Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Geestelijke Stoornissen » Autisme » Syndroom Van Asperger
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Syndroom van Asperger en krijg online een antwoord van de specialist in Syndroom van Asperger

Zelf een vraag over Syndroom van Asperger? Klik hier.
Meer vragen over Syndroom van Asperger.
De huidige beheerder van de rubriek Syndroom van Asperger:
Naam: N. Posthuma
Bedrijf: -
Reactiesnelheid: 9 uur
Waardering: 7.2 (van max. 10)
Meer informatie over N. Posthuma vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Syndroom van AspergerVragen over Syndroom van Asperger via RSS. Klik hier.
RSS over Syndroom van Asperger op jouw website?Vragen over Syndroom van Asperger op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Syndroom van AspergerVragen over Syndroom van Asperger via E-mail. Klik hier.

Asperger en kinderen krijgen...

[Gesteld op: 10-10-2008]

Toelichting:
Beste heer, mevrouw Van Nuland,
Hartelijk dank voor uw reactie. Het stuk dat u aanraadde is erg informatief en ook heb ik een boekje besteld bij de NVA. Dat lucht op. Op een deel van mijn vraag heb ik echter het antwoord nog niet gevonden. Wellicht mag ik dat nog eens omschrijven?
Hoe meer ik erover lees, hoe meer ik vermoed dat mijn partner een vorm van autisme zou kunnen hebben. Nu is onze relatie inmidels zodanig gegroeid dat wij het, afgezien van moeilijkere periodes, samen meestal wel redden. Mijn vriend is iemand die steeds bereidheid heeft zich te (proberen) aan te passen. Ik ben echter 33 en wil ook kinderen. ik maak me daarover de laatste tijd zorgen, aangezien er ook aanwijzingen zijn dat Asperger/autisme erfelijk is. Ik vraag me af of kinderen krijgen in dat geval wel wenselijk is en hoe groot de kans is dat onze kinderen ook autisme zouden kunnen krijgen. Daarnaast vraag ik me af of dit, mocht dit het geval zijn, dan altijd erger is als bij mijn vriend het geval is? Ik weet niet of ik dit aan zou kunnen. Kun je dit jezelf, je partner en/of je kind wel aandoen? En in hoeverre maakt dit een 'gewoon' leven (on)mogelijk?
Bijzonder hartelijk dank voor uw antwoord.
Antwoord:

Hallo,

De relatie met erfelijkheid wordt steeds duidelijker. Autisme ontstaat waarschijnlijk door een genetisch defect. Allerlei invloeden na je geboorte, zoals omgeving en opvoeding hebben invloed op de manier waarop autisme zich verder ontwikkeld. De mate en manier waarop autisme zich uit, en de manier waarop de persoon met autisme ermee omgaat is afhankelijke van deze externe invloeden. De genetische aanleg blijkt echter wel het de grootste factor (90%). Het maakt dus uit of iemand opgroeit in een begripvolle omgeving, waar je steun en hulp krijgt bij je problemen, of dat je er grotendeels alleen voor staat, gepest wordt op school, je gezinsleden negatief op je reageren etc.

Welke genen een rol spelen bij het ontstaan van een autismespectrumstoornis is nog niet duidelijk. Wel blijkt dat autisme vaak in families voorkomt, dat wil zeggen dat als een kind autistisch is, regelmatig één van de ouders bij zichzelf ook een ASS ontdekt. En dat vervolgens binnen die familie er meerdere mensen blijken de zijn met een vorm van autisme, of minstens autistische trekjes, of opvallend gedrag. Zoals bijv. de opa (de vader van de vader) van het kind met autisme, of een oom. Uit onderzoek blijkt nu dat de kans van een willekeurig kind om autistisch te worden 4 op de 10000 is. Als er in een gezin al een autistisch kind is, dan is de herhalingskans bij volgende kinderen 3 op de 100. Dit verhoogde herhalingsrisico duidt erop dat autisme erfelijk is.


Voor meer informatie over erfelijkheid en autisme zou u de onderstaaande sites kunnen bezoeken.
- http://proto5.thinkquest.nl/~bge0005/index1.htm
- http://www.autsider.net/documentatie/documenten/erfelijkheid.htm
- http://www.erfelijkheid.nl/zena/autis.php

Om er zeker van te zijn dat uw partner autisme heeft is het nodig dat hij zich laat onderzoeken. Pas dan kunt u een eerlijke keus maken of u wel met hem kinderen wilt of niet. Kinderen zorgen wel voor complexiteit want ze laten zich minder makkelijk sturen. Hun gedrag is mer onvoorspelbaar waardoor mensen met autisme het moeilijk vinden. U zult zelf echter moeten bepalen of u dit aandurft ja of nee. Op de site van PAS kunt u praten met lotgenoten. wellicht kunnen zij u goed helpen met het mken van uw keus.

vriendelijke groeten,

M. van Nuland

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Asperger en kinderen krijgen...:

Verhuizen met moeder naar duitsland na scheiding.
      [Gesteld in Kinderpsychologie]
2011-02-03 14:20:09
Hoe krijgen we de kinderen terug bij moeder?
      [Gesteld in Jeugdzorg]
2013-06-02 00:14:14
zoon heeft problemen wisselmoment co-ouderschap
      [Gesteld in Kinderpsychologie]
2012-02-09 14:50:08
Nieuwe relatie is vastgelopen op mijn kinderen.
      [Gesteld in NLP]
2009-11-11 16:26:57
hond en kind
      [Gesteld in Honden]
2008-07-27 21:37:40

Gemiddelde score Syndroom van Asperger: 7.2 (120x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+