Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Interieur » Interieur-Noord Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Interieur-Noord Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Interieur-Noord Holland

Zelf een vraag over Interieur-Noord Holland? Klik hier.
Meer vragen over Interieur-Noord Holland.

Beheerder worden?

De rubriek Interieur-Noord Holland heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Interieur-Noord Holland Klik hier.

RSS over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Interieur-Noord Holland op jouw website?Vragen over Interieur-Noord Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via E-mail. Klik hier.

Welke warme accentkleur in de slaapkamer?

[Gesteld op: 11-10-2008]

Toelichting:
Beste Merel, wij hebben een slaapkamer van ca. 22m▓ en we willen de muren een ander kleurtje geven. De kamer is met 3 grote ramen erg licht en om sfeer te brengen willen we de korte muur waar het bed (nis) staat in een donkere tint schilderen: donkerbruin of donkerpaars en deze afmaken met een glinstertoepassing. Het laminaat is in kersenkleur (neigt naar donker) en bed en meubels zijn wit. Ik wil ook graag wat zwarte accenten toepassen (bedlamp, hanglamp). De sfeer die we willen creŰren is warmte/chic. Onze vraag is of we de overige muren licht moeten laten. Alvast bedankt! Vriendelijke groeten, Cindy
Antwoord:

Beste Cindy,

Door een of meer slaapkamermuren een donkere tint te geven, wordt de ruimte intiemer, behaaglijker, er ontstaat meer een ‘nest’. Als jullie dat willen, is het een goed idee één of meer wanden donker te verven. Welke wand(en) je het beste in een donkere kleur kunt verven, hangt samen met de vorm van de kamer. Een smalle langwerpige kamer, lijkt nog smaller en langer als de lange wanden donker worden geschilderd. Niet doen dus. Houd die lange wanden overwegend licht of in elk geval duidelijk lichter dan de korte wanden. Geef in zo’n ruimte de korte wanden een donkerdere kleur (’s avonds kunnen eventueel de gordijnen voor dit effect zogen). Is de kamer vierkant of nagenoeg vierkant, dan kun je kiezen welke wand je een donkere kleur geeft. De wand achter het bed is beslist een goede keus. Als de andere wanden in een lichtere kleur worden geschilderd, krijgt de wand met bed de meeste aandacht.

Alvorens je vraag over de kleur voor de andere wanden te beantwoorden eerste iets over de ruimtelijke werking van kleuren. Donkere kleuren laten een ruimte kleiner lijken, en lichte tinten hebben een ruimtelijk effect. Verder is het zo dat warme kleuren (zoals rood, geel, oranje) op je af komen en een ruimte dus kleiner laten lijken. Een muur in een koele tint (blauw, koele paarse kleuren, en sommige groenen) daarentegen lijkt te wijken, waardoor de muur verder weg lijkt.  

Gezein de afmeting van jullie slaapkamer en het feit dat er veel licht binnenkomt, zou ik ervoor kiezen om de overige drie muren lichter te maken dan de wand achter het bed. Maar niet heel licht en zeker geen spierwit (dat maakt bruin te hard) Een hele lichte kleur geeft naast een erg donkere wand te veel contrast en dat wordt in een kleine ruimte onrustig. Mooi op elkaar afgestemde kleuren zijn hier het beste. Bovendien lijkt een kleine ruimte groter als de muren verschillende, net andere kleurnuances hebben.  Zoek dus een (of twee) kleur(en) voor de overige drie wanden die een aantal nuances  lichter is dan de verf op de wand achter het bed, maar wel dezelfde of bijna dezelfde kleurtoon heeft. Vraag hierover advies bij een goede verfzaak of maak gebruik van de Histor kleurenwaaier.  

Let er bij het kiezen van de kleuren goed op, dat het past bij het laminaat in kersenkleur. (er zijn veel verschillende kleuren kersenlaminaat) Zorg ook hier voor enig contrast met de muren. Neem in elk geval vooraf kleurstalen mee naar huis. Bekijk de kleuren ter plaatse, zowel overdag als ’s avonds bij kunstlicht. Een groot verschil. Of je voor bruin of paars moet kiezen hangt verder vooral af van jullie eigen voorkeur. Bruin is een warme kleur. Paars is er zowel in warme als koele tinten. Kies voor een warme sfeer, dus een warme paarstint (met voldoende rood erin)  Twijfelen jullie erg tussen bruin en paars, maak dan een moodboard.Een moodboard is een hulpmiddel bij het uitzoeken en bedenken van een nieuwe inrichting of nieuwe kleuren voor een ruimte. Plak of prik knipsels uit (woon)tijdschriften, stukjes tapijt, verfstalen, en andere kleine materialen op een groot vel papier, stuk muur, of een prikbord. Je kunt weer iets toevoegen of weghalen als het toch niet bevalt. Ga net zolang door tot het bord de kleuren heeft en sfeer uitademt die je voor de ruimte zoekt.

Kiezen jullie voor een donkerbruine wand, dan kun je ook overwegen om bruin te combineren met een juiste grijstint. (een warme grijstint die mooi bij het bruin staat) Een donkerpaarse wand, kun je ook combineren met een lichter heel vergrijsd paars. (grijs met een paarse ondertoon zie bijvoorbeeld Histor 2005-R20B. Maar of dit de goede kleur voor jullie slaapkamer is, hangt natuurlijk af van de kleur paars die jullie voor de wand achter het bed kiezen)

Houdt er verder rekening mee dat donkere en felle kleuren in het zonlicht lichter en fletser lijken. Een ruimte op het zuiden met grote ramen, kan dus meer kleur “hebben” dan een ruimte met weinig daglicht op het noorden.

Hoop dat jullie met dit antwoord uit de voeten kunnen.
Veel succes in elk geval, en voor meer kleuradvies kun je altijd contact met me opnemen.

Met vriendelijke groet,

Merel Havenaar

Havenaar Interieurs
Oranje Nassaulaan 123
2051 HL Overveen
t 023 – 5269002
f 023 – 5269004
e info@havenaarinterieurs.nl

w
www.havenaarinterieurs.nl

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Welke warme accentkleur in de slaapkamer?:

grijs in de slaapkamer in combi met creme bed?
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2009-02-24 22:51:24
Welke kleuren best op muren/gordijn?
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2009-09-02 16:36:24
hoe geef ik mijn slaapkamer een warm gevoel?
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2011-01-06 17:06:30
Wat voor tafel(s)?
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2012-07-18 22:20:26
Welke kleuren in onze slaapkamer te gebruiken?
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2012-10-14 23:20:48

Gemiddelde score Interieur-Noord Holland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258135
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+