-10-2008]

Toelichting:
Wij hebben een ruime woonkamer op het westen met heel veel lichtinval. Ook aan de zij kant (noorden) en achter in de open keuken (oosten) zijn ramen, waardoor het een prettige, lichte ruimte is. De muren zijn allemaal (levend) wit (neigt heel in de verte naar rose). Behalve een muur. Deze is recht tegenover het balkon, waar vandaan dus het meeste licht komt. De muur hebben wij destijds met een Delftsblauw printje behangen. Bu wordt ik daar helaas erg onrustig van en heb besloten de muur toch maar over te verven of behangen. De vraag is dus, wat voor kleur zou mooi zijn? Ik houd erg van rust in de woonkamer. We hebben een eikenhoudten vloer en een zandkleurige, corduroy bank. Verder een zwarte boeken kast en een steigerhouten eettafel. Ik dacht zelf aan bruin of zand tinten. Liever geen felle kleuren. En ik houd het graag rustig, maar wel warm.
Antwoord:

Kennelijk voelt u zicht het prettigst in een naturel kleurige omgeving, en wordt u van fellere kleuren onrustig. Daar is niets mis mee. Een naturelkleurig interieur kan prachtig zijn, mits het voldoende contrasten bevat, anders kan het wat saai worden. Contrasten kunt u zowel in materialen aanbrengen (grof/fijn, dicht/transparant, hard/zacht), als in kleuren (licht/donker) en vormen (rond/hoekig). Het beste kunt u een kleurenplan voor de hele woonkamer (laten) maken en alle kleuren, ook die van de materialen, erin betrekken.

Wilt u nu alleen iets met de muur met behang doen, dan moet u uitgaan van de huidige kleuren in uw woonkamer, de eikenvloer, het levend wit van de muren, de zandkleurige bank, het zwart en het steigerhout. Uw idee om een bruine of zandtint te gebruiken is prima. Bruin is een warme, aardse kleur die goed combineert met zandtinten en het vergrijsde hout en zwart in de kamer, en ik denk ook uw eikenvloer. (hoewel ik de vloer eigenlijk zou moeten zien om dat goed te beoordelen. En dan hangt het er natuurlijk ook nog vanaf welke bruin wordt gekozen.) Pas echter op voor de combinatie van donkerbruin met spierwit. Dat contrast is te groot. Roomwitte, zand en beige tinten werken beter met donkerbruin. (dus als uw muren toch wel erg wit zijn, moet u hiervoor oppassen). Zandtinten passen ook prachtig in een naturel en rustig interieur en combineren goed met wit, roomwit (wit met een gele toon) en bruin.

Uw Delftsblauwe muur zou ik in elk geval een wat donkerdere tint geven. Omdat alle overige muren wit zijn, is dat voor het contrast en de dieptewerking mooier. En er is voldoende lichtinval. Naast een bruin of een zandtint, kunt u ook denken aan grijze kleur. Dat kan een grijs zijn met een gele of oranje ondertoon. (Als voorbeeld noem ik S 1002-Y van HIistor voor een grijs met een gele ondertoon of S 1002-Y50R voor een grijs met een oranje ondertoon, ook van Histor) Een goede verfzaak kan u hiermee verder helpen.

Helaas is het zonder uw woonkamer en de bestaande kleuren gezien te hebben niet mogelijk een specifieker kleuradvies (met kleurnummer) te geven. De kans dat dat niet goed uitpakt, is te groot. Belangrijk is dat u vooraf verf- of behangstalen in huis haalt en ter plekke bekijkt hoe de kleuren eruit zien, hoe ze bij elkaar passen en hoe ze elkaar onderling beïnvloeden. Leg er ook de stoffen en andere materialen naast. Bekijk kleuren zowel overdag als bij kunstlicht, een groot verschil.

Veel succes.

Met vriendelijke groet,

Merel Havenaar

Havenaar Interieurs
Oranje Nassaulaan 123
2051 HL Overveen
t 023 – 5269002
f 023 – 5269004
e info@havenaarinterieurs.nl

w
www.havenaarinterieurs.nl

 

 

 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Kleur woonkamer:

Lange smale woonkamer muren, welke kleur?
      [Gesteld in Interieur]
2007-07-16 20:48:22
Een kleurrijke woonkamer?
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2010-01-06 21:24:53
indeling huis, nu woonkamer op de 1e verdieping
      [Gesteld in Interieur-Zuid Holland]
2010-03-03 15:21:16
indeling huis, woonkamer boven naar beneden
      [Gesteld in Inrichting]
2010-03-03 22:03:10
Welke kleur bank, pas bij grijze laminaat?
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2010-06-25 10:48:50

Gemiddelde score Interieur-Noord Holland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+