Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Relaties
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Relaties en krijg online een antwoord van de specialist in Relaties

Zelf een vraag over Relaties? Klik hier.
Meer vragen over Relaties.
De huidige beheerder van de rubriek Relaties:
Naam: Thijs van den Brink
Bedrijf: Nvs-automatisering
Reactiesnelheid: 39 uur
Waardering: 6.2 (van max. 10)
Meer informatie over Thijs van den Brink vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over RelatiesVragen over Relaties via RSS. Klik hier.
RSS over Relaties op jouw website?Vragen over Relaties op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over RelatiesVragen over Relaties via E-mail. Klik hier.

vader / partnerkeuze

[Gesteld op: 04-10-2008]

Toelichting:
Hallo! Gisteren ben tot een schokkende conclusie gekomen dat ik een vaderfiguur zoek.
Ik was nooit close met mijn vader. Toen mijn ouders op mijn 10e scheidden (ik ben nu 23), werd ons contact nog minder. Ook omdat ik met mijn moeder naar Nederland verhuisde en mijn vader in een ander land woont. Mijn moeder woont nu 10 jaar samen en mijn stiefvader is een geweldige man, we kunnen heel goed overweg en hij steunt mij in alles. Maar hij heeft 2 eigen volwassen kinderen, en hoewel hij mij als zijn eigen dochter behandelt, blijft het \\'als\\'. Ik vind het echt jammer dat hij niet mijn echte vader is.

Mijn ‘echte’ vader belt mij eens in 2-4 weken en we praten ongeveer 5 minuten over niks en dat is het. Ik zeg altijd over hem dat het geen vader van mij is, maar een goede bekende en dat hij niet belangrijk voor me is, maar toch vind ik het heel erg dat dat zo is en zelfs dat ik zoiets zeg. Komt het omdat ik me zo ontzettend gekwetst voel?

Ik heb hem een paar maanden geleden \\'op zijn kop gegeven\\' dat ik aandacht van hem wil, dat andere mensen mij wel waarderen en hij niet, en dat ik hem een nutteloze vader vind en dat hij goed zijn best voor mij moet doen omdat ik zijn dochter ben. Hij vertelde dat hij het niet moeilijker voor mij wilde maken dan dat het was, vooral omdat ik ar Nederland was verhuisd, zodat ik goed kon wennen hier. Hij beloofde om te \\'veranderen\\'... hij belde vaker... maar al snel belde hij weer eens per maand.

Ik wilde heel graag geloven dat mijn vader kon veranderen en ik geloofde zijn beloftes dat hij z’n best ging doen, maar het lijkt gewoon lulkoek dat hij het niet moeilijker voor mij wilde maken: ik denk dat hij het makkelijker voor zichzelf wilde maken!

En nu... als ik een vriendje heb of iemand leuk vind... dan eis ik zoooooveel aandacht van die ene persoon. Het is net alsof hij het voor mij vader moet gaan compenseren. Ik wil dan als een prinsesje vertroeteld worden. En ik wil graag dat hij mij cadeautjes geeft, ik vind zoveel vanzelfsprekend. Ik lijk wel een kind die met z’n voetje stampt als ik mijn zin niet krijg, echt zooo kinderachtig. En als hij iets tegen me zegt, dan trek ik me daar zoveel van aan, net alsof het einde van de wereld is, zo onzeker word ik daarvan. En ik geloof graag in beloftes. Ik ben niet zo onzeker als het nu klinkt hoor: ik hou wel van mezelf en ben positief ingesteld.

Maar nu ben bang dat ik op verkeerde mannen ga vallen die op mijn vader lijken.
Antwoord:

Hoi,

Over je vraag waarom je je zo ontzettend gekwetst voelt kan ik dit antwoorden. Aan de ene kant omdat je inderdaad een echte vader mist en aan de andere kant is het gewoon zo dat hij geen belangrijke rol in jouw leven speelt. Je hebt nauwelijks contact met je echte vader en beschouwt hem als een goede bekende. Dat is ook precies wat hij is, niet meer en niet minder. Hij is op dit moment je biologische vader en niet veel meer dan dat. Dat neemt niet weg dat je diep van binnen wilt dat hij meer is. Vraag je eens af wat je denkt dat je vader op dit moment in je leven nog heeft toe te voegen. Vaders (en moeders) hebben bepaalde ideeen en bovendien karaktertrekken die niet altijd even leuk zijn. Heb je daar nog wel behoefte aan? Het lijkt er inderdaad op dat hij het ook wel goed vind zo anders had hij zich al lang gemeld. Ik moet wel even zeggen dat ik zijn achtergrond en situatie niet ken dus met de vinger wijzen is hier geen sprake van. Als je een flink stuk uit elkaar woont dan is het sowieso al erg moeilijk. Het is moeilijk om welke relatie dan ook op een afstand te hebben dus laat staan een goede vader-dochter relatie. Hij is simpelweg niet direct betrokken bij jouw leven zoals dat er normaliter wel aan toe gaat. Dat is het grote verschil en tevens oorzaak van jullie huidige relatie. Probeer eens uit te vinden wat jij nou precies van hem wilt. Moet hij dichterbij komen wonen, moet hij jou steunen wanneer je het moeilijk hebt ipv je stiefvader? Is hij wel een fijne persoon om bij te zijn of kun je hem missen als kiespijn ookal is hij je vader? Heb je daarvan geen idee dan is het wellicht een goed idee om dat te gaan uit vinden. Uit vinden of hij nog een rol kan vervullen. Niet alleen om jou te plezieren maar van twee kanten moet het iets opleveren.

Goed van je dat je in de gaten hebt dat je veeleisend, kinderachtig en onzeker bent bij (potentiele) vriendjes. We kunnen ons afvragen of dat nou direct met je gemis van een echte vader heeft te maken. Laten we er voor het gemak eens van uit gaan dat dat zo is. Het enige wat je daaraan op dit moment kunt doen is je bewust zijn wanneer je dat doet. Zo van "Oops, daar doe ik het weer :)". Met andere woorden, erkennen dat je dit doet en het vervolgens accepteren. Iedereen heeft zo zijn fratsen en dit is iets wat jij doet. Houdt in de gaten dat het je relaties niet te zeer in de weg gaat staan en probeer het ook eens los te zien van de situatie met je vader. Je kunt de persoon in kwestie laten weten dat als je teveel van ze vraagt dat zij dat even moeten aangeven. In een relatie gaat het om communicatie dus iemand die het jouw waard is moet zich hierin kunnen vinden.

Als laatste wil ik je vragen: hoe goed ken jij je echte vader en dus hoe weet je dan dat je op een verkeerde man valt. Wat is verkeerd? Ik weet niet precies wat je bedoelt maar weet jij het zelf? Bang zijn gaat diep en is fundamenteel. Jij bedoelt ''je maakt je zorgen''. Zorgen maken doe je over dingen die liggen in de toekomst maar we leven in het nu. Je leeft nu, op dit moment en we weten niet wat de toekomst ons brengt. Met andere woorden, ben hier niet mee bezig. Verleg je focus naar bijvoorbeeld de vragen die ik in de eerste alinea stelde. Ga eens uitvinden wat en of jij iets wilt van je echte vader en of dat is te bewerkstelligen. Je hebt reeds pogingen ondernomen dus ga nu eens voor een andere aanpak. Ga eens samen een dagje weg? Misschien merk je dat het heel anders is dan aan de telefoon.

Ik hoop dat je iets met mijn suggesties kunt. Ga er eens mee aan de gang.

Groetjes,

Maurice.

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Relaties:
Alleenstaanden
Bemiddeling
Dating
Familie
Gezinstherapie
Huwelijk
Partnertherapie
Relatieproblemen
Relatietherapie
Gerelateerde vragen aan vader / partnerkeuze:

ww uitkering stopt per februari 2009
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2009-01-22 20:05:41
vragen seksueel misbruik
      [Gesteld in Geestelijke Gezondheid]
2009-09-03 13:47:31
Wel of geen alimentatie eisen en hoe.
      [Gesteld in Persoonsrecht en familierecht]
2010-10-22 22:06:06
fout in het testament door de notaris
      [Gesteld in Notaris-Zuid Holland]
2011-07-23 11:58:04
erkenning eisen
      [Gesteld in Familierecht]
2012-01-04 15:40:57

Gemiddelde score Relaties: 6.7 (334x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+