Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Huisdieren » Katten » Kattengedrag
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Kattengedrag en krijg online een antwoord van de specialist in Kattengedrag

Zelf een vraag over Kattengedrag? Klik hier.
Meer vragen over Kattengedrag.

Beheerder worden?

De rubriek Kattengedrag heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Kattengedrag Klik hier.

RSS over KattengedragVragen over Kattengedrag via RSS. Klik hier.
RSS over Kattengedrag op jouw website?Vragen over Kattengedrag op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over KattengedragVragen over Kattengedrag via E-mail. Klik hier.

Kitten uit asiel gehaald, nu zowel kitten als al aanwezige kat heel ziek

[Gesteld op: 05-10-2008]

Toelichting:
Vorige week donderdag hebben mijn vriend en ik een kitten uit het asiel opgehaald. 'Een hartstikke sterk en gezond kitten' werd ons verteld. Dit bleek niet juist. De kat had en heeft met al een week medicatie nog steeds last diarree. De tweede dag begon een oogontsteking (waarvoor hij in het asiel eerder behandeld was) weer op te spelen. Zat. begon de kat die wij al hadden van 1 jr ook ziekteverschijnselen te tonen. Hij moest erg veel overgeven. Zondag naar de dierenarts gegaan, bleek hij een virusinfectie te hebben. Deze kat was altijd sterk en gezond en nog nooit ziek geweest. Het is een binnenkat dus hij komt ook niet in aanraking met andere (zieke)katten. Na het bezoek aan de da knapte hij niet op. Nog steeds veel overgeven en hield niks vast, geen eten en geen medicatie. Donderdag weer naar de praktijk. Hij was er zo beroerd aan toe dat hij moest blijven overnachten. Vrijdag konden we hem ophalen. We zagen dat hij nu ineens net als het kitten een infectie aan zijn oog heeft. Het oog is erg opgezet en achter het bovenste en onderste ooglid zit roodachtige 'vulling'. Het ziet er niet goed uit. Het kitten wordt inmiddels wel iets actiever, maar nog steeds niet echt fit. Zijn diarree is nog steeds niet over. Hij krijgt nu prednison en metrazol voor zijn darmen en voor zijn oog cavasan. Bij het kitten is zijn diarree getest, hier kwam niks uit. Bij beide katten is dus niks vastgesteld. Ik maak me inmiddels behoorlijke zorgen omdat er steeds weer wat bij lijkt te komen en niemand lijkt te weten wat het is. Binnen 1 week hebben ik en mijn vriend al 6 bezoeken aan de dierenarts moeten brengen, afgezien van het feit dat ik het super naar vind voor de katten dat zij zich zo ellendig voelen begin ik het erg vervelend te vinden om steeds naar de dierenarts te moeten en geen duidelijkheid te hebben over wat het is, hoelang het nog gaat duren of ze uberhaubt wel opknappen en hoeveel kosten hier nog achterweg komen. Het dierenasiel dekt de kosten voor het kitten, maar ook de kosten voor onze andere kat lopen hoog op. Zoals het er nu voor staat lijken zij niet bereid te zijn om ons in de kosten tegemoet te komen. Terwijl zij zieke kittens meegeven (binnen mijn omgeving weet ik inmiddels van nog twee andere zieke kitten, waarvan 1 al overleden is). Volgens ons is onze 1 jarige kat dus ziek geworden van een bacterie/virus die het kitten met zich meedraagt. Is het gebruikelijk dat het asiel deze kosten niet vergoedt? en watvoor contract hebben zijn met dierenartsen?
Antwoord:

Wat een ontzettend vervelend verhaal zeg. Was uw eigen kat wel volledig ingeent voor de kitten in huis kwam? Helaas lopen kittens/katten in het asiel toch wel vaak allerlei dingen op. Dit is iets dat inherent is aan het in groepen houden van katten. Als een kat nieuw in huis komt dan ontstaat er stress bij beide katten, dit verlaagt de weerstand en daardoor wordt de kans op het plotseling uitbreken van ziekte groter, terwijl de kitten dus heel goed toen u het meenam helemaal gezond geweest kan zijn, maar misschien dus wel iets onder de leden had dat door de stress voor de ziekteverschijnselen en besmetting van uw poes zorgde (die ook door de stress kwetsbaarder was dan normaal gesproken). Volgens mij doet het asiel op dit moment al meer dan ze wettelijk verplicht zijn, hoe vervelend ook voor u. Over het algemeen hebben asiels 1 vaste dierenarts die regelmatig het asiel bezoekt voor vaccinaties, zieke katten e.d. Wat voor contract dit verder is zou ik niet kunnen zeggen, dat zal misschien ook per asiel verschillen. Ik hoop in ieder geval voor u dat beide snel opknappen nu. Veel sterkte gewenst ermee.

Maggie Ruitenberg, kattengedragstherapeut.

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Kitten uit asiel gehaald, nu zowel kitten als al aanwezige kat heel ziek:

WAT IS VCS
      [Gesteld in Chronisch Vermoeidheidssyndroom]
2007-10-11 23:00:27
kitten is erg agressief en valt zelfs aan
      [Gesteld in Kattengedrag]
2008-01-09 16:10:41
Dierenasiel wil kosten niet vergoeden,wat nu?
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2008-10-05 17:23:07
Asielaanvraag Zwitserland
      [Gesteld in Europees recht]
2011-02-16 16:38:12
Recht op vrije keuze (z.huis/hulpverlener‏)?
      [Gesteld in Gezondheidsrecht]
2013-02-26 13:12:24

Gemiddelde score Kattengedrag: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+